Trist å sende de avgårde.

Jeg synes det er litt vanskelig om dagen, i forhold til det å sende barna i barnehagen. Jeg savner de sånn, og enkelte dager gråter jeg etter jeg har levert de. Det er klart at det lønner seg for oss, i den situasjonen vi er, å ha de hjemme. Barnehage koster skjorta. Jeg jobber jo ikke så mye, og studerer hjemme, så fristelsen er stor til å bare ta de ut, og ha de hjemme. MEN, da vet jeg at jeg ikke kommer til å makte å gjøre skolearbeid. Da kan jeg i alle fall bare glemme å gjøre det på dagtid, da blir det kveldsjobbing, noe jeg vet at jeg ikke kommer til å orke. I tillegg må foreldre og svigerforeldre stille opp om jeg må på jobben, noe jeg egentlig ikke ønsker. Det er slitsomt å være "avhengig" av andre.

Jeg sender de som regel av gårde mellom 9 og 10. Og henter rundt klokka 3. Jeg vil de skal være der og få med seg fruktspisingen, og barnehagen ønsker helst at jeg skal levere før 9.30. De går jo 100%, og i det siste har de ikke vært der mer enn ett par dager i uka. Formen deres har ikke vært på topp, og jeg har savnet å ha de hjemme.

Men jeg kan jo ikke fortsette slik. Å betale for 100% uten at de er der. Derfor har vi tatt med oss papirer for å søke om redusert plass. Problemet da blir jo om vi får de dagene vi ønsker. Sånn som fredagene, som jeg vet at jeg jobber. Vi lurte på 40%, da betaler man for 50%. Det er da to dager i uka. Jeg skulle helst hatt tre dager i uken, men da er vi jo nesten oppe i samme beløp om man tenker pengemessig, så da kan jeg like gjerne ha full plass... Nei, det er vanskelig det der.

Jeg skal jo ikke klage, vet det er mange mammaer der ute som har barna i barnehagen fra 7-17. Det er jo helt normalt i dagens samfunn. Men jeg synes alikevel at det er trist å ikke ha fulle dager sammen med de. Samtidig synes jeg det er fryktelig slitsomt å ha de hjemme hele dagen, de kjeder jo vettet av seg.

Er det mammaer der ute som føler det samme som meg? Som synes det er vanskelig å sende barna avgårde?

Jeg savner babytiden jeg.... De blir jo så fort store. 

 

7 Søte ord

Victoria

22.nov.2010 kl.11:36

Uff.. Dillemma!

Men du får tenke at det sikert er hyggelig for de å få vært i bh å få litt nye innpulser og ha mange barn på deres alder rundt seg. i forhold til kostnadene, så er det bare utrolig kjipt at ting som bh er så sinnsykt dyrt!

fru Lyng

22.nov.2010 kl.11:50

vet akkurat hvordan du har det. Jeg er selv sykmeldt...og Emma MÅTTE begynne i barnehagen nå i november om vi ikke ville miste plassen hennes. Og jeg syns det er så grusomt. Ikke fordi hun ha det vondt eller noe. Men som du sier...jeg savner henne slik. At jeg får ikke gjort noe vettu etter at jeg har levert henne. Venter bare på at jeg skal hente henne igjen..

Men jeg vet jeg trenger tiden. Jeg trenger alene tid...

Men jeg syns det er så unødvendig å levere henne fra meg når jeg ikke jobber selv. huff huff..

Barna koser seg sikkert. Leker med andre og har det gøy.

Er som dem sier...det er værst for mor..hehe

Håper dere får de dagene dere ønsker;)

Janne

Melissa- Pseudotvillingmamma

22.nov.2010 kl.12:15

fru Lyng: Det er som å høre meg selv, akkuratt det samme jeg føler!:( Godt det er fler av oss.

Melissa- Pseudotvillingmamma

22.nov.2010 kl.12:17

Victoria: Ja, man må bare prøve å tenke sånn!:)

Jeg ser at du har mops? Er det gutter/jenter eller begge deler? Jeg leter etter en parringspartner til lille mopsejenta mi se:-)

Silje Elise

22.nov.2010 kl.21:57

Sofie er 100% i barnehage, og jeg syns det er helt greit! Høres kanskje ille ut, men hun kjeder seg hvis hun bare skal være hjemme sammen med meg, og hvis jeg skulle vært hjemme sammen med henne hver dag, så hadde jeg blitt smågal, tror jeg. Jeg elsker jenta mi over alt i verden, men den jenta kan være en pøbel til tider, og det er fryktelig slitsomt noen ganger. I tillegg har ikke jeg noe særlig nettverk her oppe, så det er ikke så mye å finne på. Jeg "jobber" 60% nå, så hvis jeg savner Sofie mer enn vanlig, så koser vi oss hjemme en dag eller to når jeg har fri, og så er hun i barnehagen de andre dagene. Leverer henne som regel litt før 8, men noen ganger ca 9.30, og henter henne mellom 15-15.30. Må legge til at Sofie stortrives i barnehagen, men det er noen dager at hun ikke vil at jeg skal gå, og da syns jeg at det er litt vanskelig, men stort sett så løper hun avgårde for å leke med de andre barna! :o)

Cathrine

25.nov.2010 kl.12:55

Åhh, ja! jeg følte det akkurat som deg, gråt ved flere anledninger i det jeg gikk ut porten i bhg. Dette var fordi sønnen min også gråt ved levering, huff.. det er det verste jeg har gjort, forlate mitt gråtende barn i noen andres hender.. MEN nå er alt helt topp! han begynte nå i høst, det å se forandringen på så kort tid er helt utrolig:) nå jubler han av gled i det vi ankommer barnehagen og har så vidt tid til å si hade. Jeg syns det er litt trist også jeg da, at barnet mitt så vidt gidder å gi meg en klem før vi skilles for noen timer.hehe! men så kommer dagens høydepunkt! jeg får hente han i barnehagen etter jobb, og da er han strålende glad for å se meg:) Barnehegen min ville også at jeg skulle lever tidligere, men det gjør jeg ikke. jeg begynner aldri på jobb før 12 og er ikke ferdig senere enn 16.30. Jeg leverer derfor sønnen min slik at han får spist lunsj der, som er klokken 11, og henter etter jobb:)

Men jeg skjønner deg godt, det er veldig kos å ha barnet sitt hjemme, men samtidig har de så godt av samvær med andre barn og voksne ;)

mamman din

26.nov.2010 kl.13:33

Du trenger den barnehagen. Ingen grunn til å gå i mine fotspor. Du blir bare utslitt og får ikke noe bedre samvittighet alikevel. Da blir det noe annet du synes at ting skulle være:)).

Nei, behold plassen. Jobb 2 dager mer enn du pleier, så går kabalen opp i opp.

Ungene lærer utrolig mye. Mye mer enn dere gjorde, som var hjemme. Dessuten er nå engang samfunnet slik i dag at man må lære barna tidlig å forholde seg til andre mennesker.

Barna vokser ikke opp på landsbygda, med 3 mil til naboer, og hjemmeundervisning. Trenger ikke å lage barna til einstøinger:) Bare se på Maren og Johannes i dag. De er supersosiale, veltilpasset, glade og selvfølgelig snørrete :)). Synes du er utrolig flink, og du er reflektert og ydmyk. Det er jeg stolt av:))

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits