Depositum i barnehage!!

Siden jeg fikk så utrolig mange tilbakemeldinger på forrige innlegg, så svarer jeg i ett eget innlegg.

Barna går i privat barnehage koster ca 2500kr i mnd. VI får søskenrabatt, og det utgjør 500kr slik at for Maren betaler vi 2000kr i måneden.  Jeg tror det er pluss 240kr i matpenger.

Vi betaler jo høyeste pris, siden vi tjener over 3G.

Når dere som har kommentert sier at dere aldri har hørt om depositum blir jeg litt frustrert over vår banehage. Det er vanskelig for en familie i startfasen å betale ut så høye beløp av gangen. Depositumet er vist noe vi får tilbake om barna slutter, men skal dekke eventuell utestående betaling fra vår side, eller om barnet slutter før oppsigelsestiden og vi ikke betaler.

Barna er jo ikke så lenge i barnehagen engang, bare rundt 4 timer. Og da føles det veldig irriterende å betale så mye penger. Tenk hvor mye jeg kunne spart på å betale en barnepike 4 timer pr. døgn? Men samtidig tenker jeg på barnas beste. Og de er utrolig profesjonelle i barnehagen, det er kontrollert, og jeg vet at barna blir tatt riktig hånd om. Det er det som er det viktigste for meg.

Jeg hadde tjent på å være alenemor i denne situasjonen. Jeg tjener jo veldig lite i mnd, og derav hadde jeg fått redusert pris i barnehagen. Mange av de "alenemammaer" jeg kjenner, får halve beløpet i hånda av pappaen til barnet/barna. Så da blir det jo så og si gratis. De deler jo også på alle andre utgifter med barna, og får i tillegg til det endel penger fra staten pluss bidrag fra pappaen. Men, det er ett stort men, all ære til de fleste alenemødre, dere står jo på som bare det. Det er ikke alle som har ett slikt forhold til pappaen. Men, noen har ett slik forhold, og da er det best økonomisk i noen tilfeller.

Veldig redd for at alenemammaer skal føle seg støtt nå. IKKE gjør det. All ære til dere. Det er de færreste som har det slik jeg forteller. Mammaen min var alenemor til hun traff mannen sin som nå er min pappa, da var jeg 3 år. Hun synes det var kjempetøft. Og hun har ikke akkurat fått så mye penger. SÅ dette gjelder IKKE alle dere der ute. Bare ENKELTE, som har ett VELDIG godt forhold til eksmannen/pappaen..

Vel, vi kan i alle fall konkludere med at barnehage er dyrt når man har 2 barn. Det er dobbelt opp av ALT. Og 1000kr i barnetrygd holder ikke så veldig langt akkuratt. Og det er godt ikke alle barnehager krever depositum. Tenk at man må ut med så mye penger, akkuratt når barnet skal starte i barnehagen og trenger utstyr. For man skal vist ha dobbelt opp av alt, slik at alt ligger i barnehagen til enhver tid. Tenk hvor dyrt det blir for meg. Man kan jo gange beløpet for ett par sko med 4.......:(

 

22 Søte ord

mammantiljessica

19.sep.2010 kl.20:51

Betaler dere etter hva dere tjener??Aldri hørt om det heller jeg.

Snuppa går også i privat bhg,der betaler vi etter hvor stor plass hun har.Hun har en fridag i uka,derfor ikke full plass,men 80% eller no.

Melissa- Pseudotvillingmamma

19.sep.2010 kl.21:03

mammantiljessica: Det er faktisk helt vanlig det:-) Man får redusert pris etter hva man tjener. Men max pris er max pris da.... Man betaler ikke mer enn det vi gjør.

Også betaler man etter hvor stor plass de har. Jeg måtte velge 100%, siden det var alt de hadde. Derfor er de få timer hver dag isteden. Men det er jo unødvendig dyrt da:(

Just the two of us!

19.sep.2010 kl.21:25

Jeg betaler 2450 ,- og tjener LANGT mindre enn det du og mannen din gjør tilsammen. Ja, jeg er alenemamma og jeg får liksom så "sykt" mye av staten. Men jeg betaler ALT selv for meg og lilletrollet.

Jeg får ikke bidrag fra nav og heller ikke fra pappaen hans. Tilsammen får jeg ca 15 i mnd, med en del utgifter i mnd.

Vanligvis koster private barnehager til og med mer enn det vi betaler.

Hege

19.sep.2010 kl.21:33

Hei. Har også barn i privat andelsbarnehage. Der betaler vi 2300 kr + 6000 kr i depositum. Blir veldig dyrt den første mnd. men det er jo penger man får igjen når barnet slutter i bhg, så jeg ser på det som sparing (uten renter), blir digg å få de ut igjen når barna slutter. Men, selvfølgelig blir det sykt mye penger på en gang.

Lene

19.sep.2010 kl.21:53

Tjener ikke mannen din bedre enn den ekstra barnetrygden+ den tusenlappen du får redusert til bhg utgifter? En aleneforsørger er ALENE om alle utgifter, boutgifter, regninger, bhg, utstyr til barnet osv. I tillegg til alt det øknomiske, er en aleneforsørger er også alene om alt i hverdagen. Tenk deg når du er sliten, hvordan hadde det da vært om du var helt alene? Hadde det vært verdt de kronene ekstra for så å gjøre hver bit av hverdagen alene?

Ikke for min del hvertfall:)
Så rart at privat barnehage er like dyrt som studentbarnehagen i Volda... Jeg har jo kun stipend som inntekt (heldigvis har sambo fast jobb!!), og hvis Amalie får plass i studentbarnehagen, så må vi ut med ca 2500 (inkl mat) i måneden ved 100% plass. Vi har kun søkt om 80% plass da, for jeg er jo ikke på skolen hver dag :)

Gro Marit & Linnea

19.sep.2010 kl.22:52

Jeg har aldri hørt at man betaler etter hva man tjener.. Full plass i bhg vi bruker er 2330 i mnd, den er privat, ingen depositum, betaler 260 kr tillegg i mnd for full kost :) Når det gjelder klær osv, kjøper ikke jeg to par vintersko osv, de har hun jo på til og fra også. Vi har to par støvler bare, fordi de er tilleggssko. Regntøy har vi ett nytt sett hjemme, og et vi har arvet i bhg. Parkdress bruker vi ikke hjemme, så det har vi en av, i bhg. Er det noe spes vi skal e.l. tar vi det bare med hjem når vi henter ;)

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.sep.2010 kl.06:28

Lene: Det er nettopp derfor jeg sier at de FLESTE ikke har det slik jeg forklarte. ALL ÆRE TIL DERE!!:-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.sep.2010 kl.06:31

Englemamma&Trollmor: Nei, da er du en av de som skal ha ALL ÆRE.

Mammaen min var også alenemor med meg til jeg var 3 år, og hun hadde dårlig råd!!

Så lenge verken faren eller Nav hjelper deg synes jeg synd på deg!!

Rart at du betaler så mye!!?

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.sep.2010 kl.06:32

Gro Marit & Linnea: Godt å høre at fler ikke er med på det kjøpe hysteriet. Jeg har ikke råd til å ha 4-dobbelt av alt jeg. Føler meg litt uglesett som ikke har 2 sett reima dresser til de hver:-)
Ja er ikke billig med to unger i barnehage. Vi måtte betale 6000 til barnehagen når vi fikk plassen.. 3000 per unge, men det er en andelsbarnehage og drives/eies derfor av foreldrene, så der kjøper man andel i barnehagen når de starter. Men vi få jo tilbake det da..Men ja mye penger og få ut på en gang.. Vi hadde problemer med det selv. Og mndprisen er heller ikke lav.. 4361 for to unger..

Anita

20.sep.2010 kl.10:28

Depositum ja.. Det hørtes bare merkelig ut.. Jeg som alenemor kunne jo aldri i mitt liv ha hatt maja i en privat barnehage... Og så mye dyrere det er.. Hadde jeg vært deg da hadde jeg heller brukt de pengene på en dagmamma... Da hadde du betalt for den tiden hun hadde barna.. Og dagmamma er jo dyrt.. men skulle jeg valgt noe annet enn det maja har nå(som er supert) og hadde hatt råd til mer, så hadde jeg heller valgt dagmamma enn privat barnehage.

Selvom jeg er alenemor som betaler alt selv, tar meg av henne 100% og er heelt alene, og ingen støtte fra far, så tar jeg av meg hatten for andre i samme situajson. Det er HARDT og være alene. Bare jeg fikk hjelp til et bleieskift eller et måltid når hun var mindre var lykke og lettende for meg. Og tanken er alltid der, tenk om det var en til her. Men jeg gjør alt. Pluss at jeg også har husarbeid og ta meg av. Noen ganger kan det bli for mye også. Men vi klarer oss jo. Vi må jo det... Men det vitkigste er alltid maja da..

Jeg syns det er godt og se at mamma'er som deg da, som har en mann, virkelig gir oss alenemammaer ros. Det varmer...

Og jeg er som andre her ikke sånn at jeg trenger dobbelt opp av alt.. men hun har dobbelt opp av mye. Men det er fordi bare har blitt sånn.. Ikke fordi hun trenger det. Er null problem og bringe det frem og tilbake til barnehagen også...

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.sep.2010 kl.14:24

Anita: Jeg har lest litt på forbrukerombudet nå. Og der står det at barnehagen bare kan kreve mnd prisen for 1 mnd i depositum...

Ja, hadde jeg hatt en dagmamma hadde jeg jo fått kontantstøtten på 3300 x 2 hver mnd. Og det hadde jo egentlig finansiert det. For de dagmammaene jeg har snakket med skal kun ha rundt 4000kr i mnd for begge barna. Da hadde jeg jo til og med hatt penger igjen.

Men de som har henvendt seg til meg er unge jenter under 20, uten egene barn, med erfaring fra pass av søsken. Det er liksom ikke nok for meg.

Det er tross alt 2 barn med 1 år mellomrom, det kan være veldig krevende!

Ja, jeg roser dere i skyene. Som er alene.

Jeg synes dere er tøffe, og dere må ha et pågangsmot som er kjempestort.

Det er jo ikke bare det økonomiske, men det psykiske. Det er hyggelig å være to, og alltid ha en som gledes over barna sammen med deg. Det blir ikke det samme å fortelle en vennine om hvordan barna har utviklet seg.

Nei, jeg tar av meg hatten for dere:-):-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.sep.2010 kl.14:27

Lene★ung tobarns: Ok, det har jeg faktisk ikke hørt om før. Spennende!

Ja, det er sånn ca samme pris da. Vi betaler rundt 4500kr i mnd. Er litt usikker på eksakt beløp, men det er noe rundt der.

Det er ikke alle som har en bufferkonto som er full av penger, det har i alle fall ikke vi:-) Og jeg var ikke klar over at det var depositum, så har ikke fått spart noe penger heller.
Nei vi hadde ikke noe konto vi heller med penger, men vi fikk jo heldigvis låne så vi fikk barnehagene plassene (:

Men rart du ikke ble informert om depositum. Man burde jo det.. Er ikke alle som har fler 1000 og plutslig måtte legge ut..

Anita

20.sep.2010 kl.16:47

Skjønner valget ditt godt jeg.. Når det var det det var snakk om... Det er jo ikke greit. Jeg snakka med ei borte ved Borg Amfi, som kunne ha Maja to uker i måneden for en 2000kr, og det ville jo hvert nesten samme pris for full plass i barnehagen. Så valget var lett for meg, for dagmamma blir for dyrt.

Synd det med kontantstøtten da.. for det hadde jo hjulpet på, og hadde som du sa finansiert barnepass.

Det er litt absurd syns jeg, at vi alenemamma'er får så mye økonomisk søtte. For vi får jo både redusert pris i barnehagen PLUSS stønad til barnetilsyn fra NAV. Så nå når jeg har fått mellomste satsen da, og får støtte fra nav vil barnehagen regningen bli på rundt 500kr med matpenger som er 180kr. Og det er billigere enn og ha minste satsen for da får man ikke støtte fra nav.

Som jeg sa, det varmer så utrolig mye når andre foreldre som lever sammen roser oss som er alene. For det er ikke mange som vet og tenker på hvor tøft det er. Jeg føler meg utrolig stolt over hva jeg har klart. Har tross alt gått igjennom hele graviditeten alene også, og så var det en tøff start og en sinnsyk overgang fra og være helt alene til plutselig og ha en liten baby og passe på. Jeg har vært mye nedfor og hatt tøffe perioder. Men gud hvor bra vi har klart oss. Nå er det jo gått 2 år og jeg er mer vandt til det enn noen gang. Så og fått en mann inn i livet mitt nå hadde bare vært som en bonus og for at jeg ikke skal være så ensom når jeg ikke har Maja våken med meg. for ikke og snakke om at man merker det når man er syk. Da er det ikke lett og ha barn.

Visste ikke dette med depositum, men i en privat barnehage kan jeg forstå at det kan være sånn. og en måned dep burde man jo klare. Så lenge dere er fornøyde med barnehagen og dere klarer det økonomiske er det jo ingen negativ sak. Man velger helt selv hvor man vil plassere barna også. Hva som passer en selv best. så lenge barna trives er det det viktigste.

Men at det er godt for barna og gå i barnehage er det ingenting og si på. For jeg ser hvor stor glede Maja har av det, pluss at hun har utviklet seg mye fortere nå enn ellers. Jeg kan ikke tilfredstille all stimulans de skal ha i så ung alder. Så godt og ha henne et sted der de vet hva de gjør. Og at det er mange andre barn der. Maja elsker barnehagen, og det er jo viktig.

Hild Frøya

21.sep.2010 kl.17:19

det er grunner som dette som føprer til at jeg ikke er fan av private barnehager, der det tas ut profitt. Skamme seg skulle nok mange ha gjort. det er nok ikke alle private barnehager som er slik, men jeg syns rett og slett det er dårlig gjort. Og vil nok ikke sende barna mine til en privat barnehage, om det ikke er absolutt nødvendig. Litt politikksnakk fra meg.. hehe..

Lene

21.sep.2010 kl.18:34

Jeg er alenemamma, men må ut med 2780 i bhg utgifter likevel. 1barn- fullpris.

Pernille

21.sep.2010 kl.19:55

Vi har guttene i privat barnehage, men betalte heldigvis ikke noe depositum. Men det er dyrt nok, vi betaler 4481,- med søskenrabatten. Men guttene våre har også den beste forsikringen i barnehagen, den forsikrer barna våre for all slags skader etc. uansett hvor de er. Om vi er på ferie så har de forsikring, så vi er vertfall utrolig fornøyd med bhg.

All ære for alenemødre ja, slenger meg på den bølgen. Jeg har vært alene noen mnd selv med mine gutter som det er 23 mnd mellom, og størstemann har diagnosen ADHD. Dette er nå lenge siden så de var bare rundt den tiden de nettopp fylte 2 og 4 år. Og jeg jobbet i klesbutikk, som da hadde mye kveldskvakter. Nå er jeg utrolig takknemmelig for den jobben jeg har, slipper helg og kveld jobbing. Det fungerte ikke da vi var to sammen en gang. Da sambo jobber turnus.

Så all ære til alenemødre ja!

Melissa- Pseudotvillingmamma

21.sep.2010 kl.22:31

Lene: Ja, det kommer jo helt ann på hvor mye man tjener:-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

21.sep.2010 kl.22:37

Pernille: Ja, det er dyrt. Men man får som regel det man betaler for:)

Jeg viste jo at du hadde ADHD, men jeg viste ikke at den eldste din hadde det.. Hvordan er han i forhold til diagnosen?

Jeg har jo også adhd som du sikkert har fått med deg, men jeg har ikke merket noe på mine enda. Når og hvordan merket du det på din?

Nei, turnus jobbing er egentlig fælt. Jeg jobber jo for det meste kvelder nå. Og studerer hjemme på dagtid. Deilig å kunne ha ungene hjemme litt lenge om morgenen og hente tidlig i barnehagen. Men samtidig er det slitsomt å ikke ha 9-4 jobb å forholde seg til. Nå jobber ikke jeg så mye da. Men jeg vet ikke hvordan jeg skulle fått det til uten mannen min!

Pernille

26.sep.2010 kl.13:51

Min eldste har det ja og fikk satt diagnosen litt etter han fylte 5 år. Vi har jo stått på for han selv, pga av jeg har det selv og at jeg ikke vil han skal oppleve det jeg har opplevd når det gjelder skole etc. Jeg har skjønt han har hatt det helt siden han var baby. Han har alltid krevd mer enn en normal unge og det har blitt bare mer og mer tydelig etter som årene har gått. Sliter veldig med konsentrasjonen, impulsiviteten etc. Og så henger han en del etter i den språklige forståelsen, så han ligger på lik linje med broren sin. De er som tvillinger, 23 mnd mellom de. Men nå som han har diagnosen har han fått masse hjelp i bhg og kommer til å få masse hjelp til neste år når han starter på skolen.

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits