Negerboller, rasistisk?

Torsdag fikk svenske togpassasjerer en melding over høytaleranlegget i bistroen på et tog mellom Göteborg og Stockholm som skapte reaksjoner.
Personen reklamerte for "negerboller". Noe som har utløst masse oppmerksomhet og sinne.

Herlighet, slapp av a? Er det så farlig?
Det blir jo ramaskrik av så lite. DERE SOM ER NEGERE BØR ROE DERE NED NOEN HAKK.
Etter venstesiden satt regler for bruken av ordet neger, har jo negerne satt lista for hva som er rasistisk betinget og ikke, betraktlig ned.
Tror ingen er rasister bare for at de kaller det negerboller. På 80-tallet ble det kalt negerballer..
De fleste sier jo negerboller da.

Forøverig så finnes det også: Jødekaker, Bimboboller( De er hvite), og en del andre stereotyper/raser som navn på andre kaker.

HVA SYNES DERE OM ORDET NEGERBOLLER?8 Søte ord

Maria

09.mai.2010 kl.11:50

Høres litt snålt ut å bruke det ordet over høytaleren lissom! Men hallo, alle som er utenlandske tror jo man er rasister med en gang et "sånnt" ord blir brukt..OMG!!!

Hvis jeg hadde flytta til pakistan og blitt kaldt for hviting, såe......so what lissom...Stolt av den jeg er jeg!!!!! Ah, jeg blir provosert!

Melissa- Pseudotvillingmamma

09.mai.2010 kl.11:56

Maria: Ja, det er sant! Personen var vist ganske ung:)

Ja, sånn i utgangspunktet betyr neger "det mørke", "dystre", o.l. Men, hello ja. Slapp av litt, er det virkelig såå sårende! Det kan jeg ikke forstå..

Maria

09.mai.2010 kl.11:58

Nei, ikke sant...Ah!! Man må jo stå for den man er...Hva om de hadde sagt hvitingbolle? hehehe..

Melissa- Pseudotvillingmamma

09.mai.2010 kl.12:09

Maria: Hehehe:-) Da hadde jeg ledd!

Line - Mamma og gifteklar brud.

09.mai.2010 kl.12:23

Jeg har annonsert på tog ganske mange ganger, og de få gangene jeg drar til med en uten om det vanlige kommer det kommentarer, nettopp fordi folk er vant til å høre det vanlige kjedelige. Så fort det kommer noe uventet på høytaleren (samme hva det er) så reagerer folk.

Melissa

12.mai.2010 kl.19:09

Neger er greit, nigger er ikke greit. Pakistansk opprinnelse er greit, men ikke pakkis. Ola nordmann er greit, Oladunk er ikke. Alle ord kan sies med en nedlatende vri. Negerboller, negreo (sukkerkulør), osv. refererer jo bare til fargen. Hvit saus, hvite fiskeboller, Albinos, osv. Noen klarer å finne noe diskriminerende i alt, uansett hvordan det blir fremstilt eller sagt. Folk er vanskelige og kverulerende :). Synes det har gått for langt jeg. Det er en sopptype som heter Sibillus Nieger. Det blir referert til fargen på soppen. Den er svart. Skal vi begynne å lete etter ord som inkl. betydningen svart, så får vi mye å forandre på. Ha-ha!!

Guro

30.mai.2010 kl.02:23

Men ikke noe i veien for å prøve finne andre ord heller, kanskje; som ikke støter noen? Hva med enkelt og greit "kakaokuler"? Det assosieres minst like godt med hva det ER...i dette tilfellet, hvertfall, hehe:-)

...

02.okt.2011 kl.18:01

Ordet neger kan jo ikke sammenliknes med ordet hvit.. det motsatte for ordet hvit er nemlig svart. Neger har vært en betegnelse på et folkeslag som har vært undertrykt i mange hundre år, ikke betegnelsen på en farge!!!

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

23, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits