Dårlig humør, dårlig form, dårlig samvittighet....

Snakk om kjip form a gett? Kjennes ut som at alt i hele kroppen er betent, og at hodet sprenger ut av øynene. Jeg henger etter med alt nå. Barna har blitt prioritert, klesvasken har utviklet seg til et forbanna fjell og resten av "villaen" ser ut som en barnehage. Jeg sitter å irriterer meg over hundehår og syltetøy oppover veggene, pluss godterifingrer på veggene da, for det har vært mye godteri i det siste:) Vel, jeg prøver å puste inn og ut, tenke at jeg sikkert er bedre om en times tid, og at jeg kan ta en hvil med god samvittighet. Men det er jammen ikke lett!

Jeg skal jobbe i kveld, for å gå igjennom oppgjøret slik at jeg kan stenge butikken neste uke. Må si jeg er fornøyd assa. Den jobben passer meg bra! Jeg føler også at forholdene er lagt litt mer til rette nå. Siden vi har godt innarbeidet barnehagerutiner og lignende. Når jeg startet  på B-young var det et salig kaos i hodet mitt, heldigvis hadde jeg en snill svigermor som fikk endene til å møtes. Og var barnevakt. Når jeg startet på B-young, hadde ingen av ungene begynnt i barnehage enda. Og mannen var ferdig i permisjon, og pendlet til oslo. Derfor hadde jeg et problem i overlappingen fra klokka 3 når jeg startet på jobb og til halv 5-5 når han var hjemme. I tillegg var jeg ekstremt plaget med dårlig samvittighet, og gikk ofte på bakrommet for å kjempe mot tårene. Jeg savnet barna noe ekstremt, selvom jeg viste de hadde det bra hjalp det ikke på min samvittighet.

Jeg føler ofte en ekstremt vondt følelse enda, jeg har dårlig samvittighet, og føler egentlig at jeg burde vært hjemme med barna døgnet rundt. Jeg vet ikke om det er oppdragelsen min eller hjertet som snakker. Men alle skal liksom "foretrekke" å ha barna hjemme, sånn utifra normen(før i alle fall). Men jeg synes det er deilig med barnehageplass, og ha muligheten til å jobbe litt, eller dra ut å handle alene, eller ligge på latsiden en dag. Enda de ikke er de som er mest i barnehage, er samvittigheten tyngende for mitt velvære. Jeg legger den aldri fra meg, jeg har det alltid i bakhodet.

I og med at jeg skal på jobben i kveld. (Starter klokka 18.00), vurderte jeg å løpe igjennom dusjen og dra å hente de snart. Samtidig vil jeg de skal få med seg fruktspising som er ferdig til rundt klokka 15. Hmm.. Valgets kvaler dette.

Jeg føler også at jeg og minsta burde fått til litt alene tid snart. Eldstemann er jo både oppe lenger, og er med mammaen sin ut. I går var vi på elkjøp klokka 19. (!!). Da koset vi oss, spillte nintendo, DS, osv. Han kjøpte seg Emil film. Og vi kikket på en Tv, som han skal ha på rommet sitt slik at han kan se filmer når søsteren skal legges og han snakker høl i huet på henne.

Har jo spurt dere før, men spør igjen. Får dere dårlig samvittighet?(Ps. Jeg ser jo at det er mange på bloggen om dagen, men det er et fåtall av dere som kommenterer nå.. Blir glad for en kommentar av dere som har tanker om dette):-)

Det er litt av en kabal som skal gå opp.

11 Søte ord

mammantiljessicaogbenjamin

03.mar.2011 kl.15:11

Jeg er hjemme hver dag pga et tøft svangerskap.

Men har ikke dårlig samvittighet for å sende snuppa i bhg,hun har det bedre der enn å henge i beina mine hjemme.De gjør så mye gøy der,og hun har venner der.

Men jeg skulle ønske formen var bedre så vi kunne finni på mer etter bhg.

Men jeg vet jo at hun har det veldig bra,men litt dårlig samvittighet nå og da...

Ida

03.mar.2011 kl.15:39

Jeg tror dårlig samvittighet er noe en mamma skal leve med fra det sekundet barnet kommer til hverden. Det er så mye man skal rekke , og man rekker forsåvitt aldri hundre prosent til. Jeg har ofte dårlig samvittighet over Mina når jeg jobber mye kvelder. Jeg har dårlig samvittighet når jeg må vekke henne klokken 06 for å rekke barnehagen kvart på 7 når jeg starter på jobben 7. Jeg har dårlig samvittighet over at klærne hennes kansje ikke er like fine som andres, og at lekene ikke er like fine. At jeg kunne skjemmet henne bort mer. Men en ting, og det er jeg hundre prosent sikker på. Det er at Mina og johannes og Maren er bortskjemte på en ting, og det skal de få være så lenge de lever. Og det er bortskjemt på kjærlighet! <3

Du er en kjempe god mor Melissa! Tvil aldri på det!!

Silje Elise

03.mar.2011 kl.20:00

Jeg ser dilemmaet ditt, Melissa, men da må jeg si at i følge meg har du overhodet ingen grunn til å ha dårlig samvittighet! Du gjør jo ditt beste, og du har godt av litt tid for deg selv også! En glad og fornøyd mor har mer å gi til barna sine! :o)

Jeg ser Sofie maks 2 timer på hverdagene, fordelt på ca 30 minutter på morgenen og ca halvannen time på ettermiddagene. Mannen min ser henne enda mindre! Alikevel er ikke vi tynget av dårlig samvittighet, for det er bare sånn livssituasjonen vår er nå! Sofie stortrives i barnehagen, og jeg vet at hun er mer enn trygg der! Og jeg vet at de ansatte ringer meg med én gang hvis det er noe! Selvsagt savner jeg Sofie når jeg ikke er sammen med henne, men jeg setter stor pris på å bare være Silje også. Jeg føler at Sofie har det bedre i barnehagen på dagtid enn å være hjemme sammen med meg, siden fysikken min hindrer meg i å være aktiv sammen med henne gjennom en hel dag. Husk at du ikke må slite deg helt ut for å være en god mor! :o)

Melissa- Pseudotvillingmamma

03.mar.2011 kl.20:24

mammantiljessica: jeg vet akkurat hvordan du føler det. Når Maren var i magen, var jeg hjemme med johannes. Og jeg sendte han ofte til svigermor. Jeg skulle ønske jeg tenkte mer på hans beste, og ikke så mye på mitt ego om å ha han hjemme, og være den eneste i hans liv. Det er bedre for de å være i barnehagen når alternativet er å gå hjemme innenfor husets fire vegger med en sliten mamma. Når drar hun og hentes fra barnehagen? I det siste har jeg hatt dårlig samvittighet fordi mannen min igår hentet barna. Han er sykemeldt på grunn av lungebetennelse. Men jeg har jo en sykdom som gjør at jeg er mye dårlig og det å hente og levere er kjempe tungt til tider. Og det tynger meg det også:(

mammantiljessicaogbenjamin

03.mar.2011 kl.20:45

Ikke mye morro å være hjemme med en sliten mamma nei.Er veldig glad vi har bhg nå altså.

Jeg leverer henne klokka 8,30,så hun spiser frokost hjemme før hun drar.Henter henne igjen ca kl 16 når mannen min kommer hjem med bilen.

Melissa- Pseudotvillingmamma

03.mar.2011 kl.21:18

mammantiljessica: Det er ikke så verst det da:) Jeg ser deg som en kjempe god mamma:-)Blir spennende når lillegutt kommer!!

Melissa- Pseudotvillingmamma

03.mar.2011 kl.21:24

Silje Elise: Tusen takk Silje!

Ja, det var jo ikke lenge.. Da tror jeg at jeg hadde grint meg ihjel:( Fysikken min er også dårlig, så jeg synes det er forbaska hardt enkelte dager. Om de er hjemme en hel dag selvfølgelig. Her får 8 timer i døgnet sammen med de på hverdagen. Så jeg får jo mer tid en deg. Men samvittigheten er der, uansett. Som for eksempel i dag, når jeg måtte dra avgårde på jobb klokka 6. De skulle jo legge seg, men alikevel blir jeg trist for at jeg skal dra.

Nei, jeg tror at ungene har det godt etter de begynnte i barnehagen, der får de ett lite avbrekk fra meg her hjemme, og leket med andre unger. I tillegg er det masse aktiviteter og somregel positive ansatte som har energi!:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

03.mar.2011 kl.21:30

Ida: Det tror jeg også Ida. Jeg har hatt dårlig samvittighet uansett hvor mye de har vært hjemme. Når de ikke gikk i barnehagen hadde jeg også dårlig samvittighet konstant. For alt mulig...

Det der med klærne, lekene o.l, skal du i allefall ikke tenke på Ida... Hun er så flott og vakker så:) Og barn trenger ikke så mye leker. Mine har alt for mange, og de leker ikke engang med halvparten.

Forresten, hvem størrelse har Mina nå? Kanskje hun kan få litt klær herfra? Her er det MYE. Det merkes jo på lommeboka om dagen, at mammaen har vært litt for glad i å handle. Hehe..:)

Rike på kjærlighet er de i allefall, uansett. Jeg elsker ungene mine kjempehøyt, og det tror jeg at de merker! Uansett om de er i barnehage eller ikke!:)

mammantiljessicaogbenjamin

03.mar.2011 kl.21:45

Tusen takk skal du ha:)Godt å høre sånt når man har tunge dager.

Du er også en super mamma,så prøv å ikke ha dårlig samvittighet:)!
Hei Vakre!

Syns ikke du skal ha dårlig samvittighet jeg, selv om det sikkert er lett og få det.

Barna dine er veldig heldige som har en sånn mor som deg, som bryr seg og gjør absolutt alt for at de skal ha det bra + litt til :))

Husk du er superduper, å alle har dager der alt blir ett ork og klsvasken stiger som fjell.

Ta vare på deg selv også.

Klem Jatte♥

Melissa- Pseudotvillingmamma

06.mar.2011 kl.15:06

jannicke (jattes lille drømmev: Tusen takk vakre deg!! Det var utrolig hyggelig sagt av deg. Det er ikke lett nei, men jeg må prøve å tenke på om jeg får noe ut av den samvittigheten. Om jeg blir en bedre mamma, eller blir mer effektiv. Og det gjør jeg jo ikke. Alt det gjør er å gjøre meg sliten og stresset.

Klem<3

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

23, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits