Tynn som en strek.

Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg har slitt med å holde vekten. Jeg har gått nedover og nedover siden fødselen til Maren.

Svangerskapet med Johannes gikk jeg opp hele 36kg. Svangerskapet med Maren la jeg på meg rundt 26kg. Johannes var jo bare 3 mnd når jeg ble gravid med Maren. Men på de 3 mnd hadde jeg gått ned 36kg. Uten NOEN form for trening eller bevist slanking.

Etter Maren ble født, ble de 26kg borte på null komma niks. Pluss litt til. Også denne gangen uten noen slanking.

Etter å ha lest igjennom innlegget mitt, må jeg tilføye at jeg AMMER. Og ammet først Johannes fra han ble født og til dags dato, og fra Maren kom til verden ammet jeg de begge. Hun får også fremdeles brystmelk. Det er motstridende diskusjoner om hvorvidt amming er slankende, det er nok veldig individuellt. Man tærer jo på kroppens egene lager, og trenger lio ekstra kalorier om man ikke vil slanke seg. Men man skal ikke slanke seg under amming, på grunn av at kroppen avgir miljøgifter i brystmelken i større grad.

Det eneste problemet mitt er forbanna høy forbrenning, og at jeg "glemmer" å spise. Altså, jeg er sulten, men forskyver det. Sier alltid "spiser snart, skal bare gjøre ditt og datt først". Også er klokka plutselig 3-4 om ettermiddagen, uten at jeg har gjort noe annet enn å drikke kaffe. Når kvelden kommer, og roen senker seg i huset, kaster jeg i meg store mengder mat, drikke og godteri. Spesiellt sjokolade, det går i alle fall 1 hel stor freia melkesjokolade hver kveld. For kompensasjon på manglende kcal iløpet av dagen.

For noen måneder siden, startet jeg effektiv oppfetning. Drakk shake på shake. Med tilsammen 750kcl i hver shake. Jeg inntok rundt 3 stykk i døgnet, PLUSS vanlig mat. Da la jeg jo på meg en god del på ganske kort tid.

Etter en stund, og spesiellt etter ungene startet i barnehagen, har jeg nok en gang GLEMT å spise. Jeg utsetter det, og utsetter det. Jeg er ett menneske som spiser når jeg føler trivsel, når jeg ikke trives, spiser jeg ikke.. En DÅRLIG egenskap. Jeg har hatt det veldig tøft etter barnehagestart, jeg sliter med å slippe taket. Og dette resulterer i mye tanker når de er borte. Og da skjer det rett og slett for mye i hodet til at jeg husker å spise.

Enkelte har ymtet frampå at jeg har spisevegring eller anoreksia. Til deres opplysning: Jeg har absolutt ikke det. Jeg har aldri tenkt på at jeg "legger på meg", jeg har aldri følt meg tykk, jeg har aldri kastet opp maten, eller nektet å spise i frykt for å legge på meg. Jeg ELSKER jo frodige jenter, jeg vil jo være frodig. Og det vet de som står meg nærmest at jeg vil også.

 Det er mange som ser meg og sier "Ta vare på deg selv nå da". Men når man har det tøft og ikke klarer å ta vare på seg selv, er det godt å ha familie som tar vare på deg. På den fronten er jeg veldig heldig. Jeg snakker spesiellt mye med min mamma og pappa og min mann. De menneskene står meg veldig nærme, og passer veldig godt på meg. Og det vil jeg takke dere så inderlig mye for. Slik som det er nå, med barnehagestart, skole/jobbstart, sykdom, lite søvn, trang økonomi og lignende, kan det fort bli for mye, selv for den sterkeste. Og det viser seg jo på forskjellige måter. Noen trøstespiser jo, og andre spiser ikke. Sånn er det. Men, med familien min rundt meg, som er som terapauter for meg, kommer jeg meg nok over denne kneika også.

Det jeg er sikker på, er at man er sin egen lykkes smed. Og det skal jeg huske på nå mens det står på som verst.

Nå er shake kjøpt inn, og matplanene lagt. Nå skal jeg fetes opp! Jeg mangler nok rundt 15kg. Lurer på hvor fort jeg klarer å gå opp de. Jeg skal holde dere oppdatert!

¨

Er det noen som har noen tips for hvordan jeg kan legge på meg?

Er det noen andre som enten er for tynne eller tykke?



12 Søte ord

Jeg pleier også å glemme å spise. Forskyver det fordi alt annet dukker opp. Amming krever også ca 500-700kcal om dagen (!!), så hvis man spiser som man gjorde før man fødte så er det ikke rart at man plutselig går ned :p Etter at jeg slutta å amme så stansa vekta heldigvis, for den begynte å bli ganske lav. Men ellers så er jeg ikke så veldig flink til å spise. Men er vel greit å få i seg fete produkter istedet for light. Eks. H-melk, rød istedet for hvit fisk, banan istedet for eple, osv :)

Anita

03.okt.2010 kl.19:29

Huff får helt vondt av deg jeg.. Skjønner at du har det tøft... høres ikke bra ut.

Jeg har desverre det problemet at jeg er overvektig, og føler meg helt dass. Jeg har nok det motsatte problemet av deg. Jeg spiser når jeg har det tøft. Og da helst usunt. Jeg liker det ikke, men man klarer liksom ikke la være. Jeg klarer ikke komme meg ned i vekt. Men skal nok innrømme at jeg ikke prøver så voldsomt heller. For det er ikke så lett når man er alene :( Jeg spiser max to ganger om dagen. og det finnes jo ikke bra.

Uansett. Ønsker deg lykke til! Skulle ønske jeg hadde en kropp som du har, du ser jo bra ut. Men man må jo trives selv.. Det er det viktigste.

Hannah

03.okt.2010 kl.19:44

Hvordan shake la du på deg av?

Min kjæreste sliter med det samme problemet (høy forbrenning og lite vektøkning), og det er ikke noe moro for han.

Silje Yvonne

03.okt.2010 kl.19:58

Jeg gikk opp 30 kilo i svangerskapet mitt og etter fødselen har jeg bare gått ned og gått ned. Gikk veldig fort ned de 30 kiloene jeg hadde lagt på meg under svangerskapet, og i tillegg har jeg gått ned 8 ekstra kilo. Startvekten min når jeg ble gravid var 61 kilo, gikk opp til 91, og nå har jeg gått ned til 53 kilo. Har ikke vært så tynn siden begynnelsen av ungdomsskolen, og jeg også glemmer å spise, og syntes selv jeg har mistet mye av matlysten etter at jeg ble mor.

Er ikke så sikker på om det ammingen som skal ha "skylda" for jeg ammet bare i 4 måneder, men forsatte å gå ned masse etter jeg sluttet med ammingen.

Silje Elise

04.okt.2010 kl.12:25

Vi har motsatt problem når det gjelder vekt vi to, Melissa! Jeg skulle gjerne hatt 10 kg mindre på kroppen! Kan tenke meg at det er like ille å føle at man har for lite, som å ha for mye. Du får tenke positivt, du kan kle på deg hva du vil og det ser bra ut! Du trenger ikke å tenke på at magen "henger" utenfor buksene eller at "lovehandels" stikker ut og lager ufrivillige "former"! Jeg har prøvd forskjellige metoder for å gå ned i vekt, men vekta står på stedet hvil uansett! Får dessverre ikke mye motivasjon av det..

Lykke til med "oppfetinga"! :o)

Melissa- Pseudotvillingmamma

04.okt.2010 kl.12:42

Silje Elise: Jeg tror på at det er like ille å veie for mye. Om ikke verre, siden det er allmennt godkjent å være tynn men ikke feit:-(

Nei, skjønner at du ikke får motivasjon da. Har troa på at ernæringen spiller den største rollen når det kommer til helse, så det viktigste er nok at vi spiser sunt og variert, og ikke hvordan vi ser ut:-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

04.okt.2010 kl.12:43

Silje Yvonne: Høres jo akkuratt ut som meg, jeg har også mistet matlysten. Glemmer meg selv når det kommer til alle mulige aspekter i hverdagen!

Nei, jeg tror heller ikke ammingen har hele skylden. Det er mulig alt stresset barna fører med seg har det meste av skylden!

Melissa- Pseudotvillingmamma

04.okt.2010 kl.12:45

Hannah: Den heter SPORT VNC, Super gainer. Kjøpt på nordby i sverige!

Den funker utrolig bra:-) Sjokolade og Vanilje er best, jeg blander med helmelk og noen ganger sjokoladepulver.

Melissa- Pseudotvillingmamma

04.okt.2010 kl.12:46

Lill Anette: Hmm, jeg synes de fleste med ADHD har dårlig matlyst og er tynne jeg!! Og jeg går ikke på medisiner engang, jeg spiste faktisk mer når jeg gikk på ritalin.

Ja, og den shaken er utrolig bra. Blander med helmelk isteden for vann:-)

slankebloggen.blogg.no

05.okt.2010 kl.14:13

Jeg glemmer dessverre aldri å spise, hehe. Heller litt for mye her. Det er derfor jeg sitter med så mye overvekt nå og jeg sliter veldig med å gå ned i vekt. Mye fordi jeg er en trøstespiser som sliter med en del med noe som skjedde noen år tilbake. Men jeg har begynt på nytt nå og håper at jeg vil klare det.

Håper du klarer å nå dine mål også.

Emma

08.okt.2010 kl.14:46

Synes du er vakker jeg snuppa! .-) Tynn eller ikke...

Hvor mye veier du nå egentlig? (hvis jeg kan spørre om det da) :-)

Hmm, mitt tips er å prøve å spise til faste tider... Typ frokost klokka 07.30, mellommåltid, klokka 10.30, lunsj 12, middag 16, kvelds 19 og noe godt 21 .-) hehe...

Jeg er litt sånn som deg som ofte glemmer måltider og hopper over og "overspiser" klokka 21, for da setter jeg meg ned og kjenner at jeg er sulten, og har tid... :-)

Lykke til!!

elisabeth minge (mamma)

11.okt.2010 kl.12:09

Stress ned. Alt trenger ikke være perfekt til enhver tid. Gå mer ut og ta dere en øl. :)) lær deg å gi litt f..n:))

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits