Maren har vært på sykehuset.

Hei alle sammen!

Snakk om å være uheldig...  Maren har hanglet i lengere tid. Og her om dagen våknet vi til ei jente med utslett på kroppen. Jeg gikk ut i fra elveblest eller en barnesykdom. Allmenntilstanden var bra, og hun hadde ikke feber.

Dagen etter våknet vi, og utslettet var forverret. Jeg ga henne en allergitablett. Før vi bestemte oss for å dra til legen. Crp var på 18, noe som ikke er spesiellt høyt. Og han satt diagnosen elveblest som forventet. Hun fikk en resept på antihistaminer. Vi startet behandlingen med en gang. Og forventet en viss bedring. Noe som uteble, desverre.

Om natten merket jeg raskt at formen hennes ble verre, og når jeg bestemte meg for å stå opp og titte på henne, så hun helt forferdelig ut. Hun hadde ødem i ansiktet, og leppene og neglene var blå. I tillegg var hun blå på hele kroppen der utslettet hadde vært. Vi dro da til legen nok en gang, og han tittet på henne. Han konkluderte med diagnosen alvorlig elveblest, og ble satt på kortison over helga. Men etter svar på crp som hadde markant økning fra dagen før ble vi henvist til barneavdelingen på sykehuset.

Det ble det tatt endel prøver, og vi møtte både assistentlege og overlege som tok en vurdering. Lillemor var jo syk, men etter å ha sett endel av de andre, med hjerteproblemer og lignende, følte jeg at dette ikke var så verst.

Hun hadde endel episoder med temperaturøkning, hvor hun ristet veldig og jeg ble litt redd. Men ellers var allmenntilstanden ganske akseptabel. Vel, svarene på prøvene kom. Og crp hadde gått ned med 10. De hørte en lyd på brystet hennes, men var ikke sikre på hva dette var. De ba oss øke dosen med antihistaminer, noe jeg følte var en veldig god ide da jeg ikke liker tanken på sterioider, eller kortison til lillemor. Med tanke på at min mor tar 2,5mg for bindevevssykdom, og Maren skulle ta 20mg i døgnet. Er det godt å vite at hun kan prøve det andre først.

I natt har vært en utfordring for oss alle. Men i dag er Maren mye mye bedre. Hun har fremdeles mye ødem i føtter og hender, men man merker at formen hennes er bedre. Hun har fått både ibux og paracet, i og med at hun har smerter i føttene på grunn av ødemet, er det godt å kunne gi henne begge deler, slik at det tar smertetoppene.

Jeg må si at denne erfaringen har vært bra for oss alle. Jeg føler jeg og Maren har et mye nærere forhold. Vi har jo hatt et nært forhold før også, men i går merket jeg at JEG er mammaen HENNES. En deilig og skremmende følelse.

Jeg sender varme tanker til alle dere som har syke barn, med alvorlige diagnoser. Jeg kan kjenne frykten, håpet og den desperate følelsen av å hjelpe sitt barn!

 

Jeg skal ta bilder av hvordan hun ser ut nå jeg, og vise dere her. Jeg har nemlig ikke funnet et bilde av elveblest som har sett slik ut som hennes.

Om jeg er heldig rekker jeg noen bilder av rommet hennes også, jeg vet at jeg rekker det til i morgen i alle fall:-)

4 Søte ord

mammawesterheim

22.jan.2011 kl.14:15

Ufff... god bedring til lille Maren =)!

lifeofsunny

22.jan.2011 kl.15:02

Huff a meg så skremmende. Godt at det går bedre nå. Det er aldri gøy da disse små er syke, uansett hva det er.

Masse god bedring, håper det snart er over.
Uff da. Har selv slitt med elveblest som kommer og går i et par uker nå, men det har ikke vært av det verste (men det har vært over HELE kroppen og klødd som FY) men heller ikke av de minste tilfellene. La ut noen bilder på bloggen, men da har elveblesten allerede vært på retur. God bedring til Maren! Håper dere finner ut av hva elveblesten skyldes. Tok meg nesten 3 uker før jeg skjønte det :p

Midnight

22.jan.2011 kl.23:28

God bedring til vesle Maren.

Det er alltid vondt for mammahjertet når de små er syke. Uansett hvor mye eller lite hønemødre vi er :)

Og ekstra godt for mammahjertet at dette resulterte i enda nærere bånd.

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits