Nå må det ta slutt...

Det er vel et fåtall av dere som faktisk leser dette og kommenterer, men jeg vil skrive det alikevel.

Nei, nå er jeg lei!!!

Vært hos legen med vår lille tulle i dag også. Det var for å kontrollere at crp ikke hadde steget, noe den desverre hadde. Vel, for å gjøre en lang historie kort har dette endt med diagnosen mykoplasma lungebetennelse. Noe 6 stykk i familien (Søsken, Kim og meg) har hatt over en to måneders periode. Det er veldig smittsomt. Noen kommer seg over den selv, og andre ikke.

Så nå har hun begynnt på antibiotika. Noe jeg ikke liker i det hele tatt. Det er så mye bivirkninger ved denne at det er skremmende. Hun har også fått en annen allergitablett, en som gjør henne trøtt. Og jeg liker ikke denne heller, og er redd hun sover kjempe hardt og ikke våkner når feberen stiger. Man blir litt korttenkt og hysterisk når det kommer til ungene, jeg føler meg så usikker og redd. Og jeg har ikke lyst til å  lukke øynene om kvelden.

Det er endel ting som har sjokkert meg så langt. Og det er at jeg siden torsdag har gitt klar beskjed om at hun må testes for mykoplasma lungebetennelsen. Og når jeg snakket med barneavdelingen i går kveld, og spurte nok en gang om denne prøven, kunne de fortelle meg at den hadde de ikke testet for.

Jeg er jo kanskje over middels opptatt av medisin. Derfor kan jeg litt om det ene og det andre.

 

Hos barn under tre år er akutt urticaria hyppig assosiert med luftveisinfeksjoner (80 %) og kun ett av ti tilfeller skyldes fødemiddelintoleranse eller type I-allergi. Bortsett fra streptokokker og Mycoplasma, er relativt få bakterielle infeksjoner assosiert med urticaria. (Elveblest).

Hun fikk jo alvorlig ødem i ansikt, hender og føtter. Og ingen av sykepleierene jeg snakket med kunne forstå dette.Angioødem kan oppfattes som en dypereliggende elveblest.  I motsetning til urticaria vil angioødem ofte være ømt og ikke være forbundet med erytem og kløe.

Og vet dere hva det verste er? Vi fikk utskrevet ibux... Hallo?? Acetylsalisylsyre vil hos halvparten av pasientene med kronisk urticaria forverre tilstanden og bør unngås.

Dette er ting ingen av de vi har vært hos har vist. Og det er helt utrolig. Dette er ting alle barneleger/leger bør vite. Man skal ikke måtte "hjelpe" en lege med å stille diagnoser. I dette tilfellet hadde vi ikke noe valg. Jeg liker ikke rope ut om ting på et legekontor, men når det er snakk om sitt eget barn, som er veldig syk, så bare må man!

Flere av dere som har opplevd lignende?

 

5 Søte ord

mammawesterheim

24.jan.2011 kl.20:23

Aldri opplevd noe sånt. Godt du er såpass våken og med at du faktsik snappet opp disse tingene og ikke gav deg. Stakkars Maren sier jeg bare. Det var en gang jeg spurte om en crp fordi jeg merket det ikke bare var falsk krupp på JOnasen.. da viste det også lungebetennelse... heldigvis for oss at vi faktisk fikk tatt den crp`en..

Midnight

24.jan.2011 kl.20:23

Legen kan være litt arrogante når de behandler barn, fordi de er så vant til overhysteriske foreldre. DU ER IKKE EN AV DEM! Leger skal man kunne stole på.

Sånn sett er jeg glad vi er tilknyttet et av Norges beste barnesykehus, stolav. Når det er sagt; jeg kom dit med prematurt barn (legevakta) som ikke ville våkne og spise skikkelig. Fikk beskjed om å gi henne saft... hoho, jenta skulle ikke ha vann på flere måneder enda engang. Så, du finner dem overalt. Det er ingen annen løsning enn å faktisk være den pågående foreldern som har lest LITT "for mye"...

Lykke til videre dere. Ikke gi deg. Hva med å sende en mail til en barnelege ved et annet sykehus og be om en andrehåndsuttalelse?
Uff da Melissa, håper hun blir bedre fort og at resten av familien også blir friske. Tenker på dere. klem

Silje Elise

24.jan.2011 kl.21:06

Så uheldige dere har vært med tanke på sykdom! Får håpe lille frøken blir frisk snart, godt hun har en våken mamma! :o)

Anonym!

25.jan.2011 kl.00:08

Uff da.... Ikke morro... Hadde blitt overhysterisk jeg... Lykke til:)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits