Riktig skotøy til liten og stor.

Jeg burde jo postet bilde av alle klærne jeg har kjøpt til ungene (og oss selv) i det siste. Men jeg har rett og slett glemt det, og nå gidder jeg ikke ta bilde av det.
Men jeg har tatt bilde av skoene vi har kjøpt oss.
Riktig skotøy er viktigere enn man tror, og man kommer ikke bortifra at merker og pris spiller en stor rolle når det kommer til kvalitet og komfort.
Jeg har en tendens til å kjøpe billige dritt sko til meg selv, og det er absolutt ikke smart i.o.m at jeg sliter såpass mye med scoliose i ryggen.

Så nå har jeg gått til innkjøp av disse gode skinnskoene, med en god innleggssåle siden jeg er plattfot.

De er helt utrolige å ha på seg. Jeg husker ikke hva skobutikken het, men de kostet 699kr. Sålene kostet 159kr. Jeg synes sålene va billige. Jeg har pleid å betale 1000kr, men da har de vært spesialtilpasset mine føtter. Så det er nok ikke like bra. Men om sommeren svetter man så mye i føttene, det gjør i allefall jeg. Og da blir sålene illeluktene med en gang. Og det går ikke bort uansett hvor mye man vasker de. Derfor er det like greit med noen som er litt billigere!


Kjøpte disse Viking skoene til Johannes på XXL for bare 299kr. Det virker som de er gode å ha på seg, han sier i allefall det. Gode å myke såler hadde de hvertfall.
Lille gutten min på 22 mnd måtte ha strl 27. Han er søren i meg en SVÆR unge!!

 

Også var det lillemor da, som snart er ute å går. Hun er bare 10 mnd, men er tidlig ute akkuratt lik Johannes som gikk når han var 11 mnd.
Hun gjør jo ikke annet enn å prøve å gå avgårde, og jeg føler at det er rett rundt hjørnet nå.
Derfor følte jeg det var på tide med ett par skikkelige gåsko.
Siden det er sommer,  falt valget på disse spreke sølvskoene fra ecco. Prisen var sinnsykt stiv. 699kr.
Men de er helt utrolig myke, og de er polstret i alle mulige ender.
Virker som hun trives når hun har de på. Hun blir mye mer stabil og får mer balanse når hun går.Her i huset går vi mye barbeint, også ute. I både grusen og gresset. Jeg synes det er deilig å gå uten sko. Og det synes barna også.
Men jeg er jo redd for veps og humler, glass, o.l. Så det er kjekt med sko også.

Er dere opptatt av kvalitet på skotøy?
Liker dere å gå barbeint?
Se på ditt barn sin fot, og sammenligne med din egen fot. Hvilken forskjell! Og det gjelder ikke bare størrelsen. Tenk at du selv en gang hadde like myke og deilige små føtter! Hvordan kan vi ta best mulig vare på denne lille barnefoten? Føttene er i stadig vekst og utvikling, og det er viktig at vi beskytter føttene mot å formes og bli skjeve pga ytre påvirkning. Skoene skal ikke støtte opp om foten. Det er en gammel myte. Gode barnesko skal derimot beskytte mot skader, smuss, kulde og væte.
Verdt å vite om barneføtter

Foreldretema:
98% av alle mennesker kommer til verden med sunne føtter, men bare 40% har fremdeles sunne føtter, når de er voksne.

Hovedgrunn: Barneføtter befinner seg for det meste i for små sko.

Følger: Gelenksmerter, forkortede muskler, forstyrrelser i blodgjennom-strømningen samt problematisk bevegelsesapparat.

Barneføtter er myke som gummi
Derfor tilpasser de seg også lett for små sko! Dessuten er barns nervesystem ennå ikke så differensiert utviklet at de føler ubehag ved for små sko.
Undersøkelser bekrefter hver gang at nesten ingen barn bruker (har) passende sko. Av og til er skoen sågar opp til 3 nummer for små! Og det er tross alt nesten 2 cm.

Sunne føtter trenger sko som passer!
Upassende sko er den hovedsakligste grunnen til senere forskader! En passende sko burde være minst 12mm større enn foten!

Upassende sko kan forårsake sykdom
Hvis barneføtter kun av og til er i for små sko, behøver man ikke å frykte noen graverende virkning (i verste fall rød hud, vannblemmer eller vondt i føttene). Det blir først ille, når skoene alltid er for små (ut over flere utviklingsfaser) og den nødvendige utligningen mangler (gå mye barbent). Med andre ord: Størrelsen på skoene må kontrolleres regelmessig!

Barneføtter vokser i et voldsomt tempo!
Når barnet tar sine første skritt, er de små føttene bare ca. 11cm lange. Fem år senere er størrelsen allerede ca. 20cm! I løpet av kort tid ?vandrer? føttene faktisk 14 skostørrelser! Anbefaling: Mål barnet?s sko hver 2. - absolutt maks hver 4. måned, for å være sikker på at skoene fremdeles passer.

Pene føtter
Hvor negativt den sunne utviklingen av små føtter kan bli påvirket, vil dette eksempelet vise: I Kina var ?liljeføtter? lenge et skjønnhetsideal.
Føttene til små piker ble gjennom mange år bandasjert stramt: Foten ble forkrøplet til en ?knyttneve?, og tåspissene lå under foten i retning helen. Som voksne, kunne kvinnene bare ?trippe? i flokk, men det vanlige skjønnhetsidealet ble opprettholdt.

Naturlige føtter
Hos naturfolk eksisterer så godt som ingen fotskader. Intet under, for de bruker jo heller ikke sko. Naturligvis er faren for skader og infeksjoner på den ubeskyttede foten noe større. Føtter, som vokser opp slik, er derfor mye kraftigere og mer motstandsdyktig.

Forskningsprosjektets resultater var meget nedslående.
- 69 prosent av barna brukte for små (korte) utesko,
- 88 prosent for små (korte) innesko
- For små (korte) barnesko er bevist å være den viktigste grunn til varige fotskader (stortåvinkel)
- Bare 24 prosent av barna hadde fremdeles en rett vinkel på stortåen.
- Kun 3 prosent av barneskoene var angitt med korrekt størrelse: Nummerering med ?27? er for det meste bare 26, 25 eller 24 innvendig.
- I skobutikker blir sjelden innerlengden på skoene kontrollert.
- 90 prosent av foreldre vil selv kontrollere passformen på barnesko.

De som ønsker optimal tilpasning, burde altså selv kunne måle fotlengden og innerlengden på barneskoene.Viste du dette om barns føtter?

7 Søte ord

bixxx

17.jul.2010 kl.19:17

kjempe bra skrevet ^^

Eva

17.jul.2010 kl.19:20

Dette visste jeg ikke, bra å vite :)

Jeanette

18.jul.2010 kl.00:02

Oj:-) dette var kjekt å vite:-) Takk!

Maison Katy ♥

21.jul.2010 kl.10:18

Jeg er veldig opptatt av riktig skotøy, særlig til barna mine! Har aldri kjøpt noen "billigsko" på H&M feks bare fordi de er fine og matcher klærne.. Det er utrolig viktig med skikkelig sko da det er mens de er små holdning, gange og føttene påvirkes mest og formes for livet!

Kjøpte et par Geox joggesko til Matheo her om dagen faktisk, 700 kroner kostet de! Helt sinnsykt, men vel verdt pengene :)

Øyvind

01.nov.2010 kl.12:28

Hei. Har du også plattfot slik som jeg. Bruker spesialsåler jeg. Syns du standardsålene fungerer like bra?

Melissa- Pseudotvillingmamma

01.nov.2010 kl.12:34

Øyvind: Hei:-) Ja, det har jeg. Jeg har brukt spesialsåler jeg også. De fungerer jo aller best. Men på sommeren og når man går barbeint i sandaler og lignende, svetter man i beina, og derfor har jeg innimellom brukt standarsålene, som man får kjøpt på skobutikken. Mine spesialsåler er blå, og det ser ikke fint ut i sandaler, de på skobutikken er hudfargede.

Hvor gammel er du? Har du brukt såler lenge? Hvor får du vondt om du ikke bruker de?

Øyvind

01.nov.2010 kl.14:55

Hei. Jeg er 40. Jeg har brukt såler siden jeg var 22. Jeg får vondt under føttene foran. mest der tærne er festet. Jeg har også tverrrplattfot. I tillegg får jeg lett beinhinne betennelse. Det var rart å se avtrykk. Betalte 2.000 jeg. Er dyrt je. Bruker du såler hele tiden?

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits