Maren, røveren.

Jeg tror at jeg som mamma for første gang trenger noen skikkelige råd.

Lille tulla mi Maren på to år er fæl til å slå,klype, klore og bite. Maren, er ei sjarmerende liten røver, som det er lett å like å bli glad i.

Det går spesiellt utover storebror. Og jeg bearbeider meg selv for å ikke ha vært årvåken nok hver eneste gang.

Jeg har ikke hørt noe fra barnehagen enda. Det var en periode (noen uker, hun hadde bitt noen barn, men det ga hun seg med). I tillegg er hun en dramaqueen, og ved irettesettelse, blir hun kjempe lei seg. Hyler, skriker og hulker skikkelig lenge. Det er nok at jeg sier "nei", før hun lager drama. Jeg har muligens ikke vært konsekvent nok, og byttet reaksjonsmønster relativt ofte. Og det skal man jo ikke gjøre.

Uten at dette er mitt fagfelt, så er vist dette et naturlig utviklingsstadium: Man må identifisere seg selv, sitt ego, finne ut hvor langt det rekker og hvilke grenser det støter på.

Ut fra litt googling:

Det er vanlig at barn slår. Barn under fem år kan slå uten at det er knyttet noe problematisk til det.

Det kan være veldig mange grunner til at barn slår,
sier terapeutene. Barn er forskjellige. Noen slår i frustrasjon i grensesettingssituasjoner, noen fordi de
mangler et tilstrekkelig ordforråd, andre er små
luringer som har skjønt at om de slår og bråker litt,
får de viljen sin. Det er også de som ikke har noen
bevisst tanke forut for slag og spark, men som har
vent seg til å slå.

Har dere opplevd noe lignende, eller har noen forslag til hva jeg skal gjøre?

For å tilføye noe. Jeg var prikk lik. Men det ga seg med alderen. Johannes er snill og rolig som et lam. Han gjør ikke en flue fortred.

Jeg er redd hun skal bli mislikt etter hvert... Derfor må jeg få pellet dette av henne.


 

 

3 Søte ord

Anne-Marthe:)

20.sep.2011 kl.13:06

Ofte kan de klype, bite, slå osv for å få oppmerksomhet eller at de vil se den andres reaksjon. Da kan du jo for eksempel ikke gi ho noe oppmerksomhet når ho gjør slike ting, og heller trøst for eks Johannes som får vondt :) Vi kalles det å blokkere ut, selv om det høres veldig brutalt ut :) Det er nok bare en fase :) hihi klem fra AM

mammawesterheim

20.sep.2011 kl.18:39

Kan jo ikke si annet en at du må bare være beinhard og slå ned på det med en gang . Ta henne vekk sette deg ned meg henne og si strengt i fra om at dette er ikke akseptert. Hyler og skriker hun,javel. Da får hun bare skrike.

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.sep.2011 kl.19:04

mammawesterheim: Du har helt rett ja... Det er vel ikke annet å gjøre:( føler at jeg bare kjefter og kjefter, og at hun kun ler av meg når jeg gjør det:)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

23, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken og en katt, som forøverig er oppkalt etter Emil i lønneberget. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits