Rosebusker og andre vakre blomster i hagen.

Er ikke roser bare vakre? En av mine store hobbyer har jo blitt blomster!
Jeg var på plantasjen tidligere i dag, (Ikke en dag uten shopping, hehe). Og da fant jeg roser av alle mulige slag.
De hadde klatreroser, klaseroser, stilkroser, markroser +++. Og så ambivalent som jeg er, klarte jeg ikke velge. Jeg ville ha en av hver. Ulempen er jo at det koster en halv bondegård. Vi snakker ikke mer enn 179kr pr "busk". Men når du vil ha 10 forskjellige blir det store beløp.
Derfor bestemte jeg meg for å vente til slutten av sommeren, da er de jo på halv pris, og vel så det.
Silje, hunden vår. Spiste jo opp nesten alle rosebuskene våre, den rakkern. Hun er en jævel når det kommer til å tråkke istykker blomsterbedd.

Jeg endte opp med litt forskjellig da. Som jeg ikke har tatt bilde av.
Nå skal det klatre både klematis og villvin oppover husveggene våre. Nydelig til murhus synes jeg.
Noen har jo faktisk sugekoppføtter, helt utrolig å se på. De klamrer seg til veggene, på en grasiøs måte.

Så til rosebuskene, har de ikke blitt store og flotte?


Disse er faktisk fra rosebusken. Det er en klatrerose.Det er mange forskjellige farger og typer klematis. Vi har valgt denne. Lysrosa og lilla.
Har dere noen av disse?
Har dere noen klatreblomster og anbefale til meg?
Har dere en hobby?


8 Søte ord

Line

18.jul.2010 kl.21:56

Roser er fantastisk ;D Blir så glad av de!
Vi kjøpte noen clematis her om dagen. De blir jo bare helt nydelige:):) Gleder meg til de vokser seg kjempe store. Så vakre rosene har blitt!!!

Melissa- Pseudotvillingmamma

18.jul.2010 kl.22:39

Ida og prinsessa: Ja, de er kjempe pene. Mamma sin er veldig stor. Den har vokst seg oppover veggen:)

Eli

19.jul.2010 kl.00:09

Roser er nydelige :) Har du grønne fingre? Hadde jo kjempefin hage :) LIkte godt den blomsten på det nest nederste bilde, vet du hva den heter? Jeg har fått noen veldig fine og stilige blomster av svigermor som du sikkert hadde likt. Har faktisk aldri sett de før. Men husker ikke hva de heter desverre... De legger seg liksom litt utover på bakken da :) Hva med lavendelblomster? Har masse av det i hagen , lukter så godt :)

mamma

19.jul.2010 kl.05:30

Når høsten kommer, så koster roseplantene ca. 49,- pr. stk, så det lønner seg å vente. Vanlig potteroser kan man også bare plante ut. Mine kommer år etter år. Det er de mor skulle kaste som er plantet foran huset:). De kan du ta bilde av, om en ukes tid ! Synes du er blitt kjempeflink med planter jeg Melissa. Stå på. Det er så mye glede i enkle ting:).

Melissa- Pseudotvillingmamma

19.jul.2010 kl.09:35

mamma: Ja, jeg har plantet ut den ene poterosen min. Den har blitt kjempestor:)

Tusen takk mamma, ja, det er mye glede i enkle ting!!

Melissa- Pseudotvillingmamma

19.jul.2010 kl.09:41

Eli: Jeg tror jeg har grønne fingre, litt hvertfall. Har blitt fninkere med blomster i det siste. Før drepte jeg de rett etter de var kjøpt:)

Ja, de heter clematis!:)

Lavendelblomster er fine! Kan jeg ha det inne også?

Eli

25.jul.2010 kl.00:15

Clematis jah, men da skal jeg spørre etter de:) Var jo kjempefin! Hmmm, er ikke sikker egentlig. Skulle igrunn tro det, men sikkert smart å spørre hos blomsterbutikken/gartneren ;) Lavendelblomstene er hvertfall veldig fine! Huff, før de blomstret skikkelig i år hadde jeg glemt det var lavendel, så tenkte egentlig å få tatt bort "alt det rare ugresset" rundt rosebuskene, så ikke de skulle ta all næringa til rosene. Heldigvis rakk jeg ikke det før jeg oppdaget at det er jo lavendel ;)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits