Barnehage kontra dagmamma, hva er best?

Først  to stemningsbilder fra sofadelen av stua vår.
Nå sitter vi i sofaen å spiser kebabrull fra campino pizza, den er så utrolig god!

Johannes er hos naboen, (mine foreldre). Han nektet å bli med hjem, så vi lot han få vilja si å bli litt til.
Håper han kan sove over siden min mamma har fri fra jobben i morgen. Så slipper jeg hyl og grin i en halvtime når jeg henter han. Han koser seg så utrolig mye hos mormor og morfar. Mormor er en skikkelig god lekekamerat, helt gæærn!

Så over til overskriften.


Nå har vi bestemt oss, og Johannes starter i barnehage den 18.august. Han skal ikke gå der hver dag. Per nå har vi fått 80% plass. Jeg benytter meg nok ikke av fra klokka 7-17. Jeg starter uansett ikke før klokka 10, og har ingen plan om å jobbe så veldig mye.
Jeg tror forresten jeg har fått enda en jobb, men siden det ikke er helt avklart når jeg starter, sier jeg ikke noe før jeg vet det sikkert.
Kim begynner å jobbe igjen etter fellesferien, så nå er vi ABSOLUTT ikke arbeidsledige lenger!
Nå skal vi ut av permisjonsbobla begge to. Ganske vemodig, men deilig med ett liv som er utenfor disse fire veggene!
Jeg trenger fremdeles barnevakt til Maren, men som sagt, det er ikke så veldig ofte. Noen timer nå og da. Men jeg betaler alikevell for FULL MÅNED, slik at jeg er sikker på at jeg bare kan ringe om jeg må på jobb.

Jeg har en kjempe god magefølelse med at Johannes skal i barnehage. Johannes er en gutt full av krutt. Han sitter aldri stille. (Mulig han er lik mora si).
Derfor er barnehagen ett perfekt sted for han.
I tillegg kommer han til å lære MYE mer enn hva han gjør av å tælle (= gå, for dere som ikke er fra Østfold), rundt her med meg, Kim og Maren.

Har dere erfaringer med barnehage?
Barnehage kontra dagmamma- Hva er best synes dere?

Jeg personlig mener at barn over 2 år kan være i barnehage, (Kommer selvsagt ann på barnet). Og barn under 2 år bør være enten hjemme med mamma eller ha en dagmamma. Med andre ord, en trygg omsorgsperson.

Hva mener dere?

27 Søte ord

Jeg er for barnehagen 100%. Ingrid begynte i barnehage når hun var 15 mnd, og det har fungert utmerket. Hun ble MYE flinkere til å snakke med en gang, og hun har sosialisert seg som bare det. Men for noen barn, så trengs det kanskje en bestemt person til å gi omsorg. Selvom jeg føler at det er rutiner i hverdagen som skaper trygghet (om rutinene er skikkelige vel og merke). men her er det så utrolig mange forskjellige meninger ute å går, og det er knyttet så mange følelser rundt dette, så jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar på det.

timeforcoffee

05.jul.2010 kl.20:43

Jeg mener også at barn over 2 år har godt av å begynne i barnehage, de fleste pleier å trives masse:) Jobber selv i barnehage og ser at barna har godt av å sosialeres med andre barn også.

Selv skal jeg også snart ut av permisjon, og min gutt skal i barnehage bare 1 år gammel. Ganske tidlig, men er ikke alltid trygg på dagmammaer, har ei venninne med dårlig erfaring...men så er jeg heldig å ha ham på jobben min, vegg i vegg så jeg kjenner alle de voksne og vet han er i de tryggeste hender:)

Lykke til med barnehagestart:)

lifeofsunny

05.jul.2010 kl.20:45

Jeg har ikke er faring med dagmamma, bare barnehage.

Begge mine går i barnegahen og har gjort det siden de var litt over året. Det har gått kjempefint, og de storkoser seg der. Men vi har en liten barnehage da. Max 15 barn og det er barn i alle aldre opp til skolealder. Og det syntes jeg er veldig fint. Koselig liten barnehage. Det går nok så bra så. værre for oss en for dem. hehe.

Lampen din over bordet var jo bare så fin da. Hvor er den fra? dyr?

Pinkangel

05.jul.2010 kl.20:47

Jeg jobber i bhg selv og mener absolutt at barnehage er det beste. Der for de et pedagogisk opplegg lærer regler og mange forskjellige aktiviteter. Det blir ikke bare en oppbevaringsplass. Men sefølgelig det finnes veldig mange bra dagmammaer også. Og noen dårlige bhg. Men hadde valgt bhg absolutt. Gratulerer med bhg plass:)

Pinkangel

05.jul.2010 kl.20:49

Glemmte å skrive det. Stuen din er nydelig. Du har kjempegod smak. Og det er noe spesiellt med disse mormorene:)
Jeg begynte ikke i barnehage før jeg var 3 år (mamma er hjemmeværende pga epilepsi). Var der bare annenhver dag i annenhver uke eller no. Noen dager elska jeg barnehagen, andre dager HATA jeg barnehagen :p Det ble forsøkt med dagmamma i en periode, men jeg takla ikke dagmamma'n. Vi bare krangla og jeg syntes ho regelrett var ei drittkjerring :p Så endte opp med at jeg hovedsaklig veksla mellom barnehage og bestemora mi :) Amalie må begynne i barnehage i januar siden jeg begynner fulltidsstudium og sambo har ikke rett på full pappaperm.

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:29

Par i Hjerter mamma,pappa og b: Rutiner er veldig viktig ja. Og jeg føler kanskje at en barnehage klarer det bedre enn en dagmamma:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:30

Lill Anette: Jeg gikk også bare innimellom, og jeg HATET barnehagen. Derfor var jeg til slutt bare hjemme med mamma siden hun ble ufør.

Det blir unger av de uansett hva de gjør:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:31

Pinkangel: Godt å høre fra noen som "kan" barnehage godt.

Jeg synes det er deilig å vite at de er i aktivitet og blir tatt vare på på riktig måte. Man vet jo aldri med en dagmamma!

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:32

Pinkangel: Tusen hjertelig takk!! Blir såå glad når noen sier det:-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:34

lifeofsunny: I den barnehagen Johannes starter i er det bare 14 barn. Og det er jo kjempe fint.

Ja, det går nok bra! Blir deilig å få hjem en unge som har fått ut masse energi!!

Den er fra Skeidar, kostet bare 1000kr:-):-) Den er veldig dekorativ!
Er så fint hos dere! :)

Jeg synes barnehage er best, jobber jo i en selv så :p Si ifra om du trenger barnevakt hvis du ikke får deg dagmamma med en gang, er tilgjengelig hele tiden siden jeg bare jobber som frivillig i barnehagen.

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:39

timeforcoffee: Jeg tror Johannes vil passe inn veldig godt.

Han er avhengig av meg, men på en annen måte er han super selvstendig. Og han ELSKER andre barn. Og han er også veldig glad i å være med på gruppeaktiviteter.

Ja, det er tidlig, men slik må det bare bli noen ganger.

Jeg lurer på å søke om plass til Maren også. Hun er snart 10mnd!:)

Men da vet jeg jo at hun får riktig behandling.

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:45

Tina Marie: Tusen takk:-) Men du, det er du som kjøpte sofaen vår, ikke sant? Eller er jeg helt på jordet nå?

Ja, det høres jo ganske interessant ut.

Jobber du gratis i barnehagen da? Hvilken barnehage jobber du på?

Just the two of us!

05.jul.2010 kl.21:45

Syns det er greit med barnehage med tanke på mer sosialisering med andre barn :)

Utrolig fint du har det hjemme da:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.21:46

Englemamma&Alenemor: Ja, det er det jeg synes er viktig for Johannes også. Og tusen takk for det:)
Jepp, det er meg.

Jeg jobber gratis ja, for det var meningen at jeg bare skulle jobbe der et par måneder fram til jeg fikk meg jobb i Oslo/Akershus sånn at jeg hadde noe å fordrive tiden med. Men nå har det jo gått et helt år(ekstremt vanskelig å få jobb der fordi det er så mange søkere), men men, får erfaring i hvert fall :) Jeg jobber i Fritznerbakken barnehage. Har jobbet på MiniSATS også.

Melissa- Pseudotvillingmamma

05.jul.2010 kl.22:03

Tina Marie: men hvordan klarer du deg økonomisk da?:) jeg må spørre, men du trenger ikke svare. Vi kan jo snakke litt om dagmamma jobbing da, da tjener du hvertfall greit:) og maren er ei vakker jente!
Jeg er uføretrygdet fram til jeg får meg en ordentlig jobb, og siden det er like vanskelig å finne leilighet som jobb i Oslo/Ahus pga dyrene så bor jeg hjemme enda, og da slipper jeg å betale noe til mamma sånn at jeg får spart meg opp litt penger og ting jeg trenger til jeg skal flytte :)

Dere får tenke litt på det da :)

Anita

05.jul.2010 kl.22:24

Min sønn på 2 år er hos godkjent dagmamma. Der er de fire barn tilsammen og er en helt nydelig liten gruppe. Han skal gå der til han blir 3 år, da blir det barnahage på han også. Jeg er strålende fornøyd med å ha han hos dagmamma. Kjempe fin lekeplass bak i hagen, og de er mye ute på gåturer sammen for å se på hester, ha det gøy på fotballbanen eller andre ting. Jeg kjenner faktisk at jeg gruer meg litt til barnehage med mange flere barn, men det blir nok kjempe bra! Jeg vet at det blir bra:-) :-)

Man må velge det man kjenner er best. Jeg hadde aldri valgt en dagmamma som jeg ikke hadde fått gode referanser om. :)

Nathalie

05.jul.2010 kl.22:48

husker ida hadde den diskusjonen her på bloggen hennes . husker ho sa noe som ikke var fint an dem som hadde barna sine i bhg.

Mine barn har gått i bhg fra dem var 11 mnd , begge her har jobbet . mine barn har heller ikke vært 7 til 17 hver dag. dem blir levert mellom 9 og blir hente kl 15-16. aldri senere enn 16.. men mine barn har koset seg SÅ masse med barna der og voksne der. det er det beste personalet ever og den beste bhg ever. er så bra lagt opp program , utvikling , språk , og alt.. dem har heller aldri gråte når dem har blitt levert . dem har venner. som vi har med hjem fra bhg .. jeg mener det er bra for barna :) men alle er uenige .. men jeg respekterer folk som ikke har barn i bhg . da bør folk respektere meg for jeg har mine.. jeg blir glad i hjerterota når mine barn( hver dag) når dem løper inn å koser personalet og leker med vennene sine der..

Melissa- Pseudotvillingmamma

06.jul.2010 kl.18:26

Nathalie:

Ja, både Ida og jeg har hatt den diskusjonen før.

Jeg kan forstå de som er nødt til å ha barna i barnehage fra 1 års alder på grunn av jobbsituasjon.

Men har man mulighet, synes jeg barna bør være hjemme med foreldrene, eller i åpen barnehage sammen med foreldrene til rundt 2 års alder.

Synes jeg da, men jeg respekterer andre meninger:)

Anneli og Emma-Sophie

09.jul.2010 kl.21:34

Jeg velger helst dagmamma frem til Emma er godt over året.. Men det er jo veldig mye rart ute og går blandt dem..Hvis man er så heldig at man finner en skikkelig dagmamma så er det jo kjempefint..

Melissa- Pseudotvillingmamma

09.jul.2010 kl.22:16

Anneli og Emma: Helt enig:) Nå har jeg fått dagmamma til Maren, og det ble hennes farmor. Helt PERFEKT:-)

HeleneMarie

10.jul.2010 kl.01:49

Jeg syns så absolutt barnehagen er den beste læringsarenaen for barn. Både sosial- og egenutvikling blir godt stimulert her.. Jeg har sett barn lære seg å gå på 5 uker ( øvelse gjør mester, og barnet prøvde mye fra før..) og utviklingen skjer utrolig raskt i trygge omgivelser:)
Samtidig syns jeg ikke at barn som er under 1,6-2 år har så veldig mye i en bhg å gjøre.. Småbarnsavd er jo selvfølgelig tilrettelagt og med tistrekkelig personale så barna får jo det de trenger.. men et så lite barn trenger fortsatt mye oppmerksomhet og nærhet og det er derfor en større fordel å ha de hos seg selv eller en dagmamma så sant dette er mulig..
Håper Johannes får det super fint og gøy i barnehagen.:) Hvilken skal han begynne i? Og at farmor kunne passe Maren hørtes jo helt topp ut, en person hun kjenner fra før av og tilvenningsfasen ved å ikke være sammen med mor hele dagen vil jo bli en lek:) Lykke til(=

10.jul.2010 kl.23:56

Så spennende..!:) Blir sikkert kjempe bra..!

Riktig god sommer til dere også! Nyt den:)
NATHALIE!!! Jeg skrev da ingenting om at det ikke var fint at barna gikk i barnehage. Jeg skrev at hvis jeg hadde mulighet til å ha de hjemme litt til så var det bra. Ikke fortell andre hva jeg har sagt når det ikke er riktig!!!!!!!

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits