Smerter under fødsel, "pysete damer".

Så dere på det fødselsprogrammet på Tv Norge nå??

Jeg er så irriitert her jeg sitter. Kjenner at det kryper i ryggen min.

For det første, hva i alle dager får jenter til å være så utrolig frekke og sure mot mennene sine? Har dere rett til det fordi dere er gravide? Jeg kan ikke forstå at mannen deres vil fortsette å være hos dere grinete drittkjærringer.

Og for det andre, tror dere at det er enkelt å føde? At dere ikke skal være smertepåvirket?
Jeg synes noen skriker etter smertestillende før fødselen i det heletatt har startet skikkelig.
Jeg var helt klar på at jeg skulle prøve så lenge som mulig uten, for barnet sin skyld. Ikke fordi barnet blir direkte skadet, men fordi fødselen kan ta lenger tid, og utdrivelsesprossesen kan bli forlenget, og barnet bli sittende fast i fødselskanalen, noe som sier seg selv at ikke er bra. Dessuten er det høyere forekomst av keisersnitt, og hvem vil vel ha det? Om man kan slippe.
Men, ja, det var helt ubeskrivelig vondt. Jeg viste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg gråt endel tårer den første fødselen, og var livredd. Men med nummer to var det enklere. Men selvfølgelig utrolig smertefullt da også. (Jeg brukte lystgass)
Men noen er bare utrolig pysete. Jeg blir helt sjokkert.
Det er forhåndsbestemt at de skal ha epudiral. Jeg forstår de som tar det etter en lang fødsel,  og som ikke holder ut mer.

Noen skriker og bærer seg, nekter å presse, sier "JEG HATER DEG FOR FAEN", til mannen sin, slår, kjefter, ja, you name it. Det er bare helt sprøtt at det kan være så forskjell på oss.
Noen gaper og skriker etter epudiral, og er helt paniske på 2cm åpning, mens noen biter tenna sammen litt lenger, og noen tar ingenting i det heletatt.
Nå sier ikke jeg at man er en dårlig mor om man tar smertestillende! Langt derifra.
Terskelen for smerte, blir lavere og lavere for hvert år som går. (virker det som)

 Men jeg lurer bare på når vi kvinner fikk så lav smerteterskel så vi ikke tålte å føde engang?
 
Skrek, kjeftet og slo dere manen deres under fødselen?

Tok dere epidural? I tillfelle når i fødselsforløpet.


Jeg skal lage ett fødselsinnlegg iløpet av noen dager, med bilder fra mine fødsler.42 Søte ord

angiemor

12.mai.2010 kl.21:52

Jeg skjønner heller ikke at noen kan begynne å kjefte på kjæresten sin under fødselen! det gjorde ikke jeg.. hvorfor skulle jeg gjort det liksom? :p

Jeg tok ikke noe smertelindrende i det hele tatt.. Men fy fader å vondt det var! Jeg ba om noe smertelindrende etterhvert,men da var det for sent..

Helle Cecilie

12.mai.2010 kl.21:56

Jeg klarte meg uten epidural! Kun litt lystgass, men denne ble jeg bare kvalm av!

Jeg skjeftet ikke på min mann, jeg var litt inni min egen boble å ville ikke snakke med så mange! Men han satt ved siden av å sa hvor flink jeg var! Men jeg skjeftet aldri på han. Jeg bannet å svartet litt, å fikk sparket jordmoren i puppen ( skulle dytte fra med beina å sklei på sengekanten:P)

jeg så på programmet jeg også, hadde blitt litt flau om det var meg som hadde skjeftet så masse! Kvinnekroppen er laget for å føde! Jeg gleder meg allerede til neste gang! Det er vondt! Men på en positiv måte syns jeg, gruer meg ikke til neste gang, selv om jeg hadde en laaaang fødsel, 26 timer med rier med under 4 min mellomrom før de tok vannet!

Line

12.mai.2010 kl.21:57

Helt enig i det du skriver.

Barbro

12.mai.2010 kl.22:01

Jeg er helt enig med deg!! Selv om jeg hadde det vondt under fødselen, kjeftet jeg ikke en eneste gang på samboern min. Han prøvde jo bare og hjelpe meg, så hvis han gjorde noe feil eller bare var i veien så sa jeg i fra på en fin måte. Stakkars mannfolk, er jo en tøff situasjon for dem også..

Jeg tok ikke epedural eller noe som helst, prøvde lystgass bare. Hadde sakt til meg selv før fødselen at jeg skulle klare meg lengst mulig uten før barnets skyld. Synes ikke det var så ille jeg, så føder med glede flere ganger :)

herdis

12.mai.2010 kl.22:08

selv om ikke du følte for å kjefte på kjæresten din under fødselen så kan det være en naturlig reaksjon for andre fødende, og ikke nødvendigvis fordi de er pysete. det er ganske latterlig å gå utifra at de er pysete, bare fordi man selv ikke gjorde som dem. det foregår så mye rart i kroppen og ikke minst i hodet på en fødende kvinne, og det er forskjellig for alle sammen. det er derfor merkelig å dømme andre for hvordan de reagerer på noe som angår dem.

Isabella Deschanel

12.mai.2010 kl.22:08

Jeg tok epidural etter 27 timer med veer....da orket jeg ikke mer rett og slett.Og da sov jeg de siste 6 timene før presset.

Man må huske på at alle er forskjellige og har forskjellige smerteterskel;)Ikke alle takler smerte like godt som andre:)

Skrike og kjefte på gubben hadde jeg aldri gjort,ser ikke at det skal være godt for noe uansett.

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:15

herdis: Men, det er jo fremdeles ikke noe særlig koselig for mannen som står der? Uansett hva bakgrunnen for kjeftingen er. Det er jo ikke hans skyld at du har vondt?

Jeg dømmer ingen, jeg sier bare at jeg synes at det er idiotisk å kjefte på mannen sin fordi man har vondt. Og jeg synes mange damer er pysete!

Silje Bjerk

12.mai.2010 kl.22:16

"Når fikk vi kvinner så lav smerteterskel at man ikke tåler å føde?" Jeg vil si at det er et litt spesielt utsagn (?) En fødsel er jo faktisk noe av det mest smertefulle en kvinne kan oppleve, og det er da ikke rart hormonene tar litt over, og at man kan bli litt agresiv. Jeg kan si meg enig i at det er helt feil å slå og bevisst slenge masse dritt. Men jeg synes definitivt ikke at man har lav smerteterskel fordi man synes det er ekstremt vondt å føde, og gjerne vil ha alt man kan få av smertestillende for å få det vekk. Det er jo bare sånn kroppen reagerer når man har ekstreme smerter.

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:17

Isabella Deschanel: Men da er det jo ikke rart at du tok det!! Det hadde jeg gjort selv.

Jeg fødte veldig fort, så jeg bet sammen tenna den korte stunden. Men skulle jeg lugget i 27 timer, hadde jeg tatt epidural.

Om du så på TV, så kom hun ene inn, og skrek som en gris, med 2 cm åpning, og nesten ikke rier i det hele tatt!

Jeg vet at ikke alle takler smerte. Og det er akkuratt det jeg har merket meg. At terskelen blir lavere og lavere!

Iselin

12.mai.2010 kl.22:19

Eg sa ikkje et einaste stygt ord til verken mamma, Thomas eller jordmødrene - forstår ikkje ka det skal hjelpe for. Eg blei satt på drypp og fikk rier som sendt fra helvete, og prøvde både lystgass og epidural, og ingen av delene funka. Men eg overlevde no, og fikk verdens finaste lille prins utav det! :-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:20

S. Bjerk: Har du født? For det har nemlig jeg. Og nemlig 2 ganger.

Å føde er utrolig smertefullt, det har jeg ikke sagt noe på.

Men jeg synes at terskelen for hvor mye smerte kvinner aksepterer blir lavere og lavere. Nå tar de epidural før de har 2 cm åpning.

Selvom man har ekstreme smerter, klarer man å tenke. Og man klarer å avstå fra smertestillende om man bestemmer seg for det.

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:25

Iselin: Nettopp, man overlever. Selvom det ikke føles slik når det står på:-)

Hilde-Kristin

12.mai.2010 kl.22:26

Er ganske enig med deg. Blir ganske sjokkert. Jeg brukte ikke noe smertestillende under fødselen, ikke var jeg ekkel med samboeren min heller. Ja det var jævlig vondt men jeg er av typen som biter tenna sammen og helst vil være i fred når ting gjør vondt. Så samboeren min snill som han er fuktet kalde kluter og la i panna på meg denne helt grusomt varme sommernatta, mens jeg lå i fosterstilling i senga og pusta som en helt....;) Vi er forskjellige kan man si.

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:28

Hilde: Jeg er slik som deg, ville helst ligge i fred. Men jeg slang ikke dritt til han! Mamma fikk noen harde ord i ny og ne. Men ikke slik som hun på Tv holdt på.

Selvom man har vondt kan man ikke si hva som helst uten at andre blir lei seg!

Silje Bjerk

12.mai.2010 kl.22:31

Jeg synes vel at det er irrelevant om jeg har født eller ikke. Uansett så synes jeg det er merkelig å kalle de kvinnene som har lav smerteterskel for "pysete". Og det er faktisk ikke alltid man klarer å tenke helt klart når kroppen blir utsatt for store smerter. Hvis noen trenger smertestillende under fødsel litt tidligere enn andre, så synes jeg at de skal kunne få lov til å trenge det - uten at de blir fremstilt som pyser!

Silje Bjerk

12.mai.2010 kl.22:34

Jeg vil vel også anta at mannen er litt forberedt på at hormonene er i ubalanse, og at det ikke er så lett å holde tungen når man har så vondt. Hva slags mann tar seg nær av eventuell drittslenging under en fødsel? Kunne jo testet ut hvor høy på pæra en mann hadde vært under slike smerter.

mammantiljessica

12.mai.2010 kl.22:37

Jeg bare lo av hu på tv'n,hun var jo ekstrem!

Jeg kjefta ikke på noen,hadde nok med meg selv.Men jeg maste etter bedøvelse da det ble hastekeisersnitt:):)

Da maste jeg på operasjonsstua altså,hihi:)

Hilde-Kristin

12.mai.2010 kl.22:37

Nei, man er ikke unnskyld bare fordi man skal ha barn. Man har valgt det selv har man ikke??

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:41

S. Bjerk: Nei, det er egentlig ikke irrelevant det. Fordi da vet du ikke hvordan en fødsel oppleves. Selvfølgelig er de ikke pysete i den forstand. Men, noen (slik som hun på Tv) kunne prøvd å dra strikken litt lenger, for barnet sin skyld.

Det virket som hun trodde fødselen skulle være en dans på roser, noe den ikke er.

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.mai.2010 kl.22:44

S. Bjerk: Mannen tar seg sikkert ikke så nær av det nei. Men det er direkte slemt å si "Jeg hater deg for faen", når mannen din prøver å stryke på deg.

Man blir faktisk ikke en annen person selvom man føder, man har samme personlighet til en viss grad. Og man kan holde kjeft, og ikke ligge å hyle og kjefte på jordmødrene og alle andre. Det er jo ikke deres feil.

Thea Louise

12.mai.2010 kl.23:10

Jeg lugga mannen min når jeg hadde de utrivnings riene, og ellers holdt jeg i hånden hans og klemte kansje en smule hardt :p Men jeg fikk ikke noe smertestillende siden jeg spydde etter 1 forsøk med lystgass . Jeg fikk aldri tatt valget om epidural for alt skjedde temmelig fort når riene først satte skikkelig i gang :) Jeg så på programmet selv,og hun asiatiske personen var faen meg drøy altså... Jeg håper hun ikke er sånn mot mannen sin til vanlig,for jeg ble pinlig berørt på hennes vegne.

Line - Mamma og kommende Fru.

12.mai.2010 kl.23:32

Alle fødsler er nok ulike. Selv klarte jeg meg fint uten noe som helst smertelindring, og jeg gjør det gjerne igjen. Å føde er en stor opplevelse, og utrolig herlig når det er over. Jeg sitter bare igjen med positive hendelser fra min fødsel, og det er jeg veldig glad for. Trodde faktisk det skulle være værre! Jeg kjeftet ikke på kjæresten min, det ville jo bare vært dumt ;)

Jeanette

12.mai.2010 kl.23:58

Jeg fødte helt naturlig, å angrer ikke ett sekund på det:-) Smerten man har når man føder kan ikke sammenlignes med noen annen smerte, for dette er "POSITIVE" smerter:-) Hvis jeg skal ha flere barn, blir det å føde naturlig igjen, så lenge ikke noe skulle skulle skje, så jeg ikke får det, selvfølgelig.

line

13.mai.2010 kl.07:40

jeg brukte kun lystgass,legene ville at jeg skulle ha epidural fordi jeg hadde alvcorlig svangerskapsforgiftning med skyhøyt blodtrykk.

ellers hadde jeg nok med å konsentrere meg om å glemme smertene at jeg ikke sa noe stygt til min mann(tror ikke jeg ville gjort det uansett,det er ikke sånn jeg er.)

stengte mer alle ute jeg,mannen hentet vann og kluter hele tiden mens jeg bare lå der uten å si noe:P

Nå skal det sies at jeg var i elendig form etter forgiftningen da,så kan jo være derfor jeg var så sløv.

uff blir jo rett og slett flau når jeg ser det prog på tv Norge.men det er jo en del dumme mannfolk der å,slik som han som ertet kona si hele tiden..

daniiellealexandra

13.mai.2010 kl.08:38

Jeg kjæftet ikke på min "mann" i det hele tatt,er jo ikke hannes feil !! Jeg ba han bare om å kose meg meg,å når riene kom ville jeg bare være i fred for å konsentrere meg ...

Etter ca 30 timer med rier ( kraftige rier ) og bare 4 cm fikk jeg epedural,men slo den av ett par timer etterpå,for den stoppet fødselen !!!

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.mai.2010 kl.08:56

line: Det hadde jeg også, men jeg rakk ikke å få epidural, siden fødselen gikk så fort. Så det resulterte jo i ett anfall på slutten på grunn av skyhøyt blodtrykk!

Ja, mannfolka er merkelige de også!

13.mai.2010 kl.10:44

MEGET SAKELIG diskusjon her ser jeg,åååå så flinke dere har vært som ikke har kjeftet på gutten deres når dere fødte!!!flinke piker;)

som jeg husker å ha lest tidligere varte dine fødsler rimelig kort,vi snakker ikke om en fødsel på 14 timer????så jeg tror kansje ikke DU er personen som kan utale deg om pysete damer som tar smertestillende,da må du nesten vente til du har hatt en laaaang og hard fødsel!

liker bloggen din,men denne gangen uttaler du deg om ting du ikke har greie på!

Maria

13.mai.2010 kl.11:30

Jeg ble satt i gang pga svangerskapsforgiftning. Egentlig ville legene bestille epidural i forkant, men jeg tentke som du, at dette skulle jeg klare uten! Når det kom til stykket, så klarte jeg ikke det. Etter to timer med konstante smerter, klarte jeg ikke holde ut mer. Jeg fikk da epidural. Virker som det blir vondere når fødselen blir satt i gang.

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.mai.2010 kl.11:49

Maria: Begge mine fødsler ble også satt igang på grunn av svangerskapsforgiftning, og de sa at det pleide å bli verre fødsler. Og at man burde bruke epidural pga blodtrykket.

Jeg ville ha epidural helt på slutten, men da var det for sent!

Men, så lenge man gjør sitt beste hele veien, og ikke er forhåndsbestemt på å ha mest mulig smertestillende, så har man hvertfall gjort det man kan.

Jeg fikk jo ett annfall fordi blodtrykket ble så høyt, så jeg burde nok tatt epidural tidlig!

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.mai.2010 kl.11:51

Anonym: Men i alle dager, leste du innlegget??

Jeg snakker om korte fødsler, slik som mine. Og damer som gir opp før de har prøvd:)

Jeg forstår som sagt VELDIG GODT, de som har lange fødsler.

Anneli og Emma-Sophie

13.mai.2010 kl.12:23

Hmmm.

Kjenner jeg blir litt fornærma egentlig "Men jeg lurer bare på når vi kvinner fikk så lav smerteterskel så vi ikke tålte å føde engang?" What?? Merkelig utsagn.

Fødselen min varte i 24 timer tilsammen og jeg brukte ingen smertelindring, så jeg vet hva jeg snakker om til og med;)

Husker ikke om jeg var frekk mot kjærsten min. Tror ikke det. Når man er midt oppi det så er det ikke akkurat sånn at man tenker så mye over hva man sier og gjør. Slengte jeg evt dritt til han så er han nok moden nok til å forstå at det var smertehelvetet som snakket og ikke jeg:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.mai.2010 kl.12:32

Anneli: Ja, det var kanskje litt feil måte å skrive det på. Les det øverste innlegget så skjønner du hva jeg mente.

Isabel

13.mai.2010 kl.12:52

Ja, synes det er litt ekkelt å tenke på at noen kjefter kjærsten huden full, og forlanger morfin, epidural, lystgass ++ så tidlig i fødselen. Mennene/kvinnene som er med er jo faktisk også redd, frustrert og sliten etter mange timer med jobbing. De må jo være der hele tiden. Jeg selv kjeftet aldri på samboern. Spurte bare en gang om han kunne gå litt ut, fordi jeg ville være alene en stund. Så fødet jeg uten epidural. Fikk bare lystgass, helt til jeg spøy.

Tror kvinner nå til dags forventer at fødselen skal gå mer eller mindre smertefritt. Fødsel er jo det mest naturlige som kan skje, så synes det blir feil å stappe masse medikamenter i seg for å slippe å kjenne så mye smerter. MANGE kvinner har kommet seg gjennom dette fint uten xantall smertelindringer i fortiden, så hvorfor skal ikke vi også klare det?

Ann-Christin

13.mai.2010 kl.15:10

jeg er enig med deg til en viss grad jeg.. :) synes at man bør prøve å holde ut lengst mulig i allefall!!

hadde på forhånd bestemt meg for at jeg egentlig skulle holde ut uten å bruke epidural, men måtte dessverre kaste inn håndkle og be om det etter 41timer med sterke rier.. de kom ofte med bare 2 min mellomrom og jeg var utslitt.. men det som var det dumme var at den funket ikke fordi den ble satt feil, så hadde egentlig ikke noen effekt av den.. og min lille jente kom til verden når det hadde gått ca 43 og en halv time.. håper virkelig det går litt fortere neste fødsel :)

line

13.mai.2010 kl.16:22

hvordan satt de i gang dine fødsler melissa?

de satt igang hos meg å,men har ikke hørt om noen andre sykehus som bruker samme metode som ahus som jeg fødte på.

hos meg satte de i gang slik:

ballongkateter som skulle falle ut selv, deretter var det tabletter som man kunne få totalt 8 av.(det ble satt 1 hver fjerde time) hos meg startet fødselen en time etter tablett nr 2,så tok det 5timer til guttungen var ute.

men fikk aldri noen stans i riene,var konstante tak i fem timer,hvordan var det hos deg?

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.mai.2010 kl.16:27

line:

Jeg hadde 4cm åpning allerede fra uke 32. Så jeg slapp både tabletter, og ballongkateter. De tok bare vannet mitt, med en krok.

Så startet fødselen etter en times tid.

Med førstemann tok det 3,5 timer fra første rie, mens med andremann tok det 1 time (!) fra første rie.

Hos meg var det konstante tak også. Det var helt grusomt.

Jeg måtte få drypp med andremann, fordi riene var litt svake i begynnelsen, og da kom smertene som kastet på meg.. Helt forferdelig.

Jeg brukte lystgass da:)

line

13.mai.2010 kl.16:49

måtte ha lystgassen jeg også:)

hadde bare 1cm da de la meg inn på sykehuset,men er overrasket hvor kort tid jeg brukte,gikk treigt de fire første timene gikk fra 4 til 10cm på en time og på den timen ble han født også;)

hadde du sv.forgiftning på begge?

er redd jeg får det ved neste også,litt redd for å bli Gravid igjen..

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.mai.2010 kl.18:20

line: Ja, jeg fikk det begge gangene! Det er veldig vanlig å få det ved hvert eneste svangerskap. % er ganske stor for at du skal få det om du har hatt det før!

Men, den sjangsen må man nok bare ta:)

line

13.mai.2010 kl.18:56

ja må jo ta den sjansen;)

men jeg var veldig dårlig i to mnd pga det,så lillemann må være hvertfall to år syns jeg.da klarer han litt mer på "egenhånd" hvis du skjønner.

fikk du bedre oppfølgning med 2 mann?

de ventet jo så lenge med oss at lillemann ikke hadde klart seg en uke til i magen

13.mai.2010 kl.19:58

Må bare komme med noe her. Til anonym: Du sier det at en laaaaang fødsel gjør vondt. Men det gjør virkelig en kort fødsel også. Jordmødre sier det at en kort fødsel er faktisk vondere enn en lang. Dette er fordi kroppen ikke rekker og følge helt med. Og alt går altfor fort. Og jeg er helt enig med deg Melissa :)

mia

30.nov.2010 kl.13:50

Gidd å bry deg sån om hvordan andre opplever fødselen sin. hold meningene dine for deg selv. jeg har født 4 ganger. så jeg VET hvordan det kjennes. Om noen skriker til kjæresten sin, javel da er det vel opp til dem. og de som klarer å holde det for seg selv, flott for dem. Men enhver opplever fødselen forskjellig. ingen fødsler er like. man har heller ikke lav smerteterskel fordi man bruker smertestillende i begynnelsen. Man er redd og usikker, en helt normall rekasjon! ALT er normalt. å ta smertestillende eller ikke smertestillende.

Melissa- Pseudotvillingmamma

01.des.2010 kl.17:37

mia: Nei, jeg GADD å bry meg. Men har endret mening, og nå gidder jeg ikke å bry meg lennger:-)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits