Søvnmangel!

Historien som kommer under her, gjenspeiler en natt i Øvstegård familien.

Etter et hyggelig personalmøte, kom jeg endelig hjem døra nærmere 23. i går kveld. Når jeg gikk inn døra, kjente jeg hvor sliten jeg egentlig var. Jeg har jo ikke fortalt dere hvordan det "egentlig" har vært her hjemme i det siste, ungene har krevd hver eneste lille energi jeg har hatt, til og med om nettene. Og jeg som er forkjemper av samsoving, angrer som en ulv på at jeg noen gang har sagt ordet samsoving,og sagt at barna bestemmer!(Selvfølgelig gjør de ikke det) For når barna  ikke engang lenger vil legge seg i sin egen seng (En ting er om de kommer inn om nettene), begynner det å bli irriterende. Er det ikke den ene ungen så er det den andre, og i det siste har det vært fire mennesker i vår dritt seng som er 160. (Ja, vi byttet fra oss 180senga...). 20cm er jævelig mye synes jeg.

Når jeg bestemte meg for at jeg måtte i seng i går, og dro meg opp trappene, ser jeg plutselig at døra til eldstemann er åpen."Hmm, tenkte jeg. Hvor kan han være?"

Joda, tenkte jeg ikke rett. Han lå i senga vår. "Helvete,tenkte jeg.Nok en slik trang og klam natt"  Jeg krøp under dyna, og det første han begynner med er å kose. Han koser og koser og koser, helt til det brenner på huden min. Etter en stund, (Og mye puppemas, han er 2,5år!), må han tisse. Jeg ber pappaen hente potta som stod på badet. Johannes sier høyt, "Nei, mamma skal hente den", jeg blodnekter, for han er jo ikke sjefen, eller?

Og så begynner han å hyle. Hyle høyere enn jeg noen gang har hørt. Han gråter og løper ut i gangen. Steller seg utenfor rommet til lillesøster og skriker så høyt han kan. Da kjente jeg at jeg holdt på å begynne å grine... Jeg hoppet opp av den varme senga, og løp ut for å roe han. "Mamma fikser det, slapp av"! Men han stoppet ikke. Så, hva tror dere hendte da? Jo, lillesøster våknet i et hyl. Hun må ha trodd det var noe alvorlig galt inne hos oss stakkar. Ja, så var vi fire stykk i senga igjen da. Og festen kunne starte. Søskenkrangel og høylytt sang stod for tur. Jeg krysset fingrene, og håpet at litt varm melk, pupp og kos kunne slå de ut. Men, dengang ei! Klokka var jo bare 02.00! Jeg kunne ikke knekke de så lett. Her skulle det lekes og kiles, og le og tulles.

Etter lenge, bestemte jeg meg for å be pappaen ta med minsta på rommet sitt igjen, og jeg skulle ta eldstemann. Maren ble sinna, veldig sinna. Men jeg bet sammen tennene, og tenkte at å sove kunne jeg bare glemme.

Plutselig våknet jeg, og klokka var 6. Johannes og jeg sov i senga, og pappa på madrass på gulvet, og Maren i sin egen seng.

Og det var 1 natt. Og disse har det vært forbaska mange av i det siste! Hva er problemet? Må jeg bli strengere?

Dette er de skyldige, som sliter ut mammaen sin... Men, er det rart jeg gir etter? De er jo så skjønne!!

7 Søte ord

mammantiljessica

29.mar.2011 kl.11:45

Hehe...må nok bli litt strengere ja...

Har ei frøken som tester grensene her om dagen og blir kjempesinna om hun ikke får viljen sin,hyler hysterisk.

Lot henne ligge på gulvet å hyle fra seg i dag,for dette går ikke i lengden.

De små "lurer"oss:)

Høres slitsomt ut sånn som dere har det,jeg er avhengig av masse søvn.

Det ordner seg nok bare man setter ned foten litt.

bernteriksandnes

29.mar.2011 kl.12:11

Kjempefin blogg og veldig flotte bilder :) Artig å lese blogger fra flere foreldre her :)

SV: WoW er et bra spill ja og var en av de første i Norge til å bestateste det spillet, men fant fort ut at dette kom til å ta mye tid, så jeg la det fra meg etter betatesten ;-)

Selv synes jeg det er bra at barn spiller og selv har jeg fire barn som spiller når de får lov. Jeg er selv litt inn for begrensninger og føler at barna også må gjøre andre ting :P

Av spill finnes det mye. Hvilke konsoller har dere? Når det gjelder spill til PC, så vil jeg uten tvil anbefale Flåklypa Grand Prix Gullutgave. Det spillet er utrolig bra og fengende for små barn. Ellers finnes det mange gode Josefine-spill som er veldig lærerike samt underholdende og det samme gjelder de nye Hugo-spillene. Selv har jeg testet ut over 200 barnespill og har min egen brevkasse - www.grplay.no Dette er et gratis digitalt magasin som tar for seg spill for hele familien :)

Kos deg videre :)

Silje Yvonne

29.mar.2011 kl.12:14

Du kan jo i grunn ikke skylde på noen andre enn deg selv dessverre. Jeg har aldri vært noen fan av samsoving og fra min sønn var 4 måneder har han sovet i sin egen seng hver natt. Sønnen min er nå 1,5 og sover alltid hele natta, får flaske om kvelden også er det stille til 8 om morgenen.

Du er tydeligvis altfor snill og hvis du vil ha en bedring i din situasjon, foreslår jeg at du er konsekvent og klar på at barna skal sove i egne senger. Du kommer til å få det så mye bedre selv. Såpass store som barna dine er nå, så trenger de ikke kos og melk om natten lenger. Kose kan man gjøre FØR leggetid.

Hadde jeg vært deg hadde jeg fulgt de inn på rommet sitt og lagt dem i sengene sine helt til de skjønner at det nytter ikke å surve og gå inn til mamma og pappa om natten. En sliten mamma er ikke bra hverken for mor eller barn så det er viktig at du får den søvnen du trenger. Den får du ikke ved å sove 4 stykker i senga!

Lene

29.mar.2011 kl.14:05

Dere må nok bare "ta opp kampen" og lage skikkelige leggerutiner for barna om dere vil ha senga for dere selv igjen... Begynn med leggerutiner hver eneste dag og gjenta det samme til samme klokkeslett, alltid! F.eks pottetid, bading/vasking, på med pysj, spise kveldsmat, pusse tenner, lese bok/synge og opp i sin egen seng, så er det natta. Da skjønner barna hva som skal skje, barn reagerer bra på faste rutiner! Det kommer såklart til å bli tøft, men det blir nok ikke noe lettere om en mnd eller et halvt år! Dere må bare bestemme dere for at nok er nok tror jeg... Og ikke gi dere! Barna må lære at alle skal sove i sine egne senger igjen og at dere bestemmer!

Det er slik vi gjør det her hjemme, og jeg har enda til gode å være våken på natta siden jenta vår sluttet med pupp på natta og vi startet leggerutinene når ho var 3-4mnd.. Ho er nå 15mnd.. Her starter vi på badet ca kl 18.30 og ho er i seng mellom 19-19.15, da er det stille til vi står opp morgenen etter..

Det må jo tære på kjæresteforholdet når dere aldri får vært bare dere to og alt handler om barna, alltid? Vet ikke om dette ble rotete for deg, eller om det var noe til hjelp, men det er hvertfall det jeg tenker.. Ønsker dere masse lykke til og håper ting blir lettere for dere snart!

Bondekjerringa

29.mar.2011 kl.14:29

Huff og huff. Vet ikke hvilket råd jeg skal gi deg, jeg. Kanskje finne på noe som gjør det kjekt å sovne på sitt eget rom? Oppussing? Ny seng?

29.mar.2011 kl.14:58

Unger skal vel ikke bestemme! Mann deg opp og få orden nå.

Melissa- Pseudotvillingmamma

30.mar.2011 kl.10:20

Silje Yvonne: Der traff du spikeren på hodet ja:-):-)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

22, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits