Håper dere kjenner meg bedre etter å ha lest dette!

Kan du ikke forklare litt hva sykdommen din går ut på?

Selvfølgelig kan jeg det. Jeg fikk diagnosen ME når jeg var 16 år. Da hadde jeg allerede vært syk siden jeg var 12 år. Det startet med smerter i muskler og ledd når jeg var 12. Og utviklet seg videre til en konstant følelse av å være influensasyk, pluss smerter og infeksjoner. Jeg har også diagnosen "bindevevssykdom", men vi har enda ikke funnet eksakt hvilken sykdom det er. Det er en samlebetegnelse på en rekke sykdommer som karakteriseres ved betennelsesprosesser i bindevevet, særlig i og omkring veggene i de små blodkarene.

 

Jeg er MYE bedre enn jeg var. Og ble egentlig bedre 1 år etter Johannes ble født.

Mine plager er:

Influensalignende ubehag, konstant feber, sår hals og ømme lymfeknuter,(Men jeg har heldigvis fjernet mandlene) springende og varierende muskel- og leddsmerter med betennelses kuler på tærne. Sterk hodepine, hukommelses- og konsentrasjonsproblemer, Overfølsomhet for temperaturendringer, lys og lyd, Magesmerter og generelle fordøyelsesproblemer, vedvarende urinveisinfeksjon, Søvnproblemer på grunn av sterke smerter i rygg når jeg sover, og ekstrem nattesvette. Jeg har også betennelser på øynene veldig ofte. Og eksemlignende utslett på armene.

Etter å ha blitt behandlet med betennelsesdempende, kortisonpreparater og slikt, føler jeg meg en god del bedre!

 

Hvordan klarer du å ha energi til alle prosjekter, hus barn og mann.. En kan jo bli sliten av mindre.. Du har et fantastisk energi nivå, og jeg blir imponert over hva du får til!! You go girl ;D

Dette var oppmuntrende, takk for komplimentet. Du kan jo lese spørsmål og svar over, så ser du at det ikke er alltid jeg er i tipp topp form. Men, jeg er veldig sta. Spesiellt når det kommer til barna. Jeg prioriterer familien og hjemmet mitt foran alt, og er sjeldent ute av døra. For å orke det jeg gjør, har jeg vært tvunget til å legge opp dagen min på en litt anderledes måte. For om jeg for eksempel drar ut med venner på kvelden, må jeg svi for det i flere dager. (På grunn av sykdommen min). Jeg får ofte kommentarer på bloggen om at jeg er så flink til å stå på og lignende, og det vil jeg faktisk si meg enig i. Fra Johannes var ett år og Maren nyfødt har jeg virkelig stått på og betet tennene sammen hver eneste dag. Jeg er dødsliten hver kveld, og legger meg ofte klokka 20.00. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg ikke holdt ut det tempoet her i en uke engang. Jeg liker å ha noe å holde på med, men klart jeg blir sliten også. Jeg er litt usikker på hva som er "vanlig" energi nivå, og jeg har alltid følt at jeg er så sliten i forhold til alle andre. Men tydeligvis, er det jeg gjør bra nok!

Siden jeg ble friskere, og har fått behandling, har jeg hatt ett helt annet liv. Før orket jeg jo ikke å gå opp trappa engang. Jeg tror at jeg kompanserer for all tid jeg har tilbringet i senga, med å bruke tiden fullt ut mens jeg er i form.

Men, jeg vet at dette går til ett punkt, hvor kroppen ikke orker farta. Og særlig nå som vinteren kommer.

I tillegg til det, har jeg en fantastisk mann og en fantastisk familie, som har hjulpet meg mye gjennom tøffe tider. Og heldigvis, er jeg veldig ærekjær, så jeg gir ikke opp lett når det kommer til ting som er viktig for meg!

Jobber du? Isåfall med hva?

Ja, jeg jobber. Før barna ble født, jobbet jeg med demente. Når jeg skulle ut i jobb igjen nå etter endt permisjon fant jeg ut at jeg ville ha en jobb som var litt mer oppmuntrende, og som ikke slet sånn på kroppen min. I tillegg til helsefagelig utdanning, har jeg "moter og styling", derfor valgte jeg Byoung. Som er en spennende butikk, med fart og spenning. Så per nå jobber jeg noen dager i måneden på Byoung. Resten av tiden, tar jeg allmenn fag, slik at jeg skal kunne komme inn på universitetet. Dette er noe jeg tar deltid, og hjemme. Slik at jeg har muligheten til å levere og hente barna akkuratt når jeg vil. Jeg har vurdert å få meg en nattevaktstilling på sykehuset/sykehjem, men dette er noe jeg må tenke litt på. Det er jo forsåvidt egentlig nok med det jeg har, jeg skal jo ikke slite meg ut heller.

Hva er favorittfargen din?

Favorittfargen min er rosa. Merkelig nok. Jeg var jo helt svart og dyster når jeg var 15 år, hørte bare på metal, og HATET rosa jentegreier. Også ble jeg plutselig veldig jente igjen når jeg ble gravid. Helt utrolig rart. Her jeg sitter nå, , med rosa undertøy, rosa neglelakk og rosa mobil. Også tenner jeg rosa luktelys..:)

Hvorfor blogger du?

Jeg begynnte å blogge for å dele mitt liv som pseudotvillingmamma. Og for å lufte meninger og tanker. Jeg har alltid vært veldig åpen, og eier ikke impulskontroll. Derfor skrev jeg endel innlegg som var lite gjennomtenkt, og nå er meningen med bloggen litt forandret. Nå blogger jeg for å kunne slappe av, og ha en hobby:-) Og fordi jeg liker å få bekreftelse og tilbakemeldinger av dere lesere.

Hvilke blogger leser du?

Jeg har jo noen faste jeg leser, og noen jeg leser litt ettersom hvilke innlegg de har postet. Jeg leser:

emmafrosk.blogg.no (Søsteren min), http://lifeofsunny.blogg.no/, http://minimama.blogg.no/, http://mammaoglillemor.blogg.no/, http://okobaby.blogg.no/, http://mammalinemerethe.blogg.no/, http://divagrotesque.blogg.no/, http://melamin.blogg.no/, http://anitajakobsen.blogg.no/, http://mammawesterheim.blogg.no/, http://angiemor.blogg.no/

Nei, nå orker jeg ikke skrive fler... Det er en god del flere:-)

Hva er favorittmaten din?

Hmm, det er poteter,grønnsaker, brun saus med kjøtt ved siden av. Og jeg elsker fløtegratinerte poteter. Også er jeg veldig glad i tyttebærsyltetøy på ALT.

Hva er det beste som har hendt deg?

Litt klisje, men det er jo selvfølgelig barna mine og mannen min. Men noe utenom det, må være når jeg fullførte vgs. Da hadde jeg vært syk i mange år, og droppet ut 4 ganger. Når jeg endelig klarte det var jeg kjempe stolt!

Beste minne ?

Fødslene mine kommer nok til å sitte til den dagen jeg dør, det samme gjør bryllupet.

Ellers er det reisene våre til både Thailand og Bali. Og ikke minst HIM konserten på roskildefestivalen for noen år siden.

Har du hatt/lyst til å ha jentesex? Og hvis du har hatt likte du det?

Nå måtte jeg le litt, morsomt at noen faktisk lurer på slikt. Synd du var anonym:-)

Jeg har ikke hatt jentesex før. Jeg er egentlig den sjenerte typen, selvom jeg alikevell er ganske fri. Jeg husker jeg hadde en periode når jeg var "barn" hvor jeg ved enkelte tilfeller trodde jeg var lesbisk eller bifil. Men dette var bare perioder, som jeg i ettertid har funnet ut at er helt normalt. Men jeg har aldri vært fristet til å gjøre det alikevell. Jeg vet at det er veldig trendy å gjøre slike ting nå, og at mange har sex med vennene sine. Men jeg har aldri vært helt der. Selvom jeg som alle andre tennåringer har vært igjennom den delen å "finne meg selv".

Når du gikk gravid økte eller minsket sex lysten din?

Siden jeg lovte å svare på alt, og være bånn ærlig, må jeg jo bare være det da. Min sexlyst økte faktisk. Jeg tror aldri jeg har hatt det så fint på det planet som jeg hadde da. I tillegg følte jeg meg veldig pen, med kulen på magen. Og jeg fikk mye kommentarer og oppmerksomhet av min mann. Det var faktisk slik helt til fødselen i begge svangerskapene, og noen uker etter fødselen også. Ventet jo noen dager etter barna var født. Men det var ikke lange stunden. Høres vel helt sprøtt ut, men det er veldig individuellt om lysten blir fraværende eller øker.

Hvor ofte jobber du?

Jeg jobber annenhver fredag og lørdag og en dag i uken fast. I perioder har jeg jobbet mer!

Camilla nevnte en gang om at hun skulle samles til treff med unger, vet du om det blir noe av?:)

Jeg husker hun nevnte det, men jeg har ikke lest eller hørt noe om det. Kan spørre henne

Beskriv deg selv med 3 ord :)

Sta, omtenksom og kreativ.

Er du glad i pappan og mamman din? :))

Selvfølgelig er jeg glad i mamma og pappa! De er to av menneskene som står meg nærmest. Jeg kan alltid regne med foreldrene mine, og de stiller opp i tykt og tynt. Jeg er totalavhengig av å ta en tur "hjem" innimellom, og samtaler med mamma og pappa er veldig viktig for meg. De er bare en telefon unna, og skulle det være noe, kan jeg ringe når som helst. Hjemme hos mamma og pappa er det rom for å være seg selv, for latter, glede, tårer og frustrasjon. Nei, det er ikke så mye mer å si om akkuratt de menneskene, bortsett fra at foreldrene mine er min klippe i livet, og at jeg elsker de ufattelig høyt. Vi har ett veldig nært forhold.

 

hvordan møtte du mannen din?

Mannen min var opprinnelig min nabo. Så jeg "hoppet" rett og slett over hekken. Brødrene våre var kamerater, så vi forvekslet nummer igjennom de. Jeg hadde akkuratt blitt singel, etter ett langt forhold. Og ville få meg litt nye venner. Vi avtalte å gå på kino. Jeg var ikke forelsket i førsten, men det kom gradvis. Og vi har vært sammen siden.

Hvor lenge har dere vært sammen? Vi har vært sammen i 5,5 år.

Åssen forlovet dere dere?

Forlovelsen var noe vi avtalte oss i mellom. Vi begge følte at vi var rett for hverandre. Og begge to følte seg klare til å binde seg. Vi følte at det var mer "riktig" om vi var forlovet. Dette er nok på grunn av mitt kristene livssyn. Vi var bare 16 og 18 år, og hadde ikke så mye penger på den tiden. Så jeg husker vi satt rundt et bord på storbyen og tellet kronestykker for å få råd til ringene:)

Når skal du få flere barn?

Jeg har en plan om å fullføre utdannelsen og få serfikatet først. Så jeg tror det blir rundt 3 år til. Skulle ønske jeg kunne få en til nå med en gang!

Hvor mange vil du ha?

Vi er litt i tvil. Hjertet sier 4-5 barn, mens fornuften sier at det holder med de vi har. Jeg er egentlig i den oppfatning at man tar imot de barna man blir velsignet med. Men, i enkelte tilfeller må man bruke hodet. Per nå, er ikke helsen min god nok til å bære frem nok ett barn. Vi vurderer faktisk å sette oss som både fosterforeldre, og adoptere. Siden det ikke er forsvarlig å gå ett svangerskap til for min del per nå.

Skal du ta høyere utdanning? I så fall hva?

Ja, det skal jeg. Jeg er i gang med utdannelsen min nå. Første skritt er allmennfag, fysikk og kjemi og matte T. Slik at jeg får så mange studiepoeng som mulig. Jeg har en plan om å begynne på medisin grunnfag når jeg er ferdig med alle eksamnene mine. Jeg vil helst jobbe innen psykisk helse. Og målet er lege, selvom veien dit er lang.

9 Søte ord

Jeanette

14.okt.2010 kl.21:29

Stod mye jeg ikke viste om deg der ja:-)! Ha en fin kveld!

Stine

14.okt.2010 kl.23:05

Takk for fine svar:)

Anita

15.okt.2010 kl.10:34

Kjempefine svar!!! Følte jo selvfølgelig at man blir litt bedre kjent med folk når de svarer så bra på spørsmålene!
Jeg er rett og slett mektig imponert over deg og hva du får til :-) Har du prøvd alternativ medisin mot plagene du har? Tenker på homeopati, akupunktur, osteopati osv?

Håper du en dag kan bli helt frisk, tenk hvor turbo du hadde vært DA da :-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

15.okt.2010 kl.12:18

Økobaby (Sally): Tusen takk du:-) Jeg har prøvd akupunktur 2 ganger, og det var under fødslene. Jeg merket virkelig at det virket. Så jeg har hatt tenkt å prøve det lenge, men ikke tatt skrittet. Skal ta det til etterretning, og ringe på mandag:-)

Ja, tenk hvor mye jeg hadde fått til om jeg var helt frisk. Gleder meg til den dagen:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

15.okt.2010 kl.12:18

Anita: Tusen takk Anita:-)

Øyvind

15.okt.2010 kl.13:50

Føler med deg. Håper du føler deg bedre. Har du også plattfot slik som jeg? Bruker såler jeg som fungereer veldig bra :-)

Melissa- Pseudotvillingmamma

15.okt.2010 kl.16:06

Øyvind: ja, jeg er også plattfot og har scoliose i ryggen. Jeg bruker også såler, det er ett helvete uten! God bedring til deg, vet akkurat hvordan det er:(

retrocupcake

15.okt.2010 kl.23:10

Oi! =) du er jammen meg god til å skrive på en utrolig spennende måte!!:D

Du virker som et utrolig spennende menneske, med et spennende liv!=)

Utrolig hvor mye du får til med ME, bra å høre at du er bedre =)... Har hørt mange skrekkhistorier om ME, så og kan ikke engang forestille meg hvordan det er!

Så søtt den historien om forlovelsen deres!:D <33

Barna deres er sykt nydelige! =)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits