Skolestart og barnehagestart!

En liten oppdatering..

Nå er nok en hektisk uke omme. Og godt er det.
Dette har vært en hard uke, av den enkle grunn at barna mine og jeg har vært syke, og at minstetrollet har hatt tilvenning i barnehagen.

Jeg har fått bihulebetennelse. Og dere som har hatt det vet at det er jævelig vondt. Ørene, tennene, og hele ansiktet mitt har vært i ulage. Men etter mannen min foretok litt soneterapi på meg i går, og etter tips fra facebook venner i dag, er jeg faktisk littegrann bedre.

Ja, som sagt. Minstetrollet vårt Maren har begynnt i barnehagen. Bare 1 år gammel.
Og som dere vet, var/er jeg faktisk ikke begeistret for barnehage før barnet er 2 år.
Etter å ha tyrannisert meg selv med artikler fra diverse professorer og andre, føler jeg meg jo enda verre.
Så nå har jeg lest noen artikler av barnehageentusiaster i tillegg. Men, for å være ærlig, det hjelper ikke en dritt.

Men, nå er jeg egoistisk.
Altså, jeg tror faktisk jeg lider mer av at barna går i barnehage, enn hva de selv gjør.

Det er faktisk ikke alle som "plasserer" barna i barnehage fordi de ikke har råd til å gå hjemme med de.
Jeg har helt fint råd til å være hjemmemamma jeg. Men jeg føler at jeg ikke kan gi barna den samme stimuleringen lenger, som barna/ansatte i barnehagen kan. Jeg er ikke glad i å være sosial. Trives best hjemme. Og derfor er jeg ikke typen som tar de med på besøk for å leke med andre unger, eller i åpen barnehage.
Jeg foretrekker å ta de med meg ut i parken o.l. Hvor de skjeldent treffer andre barn på deres alder.


Slik blir da vårt regnestykke:
3300 x 2 = Kontantstøtte
2500 x 2 = Barnehagepris


= 11 600kr.

Altså, jeg må tjene 11 600kr for at vi ikke skal TAPE noe på at barna er i barnehagen.
Tviler på at jeg kommer til å jobbe SÅÅ mye, siden jeg har blitt student. Så da TAPER jeg tross alt penger på å ha trolla i barnehage.


Vel, det er for alle sammen jeg gjør dette. Jeg må også være lykkelig. Noe jeg ikke er når jeg trasker hjemme  24/7, og ikke gjør noe annet enn husarbeid og holder på med barna. Jeg vier hele livet mitt til barna når de er her med meg, og er helt utslitt fra jeg står opp.
Jeg orker ikke fly ute om kveldene,og jeg er midt oppi alt dette ME pasient. Og før ungene kom til verden var jeg faktisk sengeliggende. Nå har jeg jo funnet en behandling som gjør at jeg står på beina da. Så nå fungerer jeg slik som andre, men det skal forbaska mye mot til, og jeg må for det meste "bite tenna sammen".

Derfor føler jeg at ett par timer i barnehagen, gjør godt for barna mine. Mens de er avgårde, gjør jeg lekser og sender inn oppgaver. Rekker mye på noen få timer.
Og på morgenen/formiddagen/ettermiddagen/kvelden, har vi det utrolig trivelig, og koser oss i hverandres selskap. I motsetning til da vi gikk å trasket hjemme hele dagen.


Så slik går kanskje dagene fremover:
Vi står opp ca 05.30. (Skulle gjerne sovet lenger, men Johannes er en vakker morgenfugl, og han vekker Maren ).
Så koser vi oss sammen, spiser, leker og steller oss, helt til klokka nærmer seg 10.
Da triller vi i barnehagen rett over veien.  ( Bare her har vi nesten 5 timer sammen).

Så til den biten jeg lurer mest på:
Jeg tilbringer jo dagen hjemme, og har mulighet til å hente ungene når som helst.
Jeg skulle gjerne sett at Johannes var i barnehagen til rundt klokka 15.00, slik at han får med seg frukt og yoghurt-spising.
Men Maren derimot, skulle jeg gjerne hentet tidligere. Hun er jo så liten, og jeg føler det blir en lang dag for henne helt til 15.00.
Men, det er ett problem, og det er at de er på SAMME avdeling. Så når jeg henter den ene, blir jo den andre sønderknust. (Jeg prøvde en dag).  Så det fungerer dårlig.
Begge har 100% plass, og siden jeg er ett rutine menneske foretrekker jeg heller å betale litt mer, og ha muligheten hver dag. Da vil det samme skje til samme tid hver dag.

Går deres 1-åringer i barnehage?
Hvor lenge er de der?
(Jeg vet mange er der fra 07.00- 17.00 pga arbeidsituasjon, noe som i og for seg er opp til hver enkelt).


15 Søte ord

Jeg har 1åring i barnehage. Og hu er der fra 09.00 - 15.00/15.30.. Og det er akkurat passe for henne. Og eldste mann på 2år for den saks skyld. Kan hente de tidligere om jeg vil siden jeg jobber jo ikke for øyeblikket. Og har prøvd det, men har kommet frem til at slik vi henter dem nå passer best for unga her..

Så det beste er vel og se hva ungen/ungene passer best med. Prøv og hent til forskjellige tider så finner du fort ut hva som passer deg/dere
Thea begynte 14 dager før hun ble 1 år. Når vi ikke er på jobb er hun i barnehagen fra klokken 10 til 14. Kommer også litt ann på nårtid hun sov sist. Vil at hun skal sove seg ferdig i barehagen. Slik at når hun kommer hjem er hun våken og opplagt å klar for en koselig ettermiddag/kveld med oss.

Melissa- Pseudotvillingmamma

10.sep.2010 kl.22:42

Lene★ung tobarns: Ja, jeg føler at det kan bli litt tidlig å hente de i 1-2 tiden. Da kjeder de seg så VELDIG fram til faren kommer hjem halv 5.

Får bare prøve ut litt forskjellig:-)

Takk for tipset!

Melissa- Pseudotvillingmamma

10.sep.2010 kl.22:44

Mamma til et lykketroll: Den er jeg helt enig med:-) I dag sov maren første lur hjemme, noe jeg følte var litt unødvendig. Siden vi måtte stresse avgårde rett i barnehagen.

Bedre at hun sover begge lurene sine der!

Trives Thea i barnehagen? Hvordan føler du det iforhold til hennes alder?

Just the two of us!

10.sep.2010 kl.23:25

Jeg regnet med skoleplass denne høsten så jeg søkte om barnehageplass til trollet bare 11 mnd gammel.

Da det viste seg at jeg ikke fikk plass, tenkte jeg å ta han ut av barnehagen. Men på en annen side så syns jeg det er greit at han er i barnehagen nå, siden jeg er jobbsøker og ikke fikk skoleplass så tar vi det der og da når vi står opp om morgningene... Står vi opp 7 så er vi i barnehagen rundt 9 - til ca 14 - 15 .

Våkner vi rundt 09 blir han bare hjemme med meg hele dagen . . Så barnehageplassen her blir ikke brukt maksimalt men vi har den nå. . .
Hun gråter hver gang jeg går. Men allerede nrå jeg er kommet på trappa er det stilt. Hun trives veldig godt. Men når jeg henter henne gråter hun av glede :) Thea er ikke den yngste på avdelingen. Jeg hadde som mål at Thea ikke skulle begynne i barnehage før hun kunne gå. Å det klarte hun med god margin :D føler absolutt Thea har hatt godt av å begynne i barnehagen. Hun har utviklet seg kjempe mye på bare den lille stunden hun har vært der.

synne

11.sep.2010 kl.05:59

Kjære deg! Jeg tror dette er verre for deg enn for barna. Jeg er sikker på at de begge har det fint i barnehagen. Jeg har vært i samme situasjon som deg. Jeg vet det er vanskelig. Men en mamma må også ta vare vare seg selv. :) Ikke legg lista for høyt. Det kan slå tilbake på deg selv. Jeg har også en kronisk tilstand, hatt det siden jentene var små. Nå er de 16 og 19 år. Følg hjertet ditt, men ikke glem deg selv. Klem.

Maria Magnussen

11.sep.2010 kl.08:14

Ungene har det topp i bhg da...Sikker på det! :):):) Men fra ca 08-15 er ikke for lenge..Det er lenge, men ikke for lenge:) Mine begynnte i bhg når de var 2år og 4mnd, så vet ikke noe om å ha så små barn i bhg.. Det lengste de har vært i bhg er vel 6 timer..

Men ser at gulla mine har hatt godt av bhg, de har gått ett år nå..:)
SV: Så gøy (: Tar generell studiekompetanse på NKI jeg.,

Melissa- Pseudotvillingmamma

11.sep.2010 kl.19:38

Maria Magnussen: De drar jo ikke før rundt 10.00, så det blir ca 3-5 timer.

Det er jo ikke så veldig lenge:-) I forhold til resten av døgnet som de tilbringer sammen med meg.

Jeg synes rundt 2 år er den perfekte alder. Jeg merker at sønnen vår trives veldig godt:-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

11.sep.2010 kl.19:41

synne: Ja, det er noe med det at jeg alltid legger lista for høyt:(

Jeg må gi meg med det!!

Jeg er opptatt av at ungene skal ha det PERFEKT. Men det perfekte er umulig.

Det er nok viktig at jeg har det bra også:)

Klem!

Melissa- Pseudotvillingmamma

11.sep.2010 kl.19:46

Mamma til et lykketroll: Det høres ut som Johannes (Han på 2år).

Han gråter av glede når jeg kommer stakkars.

Maren sutrer litt når jeg går, men ikke på langt nær så voldsomt som Johannes gjorde. Han skrek som ett dyr, og sluttet å puste, og datt sammen på gulvet.

Ja, Maren begynnte egentlig å gå når hun var 10mnd. Den siste mnd har hun plutselig blitt kjempe redd. Tør ikke å slippe seg. Og går bare mellom møblene.

Hun har blitt mye mere ustø også. Og hun er veldig ukonsentrert, så hun faller hele tiden.

Men, jeg vet jo at hun kan gå. Jeg later som at jeg holder henne, og da går hun avgårde:-)

Silje Elise

11.sep.2010 kl.20:36

Sofie er 13 mnd nå og har gått i barnehage i en mnd, og hun stortrives! Smiler hele dagen! Hun gråt litt den første uka, men nå vinker hun til meg når jeg skal gå! Jeg har vært nøye med å fortelle henne før jeg går at jeg kommer tilbake for å hente henne snart igjen, og det virker som om hun har skjønt det. Jeg leverer henne som regel ca kl 8 og henter henne mellom 15 og 16, kommer litt an på. Noen dager står vi opp litt senere, og da leverer jeg henne senest 09.30 (det er siste frist dersom de skal komme den dagen). De spiser siste måltidet rundt 14.30, og jeg har flere ganger kommet for å hente Sofie rundt 15, men da er de sjeldent ferdig med å spise, så derfor venter jeg som oftest til klokken er 15.30. Det er tydelig at Sofie har godt av å være i barnehagen, der får hun møtt og lekt med både barn og voksne. Jeg sliter en del med kroppen, så jeg kan ikke leke noe særlig med henne, og jeg kjenner heller ikke så mange her, så det hadde vært kjedelig for Sofie å bare vært her hjemme sammen med meg hver dag.

Jeg skjønner at du får dårlig samvittighet over å la barna være i barnehagen, men de har veldig godt av det! De blir mye mer sosiale og trygge på seg selv! Tror nok at Maren bør være i bhg'en like lenge som Johannes, særlig siden de går på samme avd, det kan ikke være noe særlig for Johannes å se at du henter Maren og at han må være igjen!

Men du Melissa, tenk på alle timene du har viet barna dine til nå! Du trenger noen timer for deg selv også! Jeg tror du kan levere barna i barnehagen med god samvittighet, for du vet jo at de er trygge og har det godt der! :o)

Melissa- Pseudotvillingmamma

11.sep.2010 kl.22:19

Silje Elise: Så godt å høre at Sofie har det bra i barnehagen:-):-)

Kan jeg spørre hva du sliter med i forhold til kroppen? Var det prolaps?

Ja, jeg tror det beste er å la de være like lenge. Om de annsatte leverer Maren til meg ute i gangen, vil jo Johannes reagere på at Maren plutselig er borte.

I barnehagen de er i, spiser de også rundt 14.30. Og når jeg kommer for tidlig, ødelegger jeg hele måltidet. Derfor er nok det beste å komme 15.30.

Jeg tror ikke at 10.00-15.30 er for lenge for Maren og Johannes eller.

Ja, nå har jeg vært mye sammen med barna!

Og de vil jo fremdeles ha 4-5 timer før barnehagen og 3-4 timer etter barnehagen. Så hovedtyngden er jo hjemme:)

Jobber du når Sofie er i barnehagen?

Silje Elise

12.sep.2010 kl.23:33

Ja, vi er veldig glad for det! :o)

Ja, jeg fikk 2 prolapser i korsryggen for over 6 år siden. Har også hatt vonde ledd som stivner i en del år, som jeg prøver å få en utredelse på. Jeg jobber ikke nå, er på Arbeidsavklaring, og skal begynne på no avklaring snart. Venta i evigheter! Så jeg har vært hjemme alene i en mnd nå, og jeg kan helt ærlig si at jeg har kosa meg! Jeg vet at Sofie har det bra i bhg'en, og før hun begynte der, hadde jeg vært hjemme alene i 2 timer! Syns det er deilig å kunne gjøre rent og ordne her hjemme i fred og ro. Får gjort utrolig mye mer!

Du får jo ganske mange timer sammen med barna siden dere står opp så tidlig, så du bør ikke ha dårlig samvittighet! Dersom samvittigheten gnager for mye, så kan du ha barna hjemme en dag, hvis ikke du skal på jobb, eller ha en veldig kort dag i bhg'en! :o)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits