Depresjon.

Føler for å skrive ett innlegg.

Jeg har tenkt på en ting i det siste. De fleste av oss går alltid rundt å tenker "hvorfor er alle mer lykkelige enn meg", og vi tillater oss å si at vi er "deprimerte".

De siste dagene har 4 mennesker fortalt meg at de har hatt en dårlig dag, en dag de bare har vært lei seg og gråtet for den minste ting.
Alle mennesker har ett følelsesliv som går opp og ned, vi kan ikke forvente at vi alltid skal være så forbanna glade.
Men selvom vi har dårlige dager, kan man ikke betegne seg som deprimert.
Jeg tror mange mennesker kaller seg unormale, og mindre glad en normalen.
Men jeg  de fleste mennesker er slik, alle er lei seg og nedfor iblandt.

Når jeg var 16år, hadde jeg en tid som var veldig tøff. Jeg betegnet meg selv som veldig deprimert.
Men legen min, sa at dette var en periode som jeg måtte gå gjennom. Som ville gi seg etterhvert. Uten verken medikamenter eller innleggelse. Jeg var jo deprimert, men det var ikke så ille som jeg selv skulle ha det til.
Han hadde jo helt rett. Det gav seg etter noen måneder.

Depresjon er den psykiske lidelsen som forekommer hyppigst. Omtrent 15 % av alle menn og 25 % av alle kvinner opplever depresjon en eller annen gang i løpet av livet.

Det jeg vil frem til, er at vi skal tillate oss selv å ha dårlige dager/måneder. Det er ikke unormalt å være trist å lei iblandt.
Vi skal ikke sykeliggjøre alle, og gi diagnosen "deprimert" i hytt og pine.
For som regel går nedstemtheten over etter en periode.
De som virkelig er deprimerte, har det verre enn litt tårer i ny og ne. Det er virkelig hardt å være deprimert, man klarer bare ikke ta seg sammen.

Isteden for å poste hele innlegget her, legger jeg ved denne linken:
http://www.lommelegen.no/321339/depresjon


Har noen av dere vært deprimert?
Er dere triste iblandt uten å vite hvorfor?

5 Søte ord

hennieide

13.aug.2010 kl.10:02

eg har vert deprimert og har vert laaangt nede. vet kor jævlig det er! vil aldri ned igjen der for å si det sånn!
Jeg skiller mellom deprimert og "deppa". "Deppa" er når man har en dårlig dag/dager og synes alt er feil. Deprimert derimot er jeg alt for godt kjent med. Var det nemlig i 8 år, og måtte til slutt til psykolog og få antidepressiva. Så når folk sier at de er deprimerte så tar jeg det med en klype salt som regel :p

VeronicasBoble

13.aug.2010 kl.13:25

Hvis man er trist og lei over flere måneder er det en depresjon, men muligens en mild en som ikke trenger så fryktelig mye oppmerksomhet. Bortsett fra det;

Ja, jeg har selv slitt med gjentatte depresjoner siden jeg gikk på barneskolen. Jeg blir litt sint når folk tillater deg å kalle seg deprimert fordi de har en dårlig dag, det er nesten et hån.

Amalie den farlige

13.aug.2010 kl.13:35

Enig med deg, depresjon er sterke ord. Depresjon vare heller ikke bare en dag, eller en uke, men lenge.

Jeg tror det er sunt å ha en dårlig dag av og til, og føle oss litt triste. For det er når vi vet hvordan det er å være trist at vi kan nyte det å være glad dagen etter.

Love A <3
SV: Ja, en trøst at det er flere av oss der ute, selv om jeg synes at man skal få slippe! Hadde gjort alt så mye enklere ;)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits