Barna blir for store.

Nå har jeg virkelig blogget mye de siste dagene, jeg lider av ekstrem skrivekløe. Synd det ikke gjelder lekser og skole, for der henger jeg virkelig etter.

Vi har hatt en trivelig ettermiddag/kveld, og har hatt besøk av min lillebror Victor, og en liten snarvisitt av min pappa på kvelden. I dag fikk Johannes kjempe lyst på kake når han kom hjem fra barnehagen. Så da kjørte Kim og Johannes i butikken for å kjøpe kake. Det er jo faktisk valentines day i dag. Han kastet i seg noen kakestykker, og var veldig blid og fornøyd. Han har blitt så innmarri stor, han snakker som en foss. For eksempel "Tusen takk for kakestykket,  velbekommene mamma, nå ej Johannes full og mett i magen". Eller: "Johannes vil ha den der med gul kjem, og ettejpå vil johannes ha den bjune".  Det er ufattelig sjarmerende!!

Maren snakker som en foss hun også, men det er mer enkeltord, og ikke lange setninger. Men hun er så søt når hun roper på Johannes "tsjotsjohans". Litt vanskelig for dere å lese sikkert, men dere forstår hva jeg mener.

Når jeg merker hvor store de blir, får jeg så innmarri lyst på en til. Men det får vel bare vente til vi har mer overskudd og tid til en til. Eller, tid får vi nok. Men det er overskuddet jeg føler jeg må ha først. Håper det ikke blir så altfor mange år til da. Jeg får forte meg å fullføre skolen, bli helt frisk og jobbe litt. 

Jeg synes det er kjempe moro å se at barna utvikles normalt og blir større. Men det er veldig veldig vemodig. Spedbarnstiden har vært en utfordring, men det har vært utrolig spennende, lærerikt og fyllt av kos og kjærlighet. Jeg tror jeg aldri har skrevet dette på bloggen før, for det er så klisje. Men jeg elsker å være mamma. Jeg føler meg ufattelig heldig som har fått disse to velskapte skapningene mine. Blir nesten litt emmosjonell når jeg skriver det her..

Gravid med Maren. Sliten, men fattet.

Mine fantastiske to nurk. Johannes fyllte 1 år samme dag som jeg og vår 1 dag gamle Maren kom hjem.

Nå får jeg rive meg løs fra dataen, og se top model. Og når vi er inne på top model, kanskje jeg skulle postet noen bilder fra jeg jobbet som modell?? Det hadde jo kanskje vært litt moro å ha her inne, litt "skryte" bilder.

Er det fler enn meg som kunne tenke seg en baby?

Hva synes dere er den perfekte aldersforskjell mellom barna?

Håper på litt kommentarer her nå... Jeg ser jo på statistikken min at det er noen som klikker seg innom her. Hadde vært litt gøy å få noen navn, og kanskje hvor dere er fra. Så, hvem er dere?:)19 Søte ord

Har det så godt nå som Thea begynner å bli stor. Hun skal få være enebarn i noen år til :D
Meg håper jeg du nå vet hvem er. Jeg heter Therese. Fra Nord Norge, avd Hadsel. 21 år og mamma til Thea på 17 mnd :D

mammawesterheim

14.feb.2011 kl.20:58

Jeg merker veldig godt at Jonas ikke er noe baby lengre ja.. Så jeg er veldig glad vi skal få en til nå.. Men jeg tenker at det kanskje ville vært med ideelt om det var litt fleir måneder mellom dem. Selv om vi skal klare dette også =)!.. Jeg har lyst på to barn,men Kjartan tre.. derfor er sjangsene store for at det kommer en liten tasse om noen år.. Men den skal jeg "spare" :P

Vill gjerne se litt modell bilder av deg :D

Melissa- Pseudotvillingmamma

14.feb.2011 kl.21:00

Mamma til et lykketroll: Deg vet jeg hvem er:-)Det er deilig å ha bare en og nyte tiden med den også. Jeg savner det innimellom. De er somregel aldri alene med meg, og det hadde nok vært litt deilig å ikke alltid være i en "gruppe". Men være den eneste:) Tre barn og 22(nesten 23) år er mange da. Jeg har jo mange år på meg:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

14.feb.2011 kl.21:03

mammawesterheim: Dere har jo et barn med litt ekstra behov også, så jeg synes dere er super tøffe jeg, som velger en til allerede. Det blir nok godt for Jonas også, får da får han noe å strekke seg etter når det kommer til utvikling. Eller er jeg helt på jordet nå??? Jeg vet egentlig ikke så mye om det. Dere klarer nok dette kjempe bra, du er såpass reflektert, så det blir nok ikke noe problem. Det sies at 1 er som ingen og 2 er som 10. Og jeg må si meg litt enig:) Men, man er jo inne i det på en annen måte:)

Ja, jeg vil ikke "bruke" opp alle barna jeg kan få heller. Om jeg fortsetter å få en i året blir det mange barn!!

Anne-Marthe:)

14.feb.2011 kl.21:42

Jeg vil ha barn:) hehe bombe! Men jobbe litt først;) Jeg syns alt fra 1 år til 2, 3 år er fint. Det får tiden vise:) Men tror jevngamle har mye glede av hverandre:)

Klem:)

Line Merethe

14.feb.2011 kl.22:02

Tiden går så utrolig fort!! Min er snart ett år allerede, og det føles som om jeg var på sykehuset for bare noen uker siden.

Vi skal prøve igjen i 2012, sa da blir det ca 3 år forskjell på de, om det klaffer :)

Melissa- Pseudotvillingmamma

14.feb.2011 kl.22:17

Line Merethe: 3 år er nok perfekt!:-) Du virker jo som den perfekte mammaen for meg Line, så det blir nok lett som en plett for dere.

Men, jeg lurer på noe. Skal du være hjemmeværende helt til nestemann kommer?:)
Hadde jeg hatt fast jobb hadde vi kjørt på igjen, men må bli ferdig på skolen først. Barn og skole er utfordrende! Frøkna mi er ikke mye baby nei, så kjenner at jeg har veldig lyst på en til. Hjalp lite at venninna mi i klassen fikk ei lita jente for 2 uker sida!

Silje Elise

14.feb.2011 kl.22:31

De små vokser så altfor fort! Vi ønsker oss 2 til, og jeg ønsket tidligere at det skulle være ca 2 års mellomrom mellom barna, men siden Sofie er halvannet nå, så går ikke det. Dessuten går jeg på et langvarig kurs nå, så økonomien tillater ikke en liten en til ennå. Håper at Sofie kan bli storesøster når ho er ca 3 år, om vi får til det vil tiden vise! :o) Syns det er viktig at barna er nogenlunde jevngamle, så de kan få glede av hverandre.

Du har mange år igjen på deg til å få flere, Melissa! Men jeg tror helt ærlig at man aldri vil få nok energi og overskudd til å få flere barn, så man må nok bare si at "NÅ, nå skal vi starte produksjonen igjen, så får vi ta det som det kommer!" :o)

Ida

15.feb.2011 kl.09:04

Du er ikke den eneste snuppa mi.. Jeg også har startet å tenke på en baby til.. TIden går så fort, og det er jo flott det å se Mina utvikle seg og sånn, men det er også vemodig for den tiden som har gått får en aldri tilbake.. Og det var jo så koselig under spedbarnstiden...Det å gå gravid og kunne få barn er virkelig en gave! <3 Vi er så heldige!!

elisabeth minge

15.feb.2011 kl.10:05

Dine 4 søsken ble jo født på 4,5 år :)) En utolig utfordrende og vakker tid. Jeg lengter ofte tilbake til all latteren og gleden når dere var små. Deilig nå også, så tror alt står i forhold tl tiden man lever i:)

Pappa og mamma er her for dere uansett hva dere/du måtte velge. Du gjør i alle fall en formidabel og fantastisk god jobb som mamma Melissa :)). Jeg er veldig stolt av deg:)) Om du klarer 2 så klarer du 4 og klarer du 4 så klarer du 6 barn:)) Tiden vil vise hva du velger:)) Men billig er det ikke, og tid til å blogge får du heller ikke :)) hahaha. Elsker deg lille snupp. Klem fra Mamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

15.feb.2011 kl.16:20

elisabeth minge: Tusen hjertelig takk for kjempe gode ord som jeg setter stor pris på mamma:-) Jeg har hatt en fantastisk oppvekst med mine 4 søsken, og jeg er så glad jeg har søsken. Jeg ønsker veldig for mine egene at de også skal oppleve det jeg har gjort.

Samtidig vet jeg hvor mye det har kostet deg, og hvor mye jobb det har vært. Så det er ikke en enkel beslutning! Og tid til å blogge får jeg hvertfall ikke!!

Elsker deg.

Monica

15.feb.2011 kl.17:35

Jeg er veeeeldig babysyk om dagen, men jeg har så mye studier forran meg at jeg ikke vil få en liten en enda. For det første bor vi i Oslo, i en leilighet på 50 kvm, noe større har vi ikke råd til og jeg vil gjerne ha plass til et barn, et eget rom og plass til alt utstyr.

For det andre så føler jeg ikke at vi har råd til et barn når jeg er student.

Jeg har jo en liten plan som jeg håper vil fungere:

Gå sykepleieskolen i tre år

Jobbe i ett år så jeg får ordentlig støtte når jeg går hjemme

Bli gravid og være hjemme et år <3

Gå på jordmorskole i to år

Jobbe et år eller to også få neste barn

Da blir det jo 4-5 år mellom barna. Det er kanskje litt mye, men for meg er det viktig at de får gå på skolen uten søsken og får ha slike ting litt alene. Og når de blir eldre vil de få glede av hverandre for da er ikke aldersforskjellen så stor allikevel. Og jeg vil helst ikke avslutte studiene for å få barn. Samtidig har jeg lyst på barn nå. Sukk... Jeg får jo bare vente.

Melissa- Pseudotvillingmamma

15.feb.2011 kl.19:39

Monica: Det høres jo ut som en god plan:-) Men, det kan jo tenkes at det skjer noe som gjør at dere avviker fra planen. Tror man skal følge hjertet sitt innimellom også:)

Planen min var absolutt ikke å få barn så tidlig, og heller ikke å få de så tett. Men det har gått bemerkelsesverdig bra!

Bondekjerringa

15.feb.2011 kl.23:19

Du er en utrolig pen dame!!! :D

Selvfølgelig har jeg lyst på baby, men etter at vi mistet, så nekter gubben å prøve igjen. Så da får vi ta tiden til hjelp :) Aldersforskjell har jeg aldri tenkt gjennom, faktisk! De får komme når de kommer, alle som en :)

Line Merethe

15.feb.2011 kl.23:24

Åhh, så koselig sagt. Tusen takk ;)

Jeg har søkt barnehageplass fra August, men egentlig ønsker jeg å være hjemme såklart. Tror desverre ikke økonomien rekker til det :/

Melissa- Pseudotvillingmamma

16.feb.2011 kl.09:42

Bondekjerringa: Tusen takk:-) Det var veldig hyggelig sagt!!

Jeg skjønner at frykten for å miste er der når dere har mistet. Men, alikevel kan det jo hende at det klaffer. Jeg holdt på å miste Johannes når jeg var 13 uker på vei, men jeg klarte å holde på han. Jeg la meg ned, og drakk melk (kalsium) som hemmer sammentrekninger. Og jeg lå nok rundt en uke. De sa det var en spotanabort, men på ultralyden var det et lite hjerte.

Men frykten for å miste var helt grusom! Jeg kan ikke forestille meg hvor ille dere har hatt det:(:(

Jeg synes du skal prøve å snakke med gubben, og overbevise han om at om dere får det til, så er gleden MYE større enn skuffelsen av å miste!:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

16.feb.2011 kl.09:46

Line Merethe: Nei, det økonomiske aspektet kom på bane når Johannes var 2 år, og da begynnte de i barnehage. MEN, jeg har ikke fått jobbet nok. Så for oss hadde det lønnet seg økonomisk å ha de hjemme. Da blir det 3300 x 2. Pluss at vi sparer 4500kr i barnehage utgifter. Og slik som det har vært nå, har jeg tjent knappe 3000kr. Men, jeg synes barnehagen er så fin for de. De koser seg veldig der, og jeg får gjort lekser og slik. Også skal jeg jo jobbe litt så fort jeg kommer i gang i ny jobb.

Jeg har ikke hatt sammvittighet til å ha de der så mye da, så de kommer alltid rundt 10-11. Og blir hentet rundt 15. Noen dager er de der litt lenger.

Så det er jo egentlig å kaste penger ut av vinduet, men jeg synes det er tøft psykisk å gå hjemme med to stykk hele dagen uten noen mål og mening..

Hvor skal du jobbe?

Line Merethe

16.feb.2011 kl.23:15

Helt ærlig så vet jeg ikke hvor jeg skal jobbe. Jeg skal i møte med min nåværende jobb neste uke. enten håper jeg på å bli permitert eller sagt opp slik at jeg kan melde meg arbeidsledig. Vi har begge turnus jobber og det er klin umulig at begge jobber slikt nå etter vi har fått Ida Emilie. Vi kommer jo aldri til å se hverandre..

Hvordan går det på den nye jobben din?

Kontant støtte er godt å få med seg, man må ta det man kan få ;)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits