Barna mine overrasker meg stadig!!

I dag er formen forholdsvis bra, derfor kommer et interiørinnlegg fra meg i kveld. Bare følg med! Ungene må i seng først, og de er utrolig trøtte og slitene i dag, så det blir nok ikke lenge til de legger seg.

Må nesten skryte litt, i dag har begge ungene bæsjet på potta si! HURRA. Må si Maren er ei flink tulle, hun er ikke 1,5 år engang. Johannes er også veldig flink. Han har ikke bleie om nettene engang. Og han er ikke 2,5år engang. Jeg tror det er vanlig å bruke bleie i alle fall til man er 3år. Jeg har enda ikke sett et barn på avdelingen til Johannes og Maren uten bleie. Jeg så til og med ei jente på nærmere 5år med bleie i går. Så tror ikke man skal forvente at barnet er ren til de er 2år. Det er nok bare en pluss. Og det er veldig individuellt. Men de overrasker meg med hvor flinke de er!

Men det skal sies  at det ligger mye arbeid bak, vi har tørket tiss fra gulvet og skiftet klær mye før vi kom så langt som nå. Jeg tror mye er latskap, desverre. Det kan jo være et ork å passe på barnet hele tiden, og sette det på potta. De færreste har jo tid til det i dagens samfunn. Og barnehagen begynner ikke treningen for deg, det må du gjøre selv. Men jeg var veldig klar på at når han kan gå uten bleie hjemme uten uhell, kan han det i barnehagen også!! Da må de passe på å ha et øre åpent, og få med seg når barna sier at de må tisse. Jeg mener det er deres jobb å følge opp barna like godt som foreldrene. Så det skulle bare mangle. Men det blir jo litt ekstra jobb selvfølgelig, men de får betalt for det.

Jeg kunne egentlig tenke meg en sånn type sofa. Den røde howard salongen er heldigvis BORTE. Ble sliten av den rødfargen som borret seg inn i øynene mine. Jeg kan IKKE ha hvit sofa heller, umulig med to små. Vil nok ha en sånn mellombrun eller beige farge. Men, må nok vente litt ja. Vi bugner ikke  i penger i januar!8 Søte ord

annikennordahl

05.jan.2011 kl.18:59

Den sofaen var fin !!! :D

Anita

05.jan.2011 kl.19:49

Maja har ofte lyst til og gå på potta og do, men gjør aldri noe på potta eller doen. har du noen tips til hvordan man går frem for og få henne til og gjøre fra seg der?! Har veldig lyst til og få henen til og slutte med bleie snart :)

Karoline

06.jan.2011 kl.11:37

Så flinke barna dine er Melissa! :)

Maria - MetalBarbie

06.jan.2011 kl.20:10

Jeg selger sofaen min nå for 6500,-

Har solgt stolen og puffen. Den er veldig fin, og god kvalitet på stoffet. Var jo kjempedyr, men jeg trenger sovesofa nå som jeg er alene og har liten plass, så kvitter meg med det meste her.

her er annonsen:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26026371
Et tips er avvenningsbleie fra imsevimse. De kjenner at de blir våte, men klærna blir ikke våte. Før var man pottetrent lenge før 3 år (jeg var tørr da jeg fylte 2 år), men det var fordi de brukte tøybleier. Det er papirbleiene sin skyld i at barn bruker bleier så lenge. 5 år og bleiebruker synes jeg er rett og slett ille. Da burde man ha vært tørr i flere år! Frøkna tisser på potte allerede, og ho er kjempe blid etter hver pottetur :)

lille meg...

06.jan.2011 kl.20:44

Helt enig med deg Melissa, det ligger MYE trening bak å få våre søte småtroll til å gå på do/potte. Har selv en sønn på 17mnd og han har siden dagen han fylte 1 år mere eller mindre bæsjet på do. Har han ikke i barnehage og jeg jobber nattevakter på et sykehjem, så jeg har masse tid til å følge han opp med do trening. Så nå sier han tisssss og tar seg på bleien når han må bæsje.. (har ikke helt sjønt at det er bæsje og ikke tisse, men det er sånt som kommer) så vi har all grunn til å vere stolt av våre små..

Melissa- Pseudotvillingmamma

07.jan.2011 kl.13:31

Anita: Jeg har rett og slett tatt av bleia. Og skiftet klær hver gang det har vært et uhell, og jeg har sagt: "neste gang får du det kanskje i potta". Også har de tørket opp selv, og lagt papiret i do eller potta.

Også er den potteboka jeg har foreslått veldig fin!

I tillegg skryter jeg Johannes og Maren opp i skyene når de bare sitter på potta. Noen ganger har vi til og med latet som at det har vært noe i den, og hatt "fantasi" tiss.

Også er det jo kanskje et tips å legge bæsjen fra bleia i potta, og la henne helle den i do selv. Og rose henne!

Jeg tror ros og belønninger er en måte å få de til å bryte barrieren! Og mest av alt å gå uten bleie så mye som mulig.

Er Maja like gammel som Johannes?

Anita

07.jan.2011 kl.17:22

Skjønner.. Kunne jo prøvd litt i helgen, for og se hvordan det går.

Ja, den potteboka har vi faktisk, og den er jo fin den :)

Hun er 2 år og 4 måneder(snart).. Kunne tenke meg og få ei jente som slutter med bleie snart ja :D

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits