MORSMELKGIVER

I dag har jeg begynnt som "morsmelkgiver" for ett familiemedlem. Han er mye syk, og morsmelken gjør mest sannsynlig at han blir friskere.
Nå ammer (pumper) jeg melk til 3 barn. Og jeg kunne sikkert fått til å gi melk til enda flere.

(Jeg må tilføye at gutten er 1,5 år, og sliter med forskjølelser og halsbetennelser. Han skal ha bittelittegrann melk innimellom bare. Jeg fikk vite at jeg må ta bakterieprøver o.l først.
Noen kommenterte under her at jeg røyket, som svar på det så vil jeg fortelle at jeg røyker en gang i blandt, på besøk, i festlig lag osv...og da gir jeg flaske, selvfølgelig. Barna mine er tross alt 18mnd og 7mnd, så det er ikke så veldig ofte de ammer.)

Det jeg vil med dette innlegget, er å få flere til å donere bort morsmelk. Det er mange barn som trenger det, og det sies at bare noen dråper er nok.
Man kan også gi morsmelk til nyfødtintensiven. Der får man 135kr pr liter.
Men det er strenge kriterier. For de skal ha den beste melken til de små skjøre barna.

Før så fantes det  "ammersker". De reiste rundt og ammet andre sine barn. For meg personlig så er det litt merkelig. Hadde jeg funnet en baby som trengte mat og trygghet, hadde det vært en ting. (Det er jo ganske usansynlig) Men så lenge man har flasker, og kan pumpe så er det litt rart å amme andre sine barn. I alle fall om de har en mamma.
Barnet knytter seg jo ofte til personen med bryst.

Men jeg stiller gjerne brystmelken min til disposisjon, og det synes jeg virkelig dere andre skal gjøre også!

Q: Har noen av dere donert morsmelk til andre sine barn?

Dette bildet har jeg brukt mye. Men jeg synes det er veldig fint. Det betyr mye for meg siden det var dagen etter Maren hadde kommet til verden, og første gang jeg ammet begge barna mine.
Ett stort og ett lite mirakel.
23 Søte ord

HANIE - 16 år og bor på gaten!

02.apr.2010 kl.20:37

Jeg er jo for ung til det :) Men mamma hr gjort det!

<3 martinebugge

02.apr.2010 kl.20:41

er litt for ung til det, men har absolutt ikke noe imot det! godt betalt var det jo og :P

Line - Mamma og kommende Fru.

02.apr.2010 kl.20:42

Flott gjort av deg:)

angiemor

02.apr.2010 kl.20:47

Hadde jeg visst at man kunne gjøre sånt hadde jeg gjort,for jeg hadde altfor mye melk.. men nå er det litt for sent da..! Men så utrolig bra av deg at du gjør det! :)

å du er kjempe flink som ammer to barn på engang hvertfall ,jeg hadde mer enn nok med et ammebarn om gangen! ;)

02.apr.2010 kl.20:57

Jeg bare lurer på hvor gammelt det barnet er som du gir bort morsmelk til?? For du vet at på nyfødtintensiven så blir morsmelk nøye analysert, før det blir gitt til små babyer, så de ikke skal bli mer syke...

Så synes at det er litt rart at du vil gi din melk til en annen baby som kan bli mer syk?? Og jeg synes det er litt rart at mammaen til denne babyen "godtar" å gi babyen sin en annen sin melk, selv om dere er i familie!!! Har dre vært i kontakt med lege, som har sagt at dette er greit??

02.apr.2010 kl.20:58

Så lenge du røyker så hadde ikke morsmelk banken tatt ibruk melken din heller..

Melissa- Pseudotvillingmamma

02.apr.2010 kl.21:14

Anonym: Jeg røyker IKKE samtidig som jeg ammer. Jeg røyker etter jeg har ammet eller pumpet, og jeg røyker i festlig lag eller på besøk!:-)

Linn

02.apr.2010 kl.21:16

Røyker du og ammer barna dine????

Melissa- Pseudotvillingmamma

02.apr.2010 kl.21:16

Anonym: Barnet er 1,5 år. Så han er ganske stor. Han skal bare få litt til å smøre halsen sin med. Så det er ikke store mengder det er snakk om!

Hvordan skal han kunne bli mer syk av min melk?

Jeg har vært hos lege å tatt blodprøver ja.

Jeg følger de samme retningslinjene som man må for å amme.

Melissa- Pseudotvillingmamma

02.apr.2010 kl.21:17

Linn: Nei. Hvordan det?

Linn

02.apr.2010 kl.21:17

ikke smamtidig, røyking og amming hører bare ikke sammen... verken før eller etter..

Melissa- Pseudotvillingmamma

02.apr.2010 kl.21:21

Linn: Tror du missforstod meg:)

Jeg røyker ikke om jeg skal amme. Da pumper jeg i tilfelle melken min før jeg røyker. Eller gir mme. Barna mine er ganske store. Så de får ikke så veldig mye morsmelk.

Om jeg er i selskap osv, får de flaske.

02.apr.2010 kl.21:26

Greit nok at du har tatt blodprøver hos legen, men du får jo ikke sjekka melka de for ulike mengder bakterier! Men det er ikke mitt barn, eller mine problemer så samme for meg! =)

Melissa- Pseudotvillingmamma

02.apr.2010 kl.21:29

Anonym: Men kan jeg kontakte sykehuset for å få sjekket dette? Var faktisk ikke klar over at det kunne være "farlige" bakterier jeg..

Takk for at du sa ifra:)

02.apr.2010 kl.21:30

Og jeg glemte å si at det ikke er bare bare å bli morsmelk giver til ulike sykehus f. eks. Melken blir nøye testet for se om den egner seg for å gis videre til syke små barn på nyfødtintensiven. Dette vet jeg, for jeg har selv jobbet der! ;) Men jeg synes det er flott at folk vil bli morsmelkgivere! Det trengs det så absolutt mer av!! :)

Melissa- Pseudotvillingmamma

02.apr.2010 kl.21:33

Anonym: Jeg satt akkuratt å tittet på kriteriene. Og det er jo utrolig bra at de er så nøye på hvilken melk de bruker!

Det er flott om de som har litt til overs og fyller kriteriene melder seg. Jeg har hørt de har veldig lite melk jeg også!

Hvilken nyfødtintensiv jobbet du på?

02.apr.2010 kl.21:38

Jeg jobbet på et sykehus på østlandet. Er mange år siden nå da... Men jeg jobbet ikke med de små barna, jeg lagde istand måltider på flasker et døgn frem i tid, tok melke prøver og sendte de ned til laben, for å se om melka kunne brukes til de små barna... :)

Nå vet jeg ikke om din melk kan gjøre noen stor "skade", siden dette barnet er såpass gammelt og har vel fått et ganske så bra immunforsvar allerede... Men hvis det hadde vært et lite sykt spedbarn kan det jo hende...

Du kan jo melde deg som morsmelkgiver, så da får du jo testet melka di! :)

Ann Helen

02.apr.2010 kl.23:44

Så utrolig bra at du støtter dette! Victor ble født to måneder for tidlig, og fikk morsmelk fra meg som jeg pumpet, og fra donorer. Er mange som er helt avhengige av det - er ikke lett å få i gang amming når man føder for tidlig! Utrolig bra at du gjør det, for på sykehuset var det mangelvare på donormelk. Og så små mager kan ikke få NAN osv. You go!;) Klem

Martine

03.apr.2010 kl.09:52

Skjønner ikke hvor alle disse negative menneskene kommer fra. Jeg syns det er kjempe bra at du velger å gi bort melken din. Tror heller ikke det skal være så veldig farlig at han får melk av deg, du ammer dine egne barn og gutten er jo ganske stor å har et bra immunforsvar. Det er nok bare spedbarn som er veldig skjøre med det.

Melissa- Pseudotvillingmamma

03.apr.2010 kl.10:12

Martine: Negative mennesker har en tendens til å legge seg opp i ting som er helt unødvendig:)

Nei, jeg har snakket med fagpersoner nå, og det er bare premature babyer de er veldig nøye med.

Gutten er jo ganske stor ja, og det er ikke snakk om store mengder melk:-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

03.apr.2010 kl.10:14

Ann Helen: Nei, det er jo ikke alle som kan amme, eller har melk nok! Så det redder nok mange barn at de får disse viktige stoffene den første tiden!

Fler burde gitt litt melk til sykehuset, alle monner drar. Man trenger jo ikke å levere 10liter i måneden!:)

Det er så utrolig bra at alt gikk fint med Victor!

Jeanette

03.apr.2010 kl.14:33

Veldig bra gjort av deg:-)! Da Kim var syk, fikk han en del bank melk. Det er noe sykehusa trenger MYE mer av! Så alle som kan og har mye melk til overs, burde absolutt blitt morsmelk givere.-)!

line

07.apr.2010 kl.08:20

jeg synes det er helt toppers at du gjør det!:) jeg er kjempe glad for at går an, min lillegutt lå på intensiven i 8 dager etter at han ble født, jeg hadde ikke melk, så han fikk fra donor. det er jeg veldig takk nemlig for i dag. han er en frisk gutt på 3 mnder.

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits