Røyke i bilen med barn.

Det ble stille igjen, derfor starter jeg i alle fall på et innlegg.

Istad var jeg vitne til en forferdelig ting. Noen av dere synes vel jeg er hysterisk, andre er nok mer hysteriske enn meg. Jeg håper dere det gjelder leser bloggen min, og forstår at jeg snakker om dere.

Naboene våre rygget ut av gården istad. Vi hadde så at de satt inn babysetet inn i bilen. De stoppet utenfor vinduet vårt, og ungene ville se ut på babyen. Og der satt de å dampa, både mammaen og pappaen, med babyen i baksetet!! Jeg fikk så vondt inni meg.

Vel, røyker gjør jeg selv. Men jeg sitter faen ikke å damper i bilen sammen med ungene mine. Jeg gidder ikke engang å poste alle helseplager passiv røyking kan gi, for det burde folk vite i en såpass opplyst verden som vi lever i nå. Enten går det da på å sette sine egene behov til side for barnet, eller så går det på UVITENHET. Dumme, dumme mennesker. Skulle ønske jeg var tøff nok til å konfrontere dere, og fortelle dere et og annet om akkurat det der.

 

Røyker dere i bilen sammen med barna deres?

10 Søte ord

lifeofsunny

12.feb.2011 kl.13:08

Sånt blir jeg helt paff av og, hvis jeg ser slikt. Røyker selv jeg også, men lar det ikke gå utover barna ved å røyke i bilen, inne osv. En ting er da man er gravid og ikke får røyket uten at det går utover barnet (for de som ikke klarer å slutte) Men da ungen er ute av magen går det da an å ta hensyn. (ellers og, men ikke alle slutter å røyke i svangerskapet dessverre) GÅ UT, røyk før du setter deg i bilden liksom, fysj.
Det er jo på grensa til barnemishandling spør du meg, ettersom passiv røyking dreper fler enn røyking! Stakkars barn! Synes ikke foreldre bør røyke i det hele tatt jeg, for de aner virkelig ikke på hvor mange måter røykinga påvirker barna enten de er store eller små! Verken jeg eller sambo røyker, og bestemora mi slutta å røyke da ho fant ut at jeg var gravid (og det til tross for at jeg bare ser ho 3-4 ganger i året!).

tyren

12.feb.2011 kl.21:53

stakkars unge...hva med å ta en før du setter deg i bilen..?????er d mulig...jeg syns det er utrolig egoistisk å røyke i rom hvor barn er,og under svangerskapet...blir helt uvel når j ser gravide røyker....j så en dokumentar på nrk hvor du så babyens reaksjon når mor tok en røyk.den fikk krampetrekninger pga for lite oksygentilførsel til hjernen...satt med tårer i øynene,stakkars forsvarsløse barn...

julie

12.feb.2011 kl.22:43

Er ening i det du skriver her...d er ille...men j har fulgt bloggen din lenge og fått med meg at du røyka under graviditeten... d er jo ikke no bedre d da,melissa..du skriver dumme og uvitende mennesker,d vil j også kalle de som røyker i svangerskapet...vet du egentlig hvor skadelig d kan være,og hvilke konsekvenser d kan medføre????du kan være glad du har fått 2 FRISKE barn altså...går siste året på jordmorstudiet nå,så dette med røyking har j hatt mye om..det man utsetter seg selv for er en ting,men å utsette små,uskyldige fostre for d syns j er ille....de for overhode ikke en sunn og optimal start på livene sine,dessverre...

Melissa- Pseudotvillingmamma

12.feb.2011 kl.23:09

julie: Dette kommer vel som et sjokk, men jeg er helt enig med deg. Jeg kommer aldri til å gjøre det igjen julie. Det er en av de mest egoistiske avgjørelsene jeg noen gang har tatt. Nå skal jeg beskytte meg litt å si at jeg aldri var noen storrøyker. Om du ikke røyker selv, er det kanskje vanskelig å forstå. Men man er veldig avhengig av den røyken. Når barnet er ute er det ikke en STOR jobb å røyke FØR man setter seg i bilen for eksempel. Det er en enkel sak som kan ha mye å si for barnet. Jeg vet veldig veldig godt farene ved røyking under svangerskap og sånn generellt. Men, jeg har vært heldig. Og barna mine har alikevel fått den beste starten på livet. Jeg tror ikke det lille jeg røyket hadde så mye å si i den store sammenhengen! Takk for kommentar:)

julie

13.feb.2011 kl.09:10

hei igjen melissa:)jeg har røykt selv,men jeg klarte å slutte på dagen da jeg ble gravid,og har ikke røykt etter det,noe jeg er glad for...du innrømmer selv din egoisme ang dette,og det syns jeg er bra:)ikke alle gjør det..mange sier det ikke er så farlig som man skal ha det til,men det stemmer overhode ikke...helt enig med deg at det å røyke i rom el i bil med barn,er sykt..tenk å vente med å ta en røyk til man sitter i bilen,istedenfor å gjøre før man setter seg inn....idioter spør du meg..ha en fortsatt super dag melissa og kos deg med de vakre barna dine:::))))klem fra julie:)

.

julie

13.feb.2011 kl.09:11

gratulerer med morsdagen forresten::)klem

Stolt mamma til lillegull

13.feb.2011 kl.11:35

Vet du det at skader barna kan få av røyking i svangerskapet ikke nødvendigvis vises med den gang etter barna er født??? Det kalles senskader, slik som feks konsentrasjonsvansker og hyperaktivitet. Utviklingen til barnets hjerne blir jo svekket i mors liv når du røyker. ALLE de farlige stoffene i en røyk, som egentlig er gift får barnet i seg. Så at du sier at barna dine har fått den beste start, stemmer ikke. Det er ønsketenking! Har snakket med flere som har røyket under sv. skap. Og de bortforklarer, og unnskylder seg selv med at "de røyket jo ikke sååå mye".. Røyking skader uansett! De gravide som røyker har oftere infarkter og forkalkninger i morkaka, det er jo den som forsyner barnet med næring, og den er da delvis lammet.. Klart at røyking i sv. skapet skader!!!! Jeg vil ikke virke krass, men jeg blir så provosert av at røykere unnskylder seg selv! Godt at du ihvertfall har innsett at det er forferdelig dumt, sånn at du ikke gjør det med nestemann.

Foreldre som røyker i bil, skulle skamme seg! Noe så grusomt å gjøre mot barna sine!!! Huff!!

Melissa- Pseudotvillingmamma

13.feb.2011 kl.12:24

Stolt mamma til lillegull: Hei du:-) Jeg har ikke unnskyldet meg selv. Jeg er legger meg langflat!!

MEN, jeg hadde INGEN innfarkt eller forkalkninger i morkaka. Så sånn sett vet jeg at de har fått den næringen de skulle. Men, man vet jo aldri hva som kan skje senere. Jeg er i alle fall klar over at det jeg gjorde var feil, for jeg er ikke dum.

Anonym!

14.feb.2011 kl.20:41

Røyking er ut.... Flaut å se sånne ting... DET PROVOSERER!!

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits