Når trollmor har lagt sine 11 (2) små TROLL.

Helvetes dårlige søvnrutiner sier jeg bare.. Hva er det jeg gjør feil? Alle mødre som har unger som sover, værsåsnill gi meg noen tips!!


Vel, la meg starte med å fortelle dere at Maren fikk kolikk når hun var ca 3.uker gammel. Det varte til hun var ca 12.uker.
På denne tiden la jeg til henne dårlige rutiner. Som vugging, amming konstant, støvsuger, radio-susing, soving på brystet mitt og så videre.
Dette har jo fortsatt helt til nå. Og nå er jeg totalt utmattet. Hun våkner ofte hvert 10 minutt. For å suge på puppen. Helst skulle puppen vært tilgjengelig hele tiden. Noen ganger er jeg så sliten og trøtt at jeg sover med puppen i munnen hennes hele natten. Det resulterer jo i at hun aldri sovner skikkelig. Og bare vrir seg.
Jeg prøver med både sutt og flaske. Ingenting hjelper.
Hun blir verre siden hun har fått noe som heter "egen fri vilje". Og den regjerer som regel døgnet rundt, men særlig i sene natters timer når hun er trøtt og grinete.

Jeg har utviklet en allergi mot barnegråt. Denne allergien gjør at jeg nesten hyperventilerer og får ett illebefinnende hver gang hun hyler og sutrer.
Jeg må vist bare overvinne den allergien. Og la henne ligge å skrike litt. Mulig hun sovner bedre og hardere da.
Og som en bivirkning av at hun ikke får pupp til enhver tid, får hun mindre luft i magen og forstår at våken ikke = pupp.
Hun burde klare å sovne på andre måter også. Hun er tross alt 7 mnd.

Jeg føler meg så alene. Og at alle andre har barn som sover søtt om nettene.
Noe feil gjør jeg jo. Mamma sier at jeg "prostituerer" meg for ungene. Altså, lar de bruke meg.
Vel, det er nok helt korrekt.
Jeg trenger en dose energi for å bli bittelittegrann mer konsekvent, også trenger jeg en husmorferie på blå resept.
Ahh... Hvor deilig hadde det ikke vært å ha barnepike i en natt i ny og ne for å få sovet ut? Min mamma tar henne jo når vi skal på byen eller lignende. Men det er jo en kjent ting at byturer etter 24 ikke gir særlig mye energi:-)


De spørsmålene jeg har til dere mødre er.

Hva gjør dere for å stimulere barna på dagtid, slik at de er trøtte til kvelden?
Hva gjør dere når deres barn våkner om natten? Trøster i egen seng, ammer, gir smokk eller noe annet?
Klarer dere å overse barna når de sutrer/gråter uten å ta de opp?
Hva tror dere har gjort at deres barn sover/ikke sover på natten?


 Trollunge:-)

20 Søte ord

fru Lyng

07.apr.2010 kl.20:06

helledussen så nudelig nydelig da.

Og de øynene......smelt!!

Emma min er så liten enda, at hun får stimuli av å leke i babygym, sitte i vippe stol og ligge på magen.

Selvsagt leker vi litt og koser oss...men hun kan jo ikke så mye enda.

Leo derimot.....han trenger rørelse. Og det å ha faste soverutiner.

Legger han seg for sent...blir overtrett...da sover han elendig.

Legger vi han ca 20.00....sover han natten gjennom..

Ha en fin kveld

07.apr.2010 kl.20:32

alle som har,eller har hatt små barn har sine tørner med nattevak,man kommer SVÆRT sjeldent uten.men søvn er noe av det viktigste en mor trenger for å fungere i hverdagen,ond sirkel det der....

hvordan sover barna på dagen??søvn avler søvn,har du gode sove rutiner på dem på dagen?hva om du går inn for å legge maren ut i vognen for å sove hver dag kl halv elleve??om hu er trøtt før det,gå meds henne på armen helt fram til presis halv elleve,gi grøt og melk,legg henne ut..om hu gråter litt,skader ikke det om du har øye med henne...gjennomfør dette i en uke og vær presis med klokkeslettet og få inn en fast soverutine tidlig på ettermiddagen også,vær like nøyaktig med tiden...

et deilig varmt bad gjør susen halv syv,og godt med mat da kl 7 før du legger henne...

Jeg LOVER deg dette hjelper om du følger dette,har selv barn og dagbarn som gjennomfører dette med,og det har enda ikke skuffet!!de får nesten sånne innebygde klokker,vokner akkurat likt etter hver gang de sover.

og når det gjelder natta,har mannen her i huset gått inn når de gråter å gitt dem flaske med kokt vann til å begynne med,da finner de fort ut at det ikke er intressant,så etterhvert slutter de å skal ha mat på natta,det lærte jordmor meg!

og gutten din,ville jeg lekt med ute en god stund før barnetv,masse frisk luft,varmt bad blir man trøtt av...

sååå det var noen ord fra meg...barn blir trygge og harmoniske med rutiner,så da blir hverdagen lettere for hele familien!masse lykke til,du er flink!

men lov meg ikke gi deg etter tre dager,prøv dette i hvertfall en uke!!

mammawesterheim

07.apr.2010 kl.20:38

Hva gjør dere for å stimulere barna på dagtid, slik at de er trøtte til kvelden? Jonas står opp med meg i ca 7/halv åtte tiden eller da våkner han hvertfall og så kan vi kose og gi mat på senga .

Hva gjør dere når deres barn våkner om natten? Jonas legges klokken åtte men beveger Kjartan seg på do eller går opp å finne seg vann og natta våkner han av han trur klokken er 7 ,da gir vi han smokk eller så tar vi han over i vår seng og gjør alt uten og si noenting,bare helt stille,samme om han skulle ha bæsjet seg ut eller skal ha mat,lys ,prating,osv prøver vi å ungå

Klarer dere å overse barna når de sutrer/gråter uten å ta de opp? Det er noe jeg aldri har klart, griner Jonas tar jeg han opp,han gir seg nemlig ikke før han blir tatt opp heller,men så er jeg en av di heldige så har en unge som skjeldent /aldri griner for å grine. Di få gangene han griner er han sulten osv =)

Kanskje du burde prøve og gi Maren flaske,nekter hun blir hun jo til slutt sulten og når hun da er sulten vill hun tislutt ta i mot flaska. Ta litt malt i så melka blir søt og god. Ikke fordi du skal slutte og amme men, rett og slett for å få litt fred fra pupp og alt. Da kan nemlig Kim gi.

Hva tror dere har gjort at deres barn sover/ikke sover på natten? Jonas sover heldigvis om natten,men dette trur jeg kommer av at vi gjør di samme tingene hver kveld,uansett hvor vi er stell,nybleie,mat,pysj tutt,kos også natta. Griner han går vi inn,gir tutten og går ut. Ingen tull ingen smil,ingen kos hardt men ,det funker =)

Lykke til Mellissa =) Uff har virkelig vondt av deg :/

mammantiljessica

07.apr.2010 kl.20:58

Vi har faste soverutiner,hun legger seg klokka 19 hver kveld,det har hun gjort siden hun var 4-5 mnd gammel.

Nå sover hun bare en gang på dagen,men da hun var mindre og sov to dubber fikk hun ikke sove etter kl 15.

Om natta om hun gråter og ikke sovner igjen tar jeg henne med i senga vår.Jeg orker ikke noen kamp når jeg skal på jobb.

Maren er utrolig lik deg!
Dagen vår som regel: står opp til fast til, mellom 06.30-07.00.Leking på gulvet en time så grøt,en time etter det er hun som regel trøtt. da triller jeg jeg henne i noen minutter så får hun stå på trappa å sove. Hun sover ikke noe godt i senga på dagtid. Vi går ut hver formiddag. Triller tur, på besøk eller kafe. Da får vi begge frisk luft og får være sosial. Mens vi er ute vil Thea har lunsj. Da får hun frukt. På vei hjem sovner som regel Thea igjen. Middag mellom klokken 14-15, så sover hun igjen. Hun får ikke sove etter klokken 17, for da er hun overhode ikke trøtt før langt på natt. På ettermiddagen er vi som regel bare hjemme eller drar på besøk. Thea kan lett kjede seg vis det er bare hun og jeg hjemme. Da drar vi på besøk. Hun får kveldsgrøt mellom klokken 18-19, så rett på badet for å bade. Thea bader hver kveld.Etter badet sitter vi i stuen å koser og hun får pupp. Så koser vi litt til, jeg stryker henne på ryggen og vi bare slapper av. Så er det godt natt og rett i seng, på egent rom. Vi kysser henne og sier god natt, å går ut av rommet. Hun har kunn på et lite ammelys. Ellers er det mørkt og litt kaldt på rommet hennes. Hun kan godt ligge å sutre/gråte litt. Gjør hun dette over lengre tid, går vi inn. Tar henne ikke opp! Viser bare at vi er der, stryker på henne. Blir der til hun har roet seg. Så går vi igjen. Sovner som regel på 10 min. Dette har vi jobbet lenge med. Har vært smokk i 6 mnd for henne jeg også. Nå får hun ikke pupp før etter klokken 3. Babyer som spiser grøt på kvelden har ikke behov for mat på natten, fikk jeg beskjed om på Helsestasjonen.

Vi har jobbet en stund for å få dette til. I begynnelsen var det mye skring og sene kvelder.

Men nå er hun i seng hver kveld til samme tid, og vi har fått senga vår tilbake.

Ble litt langt...

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.apr.2010 kl.21:09

Anonym: Denne kommentaren likte jeg skikkelig.

Jeg føler du traff spikeren på hodet med det med rutiner. Om jeg er sliten, kan jeg ofte gi helt blaffen i alle rutinene. Og da går alt dundas.

Dette med å legge Maren på dagen, får vi til ganske greit. Men hun sover litt for mange lurer. Opp til 4 om dagen. Ofte vil hun sove etter hun bare har vært våken 1 time.

Men jeg skal virkelig prøve det du sier. Jeg tror det kan hjelpe med litt mer forutsigbar hverdag.

Nå om dagen har ting vært litt kaos, siden jeg har gått rundt i tåke fordi jeg ikke har sovet noe.

Skal sette meg ned å skrive en plan nå jeg:-)

Tusen takk!

fru Lyng

07.apr.2010 kl.21:09

sv;Tja...det er nok mye psykisk. Iallefall innbiller jeg meg det selv.

Men jeg ble jo sykmeldt for utbrenthet samtidig som jeg gikk gravid. Så det spiller sikkert litt inn.

Kroppen tar tid på å komme seg etter fødselen...og jeg blir vel litt slik du skriver.

At når kroppen ikke funker helt, blir en nedfor.

legen finner jo ikke noe på blodprøver eller andre undersøkelser.

Men det er bare den følelsen jeg har...av at det er et eller annet.

Legen "ler" litt av meg,da dette tydligvis er typisk nybakte mødre.

Redselen er jo da selvsagt at det skal være noe galt. Og jeg...har en tendens til å tenke det værste med engang.

Derav kommer den indre uroen.

Redselen er jo at en ikke skal få oppleve barnas oppvekst. At det feiler meg noe som tar fra meg det.

Men merker jo mye selv hvor psykisk dette er, siden jeg kke merker "symptomer" når jeg er opptatt med noe.

Når jeg skriver symptomer, så er det småsvimmel, lett verkende ledd, trykk i brystet, vondt i magen, vond nakke ,skuldre og rygg. Ja...det var litt.

Huff...føler meg som den hypokonderen. Og nevnte det til legen også.

Men selvsagt kan jo mye av dette takkes utbrenthet og svangerskapet. Og spess siden alt dette har kommet etter fødsel. (noe helt i slutten av svangerskapet)

Mine smårollinger er 5 mnd og snart 5 år.

Bare kos, og takk det samme;)

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.apr.2010 kl.21:15

Therese & Thea Oline: Høres ut som at jeg må være mer konsekvent med Maren.

Og jeg ser at de fleste av dere bader barna om kvelden. Skal begynne med det jeg også!

Tusen takk for lang og fin kommentar, skal følge dine tips også!:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.apr.2010 kl.21:19

fru Lyng: Du høres nesten litt ut som meg jo!! Jeg fant akkuratt ut at jeg har cøliaki. Derfor har jeg jernmangel +++.Har også ME diagnose, og ADHD da:-)

Jeg har gått i fler år og følt at det er noe, og jeg hadde jo rett.

Men tror fremdeles at det er mer som er galt. De finner det vel ut etterhvert.

Man blir dårlig av å gå å tenke slik også, får stiv nakke, magevondt,hodepine o.l.

Hvordan synes du hverdagen er med små barn siden du er "dårlig"?

07.apr.2010 kl.21:19

jeg vet det er vanskelig å gjennomføre det,syns jeg og med bedre med en uke med helvete enn flere mnd!!det får du prøve tenke på når det står på som værst der du bærer en grinete unge rundt på armen fordi det er en halvtime til klokka er halv elleve;)og prøv å legg henne ute,det er kjempe bra,og gjør deg mye mer fleksibel,og ikke venn henne til å bli trillet i søvn,prøv å unngå ihvertfall;)

om du syns det er litt vell heavy å kutte fra fire til to lurer,begynn å kutt ned til 3,så til to om en mnd eller to,da får du to lange lurer hvor du får slappet skikkelig av og vet når du får gjort det,ikke minst;)

Hege

07.apr.2010 kl.21:19

Hei Melissa.

Jeg har lest bloggen din en god stund nå. Liker den kjempe godt.

Jeg har 2 barn med 2-års mellomrom.

Med førstemann var jeg veldig obs på at han skulle føle seg trygg i sengen sin. Vi samsov så og si aldri siden han sov så urolig.

Brukte lang tid på å sitte ved siden av sengen hans og strøyk på han, holdt han i hånden osv. Jeg lot han aldri ligge å gråte alene.

Han hadde perioder hvor han var litt ekstra vanskelig, han kunne være våken et par timer om natten osv. Når han holdt på sånn så gjorde det at han sov lenger om morgenen, det lot jeg han få lov til et par dager til jeg satte på vekkeklokka om morgenen og vekket han. Dette for at han ikke skulle sove lenger om morgenen og holde show om natten. Jeg var veldig tålmodig og holdt ut, og det har gjort jobben. Han har hele tiden vært trygg i sengen sin og har sjeldent tullet. Nå er det ikke lenge til han blir 4 år.

Datteren min på 20 mnd. har jeg samsovet mye med. Hun sover rolig så det har aldri vært slitsomt. Jeg var mer sliten og orket ikke kampen om natten siden jeg hadde en liten en til som sto tidlig opp. Det ble til at jeg og datteren min sov sammen på foreldrerommet, mens samboeren min flyttet ut på sofaen i stua.

For et halvt år siden flyttet vi (2 voksne og 2 barn)inn på 40 kvm stor leilighet i påvente av at leiligheten vår skal bli ferdig bygd. Jeg og pappaen sover på sovesofa på stua,mens de 2 små deler det bittelille rommet.

Syntes det var helt greit å la henne sove i sengen våres på natten, men plutselig begynte hun å våkne og krevde å ligge i sengen våres allerede fra kl. 20 (1 time etter at vi la henne for natten).

Når man sover på stua så sier det seg selv at voksentiden fort blir borte om man skal begynne å legge seg kl. 20 hver kveld, så da var det på tide å ta kampen.

Vi satt ved siden av sengen hennes når hun våknet om natten. Hun var flyforbanna og skreik som en stukket gris (jeg skal love deg at den jenta kan hyle). Vi flyttet oss nærmere og nærmere døra for hver dag. Dette ga resultater. Vi lot henne aldri ligge å skrike alene, hun var ikke redd men skikkelig sinna.

Nå sover hun hele natten i sin egen seng, og det er virkelig helt herlig.

Jeg ammet ikke da de var på den alderen Maren er nå, så har ingen erfaring der. MEN, jeg ville tatt opp kampen når det er helg og pappaen kan trå til på natten. Han kan ta barna på natten også heller få sove litt på dagen. Som regel er fedre litt tøffere enn oss mammaer. Jeg vet at det er helt forferdelig å høre på skrikingen men det er jo veldig viktig at også Maren for seg en godnatt søvn hver natt. Dytt inn sov-i-ro og gjerne hørselsvern utenfor og send mannen din inn på barnerommet. Av deg lukter det melk og det vil sikkert gjøre saken mye verre.

Jeg er også veldig allergisk mot sutring ol. noe som man ser på vesla. Hun vet å utnytte det, så den kampen har vi begynt med nå. Hun har blitt dullet med av alle, t.o.m. storebror duller med henne og lar henne få viljen sin hele tiden. Etter at vi har begynt å overse sutringen hennes så har hun sluttet å sutre for alt.

Jeg heier på deg,melissa.Håper du kan finne styrken til å ta opp kampen. Det er nok det beste for både deg og Maren : )

Det tar tid og man må være konsekvent, men fy så verdt det det er når både mor og barn har det bra : )

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.apr.2010 kl.21:20

mammantiljessica: Tror at jeg legger henne for lur litt for seint også jeg:(

Må kanskje ta litt tak i det, og virkelig gå inn for å lage gode rutiner.

Jeg er som deg, legger henne sammen med oss. Men, hun ammer jo konstant. Og det er ett slit!!

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.apr.2010 kl.21:25

mammawesterheim: Slik du beskriver det, gjorde vi det med Johannes også. Med Maren blir det ofte snakking, og tulling. Pluss at vi tar henne med ned slik at hun ikke skal vekke Johannes.

Og da nekter hun selvfølgelig å sove igjen.

Problemet er liksom at om hun skriker, våkner han med en gang. Så jeg kan aldri la henne ligge å sutre..

Men det med flaska synes jeg hun bare kan venne seg til, det er utrolig slitsomt. Og jeg er lei av å amme. Vil bare bli ferdig med det. De sliter meg jo helt ut:-):-)

Dessuten er det mye mye mer mettende med flaske, og Kim kan ta henne på natten. De har fått morsmelk lenge nok.

Takk for kommentaren:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.apr.2010 kl.21:37

Hege: Det høres ut som meg. Når jeg fikk nummer 2 var jeg så sliten at jeg bare har latt henne ligge i vår seng, for å få sove mest mulig.

Dessuten er jeg skikkelig hønemor, og skal fikse alt selv.

Men jeg lurer på hvordan eldstemann reagerte når minsta skrek?

Jeg er så utrolig redd for å ødelegge hele hans søvnrytme også. Og at han skal starte ett skikkelig leven også.

Mannen min har tatt over min permisjon siden jeg er mye syk. Så han har forsovidt full mulighet til å ta henne om natten. Det er bare det at hun skriker noe inn i helvete. Og det fikser jeg liksom ikke. Redd hun skal føle seg utrygg. Noe hun sikkert ikke gjør. Han kan nemlig legge henne hele dagen.

Jeg føler at jeg har vært våken på nettene i altfor lang tid:-( Så kroppen kommer til å kollapse om jeg ikke tar tak i det her nå.

Det er jeg som har makten til å få en ende på dette. Lage gode rutiner og være konsekvent. Det er ikke sundt for Maren å være så mye våken på natten. Hun er jo utslitt hele dagen!!

Tusen hjertelig for at du kommenterte, og for at du heier på meg:-)

linn

07.apr.2010 kl.22:18

Hei.

Har en gutt på 9mnd, og han sover hele natten gjennom. Fra ca kl 20 til 0730-0800 hver eneste morning.

I begynnelsen hadde han kolikk, så da var det hyl og skrik stoooore deler av natten, men så tok jeg han med til kiropraktoren, og da ble det andre boller :) Gutten hadde ikke bare kolikk, men han var stiv i nakke musklaturen og låg i en slags S form når han skulle ligge på rygg. Dette fikk kiropraktoren ordnet på etter ca 5 behandlinger. Gutten ble roligere, og jeg kunne endelig følge rutinene jeg hadde bestemt jeg ville ha for gutten. :)

Fra dag 1 har jeg fulgt disse rutinene så godt det lar seg gjøre.

Han våkner mellom 07.30 og 08.00 da tar jeg han bort til meg i sengen og han får da pupp og vi har en liten kose stund. Så står vi opp og går på badet. Etter vi har tatt morgenstellet går vi og spiser frukost ilag, han grøt og jeg knekkebrød :) Etter dette leker vi på gulvet eller han er i leke grinda og koser seg. I 11 tida legger jeg han i vogna og tar han med ut på en liten trille tur, da sovner han somregel ganske kjapt. Da sover han i ca 1 - 2 timer alt ettersom. Så når vi kommer inn igjen er det lunch tid. Da er det grøt og pupp på tapeten. Så leker vi igjen eller han styrer seg selv på gulvet.

Han har hatt sine perioder hvor jeg ikke har kunnet gå ut av rommet uten at det hørest ut som drap, og griseslakting, men jeg lukket ørene og lot det passere. Det er vanskelig, men det går over. Hørest kansje ikke sånn ut, men etter noen dager med hyl og skrik finner disse små trolla ut at det ikke nytter og belje hver gang mamma skal på do:) Man må bare vere sterk og ikke minst ha tolmodighet og ikke gi opp!! Det er grusomt vanskelig og det er mangen ganger man vil gi etter, men da lager man bare ris til egen rompe.

Men tilbake til rutinene mine og lillemans.

Når klokka nermer seg 1530 er det middag, og avogtil tar han seg en liten høneblund etter middag. Da passer jeg på at han ikke sover lenger en til 1700. Etter dette er det lek og morro igjen. Prøver å trøtte han ut litt. Kl 1900 el 1930 er det grøt spising. etter dette er det dusjing som står på tapeten. Noe han elsker :) Da herjer han sånn på at jeg blir nesten litt trett selv av å se på :) Så bærer det i seng, først ligger han i vår seng hvor jeg gir han pupp og litt kos. Så legger jeg han i sin seng, og sier god natt og legger dynen fint på. Til tider kan det være et mareritt å få han til å sovne, men jeg gir meg ikke. Om han reiser seg i sengen og nekter å legge seg. legger jeg han bestemt ned mens jeg sier: Nå er det natt. sånn kan vi to holde det gående en stund, men jeg gir med ikke. Snakker ikke til han bare gjør handlingen. Etter en stund virker det som om han sjønner at det ikke er noe poeng å drive på for han må gi seg tilslutt alikevell. Når han først har sovnet så sover han godt. Det hender han har noen netter hvor han våkner og sutrer, men da strekker jeg handa mi inn til han i sengen, og lurer smokken inn i munnen på han. Uten og si et eneste ord til han, og heller ikke ta på lyset. Da sovnet han igjen og sover som en prest til morgonen..

Det var mine rutiner, men om det er bra eller dårlig vet jeg ikke. Det fungerer for meg. :)

Isabel - fotograf og mamma

07.apr.2010 kl.23:21

Uff, dette hørtes slitsomt ut ja. Er ikke bra å holde på sånn for lenge :/ Håper dere finner på noe lurt som hjelper deg litt på natta, så du får rikelig med søvn. eller ihvertfall søvn som er nødvendig.

1. Jeg bruker rase med henne skikkelig fra 5 og utover, så hun er helt utslitt på kvelden, for da sover hun tungt og godt. Så sover hun med teppe over nesa, og sutt i munnen.

2. Når hun våkner på natta, så putter jeg bare sutta i munn på henne, så sovner hun igjen.

3. Jeg klarer å overse det ja - med tungt hjerte. Vet at det er best for henne at jeg ikke plukker henne opp hver gang hun sutrer, så jeg bruker å lukke ørene når hun sutrer i senga. (med mindre det er sulten/våt bleie surk da..)

4. Jeg vet ikke helt hva grunnen til at min datter sover hele natta er. Hun brukte være oppe 3 ganger på natta, men plutselig en natt - da hun var 2 månder eller no, så sov hun bare hele natta. Jeg var sikker på at hun var dø da jeg våknet å så at det var blitt morgen.

Men tror det kan ha noe med at hvis hun surker på natta, så stikker jeg bare sutta i munn på henne i stedet for å ta henne opp. også gir jeg nattgrøt + en god dose melk - som har funket veldig bra på henne:)

Silje Elise

07.apr.2010 kl.23:44

*Hva gjør dere for å stimulere barna på dagtid, slik at de er trøtte til kvelden? - Sofie sover minimum én lur på dagtid, så koser vi og leker mellom måltidene. Etter middagen ligger ho på gulvet og leker til ho blir lei, og så koser vi litt til!

*Hva gjør dere når deres barn våkner om natten? Trøster i egen seng, ammer, gir smokk eller noe annet? - Vi har vært veldig konsekvente på at Sofie skulle sove i egen seng, og vi trøster ho i senga hvis ho gråter (hvis man tar barnet opp av sengen for å trøste det, så lærer man barnet at senga er "farlig"), og har lagt vekt på at senga skal være et trygt og godt sted! Sofie får bare smokk hvis ho våkner på natten. Ho har også to små bamser og en koseklut i senga som ho koser med.

*Klarer dere å overse barna når de sutrer/gråter uten å ta de opp? - Sofie blir bare tatt opp av senga på natten hvis ho trenger ren bleie, ellers ligger ho der til vi skal stå opp. Selvsagt, hadde Sofie hylskreket og hylgrint, så hadde jeg reagert! Men da hadde jeg sittet på rommet hennes, ved siden av senga og strøket ho på magen eller holdt ho i hånda til ho hadde sovnet.

*Hva tror dere har gjort at deres barn sover/ikke sover på natten? - Vi har hatt faste rutiner fra Sofie var ca 3 mnd, og har fulgt de hver dag, og dermed vet Sofie hele tiden hva som skjer etterpå. Selv om ho er kjempetrøtt når ho spiser kveldsmat, og gnir seg i øynene og sutrer (dette skjer hver dag, men vi kan liksom ikke legge ho tidligere med tanke på at ho legger seg klokka 18), så sier vi til ho at ho skal spise opp maten, så er det kveldsstell og så skal ho få sove, og da er på en måte alt greit igjen! Ho vet hele tiden hva som skjer.

Sover Maren på eget rom? Det ble stor forandring her i huset etter at Sofie flyttet inn på eget rom! Vi sov mye bedre alle sammen!

Jeg leste et sted at tvillinger våkner ofte ikke hvis den andre gråter, fordi det er en kjent lyd. Dette gjelder nok søsken generelt. Hvis du lar Maren gråte, så venner nok Johannes seg til det, og dermed ikke reagerer noe på det og sover videre. Kanskje du kan forberede han litt i forveien, og fortelle han hva som skal skje av forandringer framover.

Håper du får til noen bra rutiner, særlig rundt leggetider, sånn at du også kan få sove på natten! Ikke gi opp! Lykke til! :o)

Ida

08.apr.2010 kl.00:26

huff Melissa.. Tøft at du har det slik om dagen!!

Ser du har fått masse tips og veiledning her.. Så vi kan heller snakke om det neste gang vi møtes;)

Ønsker deg lykke til <3

Hege

08.apr.2010 kl.08:54

Hei igjen.

Eldstemann sover seg igjennom skrikingen. Hun skriker helt sinnsykt høyt så jeg skjønner ikke at han ikke våkner. De blir jo vant til hverandres lyder. Han er ofte oppe på do, prater mye i søvne osv. Hun våkner heller ikke av det.

Ine

09.apr.2010 kl.22:28

Hei :)

Jeg har ei lita på snart 10 mnd, og får ei frøken til omtrent samtidig som hun blir ett år. :)

Jeg har vært veldig heldig med soving osv, men hadde ikke noe melk til henne selv, håper selvfølgelig på det nå :) Legger henne i 7 tiden på kvelden og hun sover til mellom 0730-0900 ett sted... Hun kan skrike til litt innimellom men lar henne bare ligge, og da tenna bryter ut og hun klør hender det seg hun får komme opp å senga vår og kose litt, men legger henne i senga si etterhvert, utenom at det blir krig :)

Man må nok være litt hard innimellom, ikke løfte de opp av senga men heller snakke til de og gi de smokk, kos osv mens de ligger :)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits