Er du god og rund? Løft på rumpa. Det må nemlig jeg!!

En ting jeg faktisk legger merke til, er tykke mennesker, som klager over at de er tykke. Løft på rumpa, og gjør noe med det.

Jeg har vært tynn hele livet, frem til jeg ble gravid første gang. Da gikk jeg opp 36kg, men gikk ned alt på tre mnd igjen. (KOSTHOLD,ikke trening). Ble da gravid igjen, og da gikk jeg opp 26kg. Det var også vekk på tre mnd. Da var jeg svært aktiv, to barn, på 1 år gjør hverdagen hektisk. Det som skjedde da, var at jeg gikk ned ytterligere 10kg. Og veide kun 44kg.

Nå derimot, har jeg det for "godt", sitter mye på rumpa. Og veier 62kg. I en jobb med demente, to til en, er det mye stillesitting, og da går man helt klart opp i vekt.

Jeg var kjempe fornøyd med meg selv på rundt 55kg. Nå derimot begynner det å bli litt vel mange håndtak rundt midjen.

MEN, jeg vet tross alt hva som er grunnen til at jeg har blitt "bullig". Det er maten og godteriet mitt, pluss mye rumpesitting.

Det jeg ikke forstår er de som sutrer og klager over seg selv, og fader ikke leer en finger for å få noe gjort. Jeg ser stadig vekk tykke mennesker, sitte å dytte hamburgere og berlinerboller i munnen, de tar seg en rolig runde i nabolaget, også tror de at de skal gå ned i vekt! Hallo. Våkn opp. Dere må svette, og få i gang hjertepumpa. Dere kan ikke gå en rolig tur i lysløypa.

Det finnes derimot dere som ikke går ned i vekt på grunn av hormoner, eller annen sykdom. Man kan mangle enkelte vitaminer/mineraler. For eksempel Jod. I tillegg er STRESS, den verste fienden vår. Man kan både gå opp og ned, med langvarig stress. Jeg er typen som går ned, mannen min går opp.

En annen ting er light produkter, som som oftest inntas av overvektige.

Reklamene for diverse light produkter kommer med fagre løfter om en slank kropp og et vellykket liv. . Problemet ved bruk av aspartam og kunstig søtning for vektnedgang er: Du vedlikeholder avhengigheten til søtt, apetitten øker og du legger på deg, noe som sannsynligvis gjør hele slankeprosessen litt vanskeligere. De andre langsiktige og litt mer skremmende bivirkningene som hukommelsestap, synsforstyrrelser, kroniske hodepiner, depresjon, leddsmerter, hallusinasjoner, hjernesvulster, kreft, kramper og anfall blir desverre satt på sidelinjen når det gjelder å unngå karbohydrater.Kanskje burde disse reklamene komme med en advarsel?

Kunstig søtning, rett og slett fordi det er søtt, øker sukkerbehovet og sukkeravhengigheten. Flere opplever at de har mer behov for å spise søtt, og at de også spiser mer når de spiser og drikker kunstig søtet godteri og brus. Dette har flere årsaker:

Kunstig søtning tilfredsstiller ikke de samme belønningssystemene i hjernen, som naturlig søtning. Med aspartam får man kun en akutt tilfredsstillelse, men ikke en varig. Ved å fortsette å gi kroppen søtsmak, vedlikeholder man avhengigheten til å spise noe søtt. Kroppen må avvennes fra denne søtsmaken, ved å holde seg unna søtt i lengre perioder. Søt smak (både kunstig og naturlige) øker apetitten, dette er kanskje det siste man ønsker når man skal gå ned i vekt. Aspartam øker sultfølelsen hos personer som har fått drikke med aspartam, sammenlignet med personer som har fått vann eller sukkervann. (super-nature).

Jeg tror jeg skal lage et eget innlegg om min avsmak for light-produkter, og hvor idiotisk jeg synes det er å tro at dette gjør deg tynn. I tillegg, skal jeg nevne litt om barnas forhold til kunstig sukker, og farene.7 Søte ord

Veldig bra skrevet :) Er forholdsvis ung selv, og har en vekt jeg er veldig fornøyd med, men dette er jammen noe å ta til seg :)

Ha en fin dag :)

Carina

20.04.2012 kl.15:14

Jeg er helt enig med deg, Melissa... Eneste man trenger er å forandre litt på kostholdet, og effektiv mosjon i en halvtime hver dag. Så er man faktisk godt på vei... Ikke klage hvis man er fet, og ikke gidder å gjøre noe med det. Jeg begynte selv å bli lubben. Og gikk fra 70 kg til 56 kg:) og har aldri følt det bedre med meg selv:D men jeg kan jo si at det var et tøft år:)

Diva Grotesque

20.04.2012 kl.18:39

Dette er så bra skrevet! "Jeg er villig til å gjøre ALT for å gå ned ti kilo, men ikke spise sunt, og trene..." Synes også alkoholen dog burde vært nevnt, Norske jenter er helt utrolig evneveike der, de dropper GJEEERNE nesten hele reportoaret av mat, men tyller nedpå drinker!

http://fitnessbloggen.no/jenter-derfor-fungerer-ikke-treningen-og-dietten-deres/ Morsom artikkel!

Melissa- Pseudotvillingmamma

20.04.2012 kl.19:14

Diva Grotesque: Ja, alkohol, ikke minst!!! Skal lese artikkelen, takk:-) Lenge siden sist forresten!

Diva Grotesque

20.04.2012 kl.21:49

Det er indeed lenge siden! Har hatt et fryktelig hektisk år, og blogg har vært totalt nedprioritert!

Jeg trener tung styrke 5 dager i uka, og spiser helt normalt, men fokuserer på proetinrik kost, og grooove kornvarer, og det gir reultater, har gått opp noen kilo, emn ned et par klesstr, go er fastere i fisken nå!

Marie

27.04.2012 kl.17:40

Jeg kjenner at jeg ble litt provosert av dette innlegget. Jeg sier på ingen måte at dette gjelder de aller aller fleste, og langt på vei er jeg enig. Men måten du slår alle over en kam gjør meg litt provosert.

Jeg har en 15 kg mer enn hva jeg bør.

De siste tre åra har jeg trent 5-6 dager i uka. Alt fra lange rolige økter til harce styrke, kondisjon og intervall. Maten består av rene råvarer og mye grønt. Brus drikker jeg ikke, men drikker mye vann. Sjokolade er i så fall maks en liten bit i helga, og drikker svært lite alkohol.

Jeg har vært til undersøkelser hos lege, fått oppfølging av både ernæringsfysiolog og personlig trener.

Den dag i dag er det ingen av disse som kan finne forklaringer på at jeg ikke går ned i vekt.

Nå er nok jeg et litt uvanlig tilfelle (i hvert fall i følge legen min), men måten du sier at alle som er overvektige kan skylde seg selv og at det handler om å reise seg opp av sofaen blir jeg litt provosert av, ettersom det faktisk ikke er hele sannheten alltid.

Melissa- Pseudotvillingmamma

30.04.2012 kl.08:22

Marie: Jeg skrev også at det IKKE alltid var slik. Det kan være andre fysiske/psykiske ting som er årsak også. Det er jeg FULLT klar over siden jeg har en mormor som har slitt med det å gå ned i vekt i mange år. Jeg forstår også at man blir hårsår når man sliter med overvekt selv. Jeg merker jo at jeg selv er mer nærtagen nå når jeg sliter med det selv! Unnskyld om du følte deg truffet:-)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

23, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken, en chihuahua og en katt. Vi bor i ett gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits