Foreldre og barn, pseudotvillinger.

Mitt forrige innlegg forsvant, så da prøver jeg igjen...

Nå har artikkelen kommet ut i foreldre og barn, så nå tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om det her på bloggen også.

Måten artikkelen i sin helhet var, er jeg ikke spå fornøyd med. Jeg synes at det er leit at de skriver at søsken som er pseudotvillinger, får lite oppmerksomhet, og kan få varige men i voksenalder. Om foreldre og barn velger å bruke slike påstander, synes jeg de burde intervjuet voksene pseudotvillinger også, og ikke bare barn.

Jeg prøvde hele tiden å vinkel det til noe positivt, for det er det. Det er en fantastisk gave å kunne ha søsken som har så stor glede av hverandre. Og det tullet jeg hører innimellom, med at førstemann trenger all den oppmerksomheten alene en stund før et søsken kommer, synes jeg er patetisk, man har alltid nok kjærlighet til begge barna, og så lenge man er oppmerksom på det, så får begge mye oppmerksomhet, kanskje mer enn alenebarn til og med, fordi man er så bevisst det. Man må bare jobbe dobbelt så hardt.

Jeg har selv søsken på snart 14,15, 17 og 18. Og ingen av de har noen gang lidd noen nød, fordi de er tett i alder.

Det med at kombinasjonen gutt og så jente, er verst, er riktig. Men for oss har dette aldri bydd på problemer. Allerede fra Maren var en dag gammel, på ett års dagen til Johannes, har han hjulpet til. Han har byttet bleier, og matet. Aggresjon og sjalusi har da ikke vært et tema, siden han har vært inkludert fra dag en. Det var ikke bare jeg eller Kim som fikk baby, det gjorde Johannes også. Jeg har hatt høye forventninger til han som storebror, og han har alltid hatt fordeler som stor gutt, vi skal ikke undervurdere barna våre. De mestrer mer enn vi er klar over.

Den dag i dag, ser jeg tilbake på spedbarnstiden som hektisk, men god. Jeg savner den også. Det eneste jeg kunne vært foruten er kollikken, men den har jo ikke noen ting med at de er tett å gjøre. Dessuten savner jeg ikke svangerskapet, som var ganske tøft med en liten krabaten som ikke gikk i barnehage.
Det amme to barn er heller ikke noe problem, det blir hva du gjør det til. Jeg personlig synes at det var et avbrekk, og en koselig hvilestund for oss alle.
Johannes og Maren er som søsken flest. Den ene er større enn den andre. Noe de er fullt klar over, og utnytter til sin fordel begge to.
De drar sengene sine sammen, og nekter og sove på hvert sitt rom. De sitter å kiler hverandre på ryggen, og har en enorm omsorg for hverandre. I barnehagen har det alltid blitt kommentert deres kjærlighet for hverandre, og hvordan de samarbeider. De går nå på forskjellige avd. Noe som har gjort de mere selvstendige. Men de skal nå starte på samme avdeling igjen, noe begge ser frem i mot. De er to forskjellige individer, med både forskjellige og samme venner. De leker gjerne sammen, men også alene. Lillesøster følger ofte etter storebror, som er et stort forbilde.

Jeg vil anbefale alle å få barna så tett, det er fantastisk både for foreldre og barn.

Jeg skal skrive enda et innlegg om det å ha to tette, med litt tips og triks for å få barna fulle av selvtillit, og oppmerksomheten til å rekke til to stk.

5 Søte ord

Karina, mamma til to

23.04.2012 kl.15:27

Leste saken om dere i Foreldre & Barn. Var der jeg så bloggadressen. Synes dere virker som en helt hærlig familie :) Og du virker som en veldig go mor. Selv om du ser ut til å takler to tette veldig bra så er det ikke så lett for alle.- Jeg har selv to tette og synes det varv veldi slitsomt i begynnelsen. Jeg vil absolutt anbefale folk å vente hvis de kan det. Ønsker meg flere barn, men nå vil jeg vente litt for det har vært noen tøffe år. Tror ikke pseudotvillinger nødvendigvis får psykiske problemer som hun ene eksperten i saken sier,. men er nok lurt å være ekstra obs når barn er født så tett. Synes det var noen gode råd der fra psykologen. Du kan jo gjerne skrve noen fler råd her på bloggen du kanskje?

A

01.05.2012 kl.08:42

Bra artikkel om dere i Familie og barn :) Synes dere fikk vist at det er mange positive seider ved å ha to tette jeg :) Lykke til videre. Skal følge med deg på bloggen.

Anonym

07.05.2012 kl.16:15

Kan ikke du skrive litt om vogn og sånn når du fikk to tette? Tvillingvogn?

Mrs L.A - Frisør og mamma.

02.08.2012 kl.09:59

Jeg har også 2 tette, ca. 19 mnd i mellom. 2 vakre gutter, ja, klart det var hektisk når de var små og begge var bleie barn, men som du sier, de har så mye glede av hverandre! De er hverandres bestevenn og trygghet, samtidig som de klarer å gjøre ting på egen hånd. Jeg anbefaller også å få barn tett.

Gratulerer med graviditeten :)

Ung mamma til pseudotvillinger

17.08.2013 kl.20:57

Jeg har også den "værste typen" pseudotvillinger.

Gutt født april 2010 og jente født mars 2011.

Lillesnuppa vår hadde også kolikk så det var tøffe måneder ja! Og de er langt ifra glemt, men det er jo bare en periode, som man heldigvis kommer over :)

Våre to tror jeg er som søsken flest, av og til er de bestevenner, av og til krangler de så håret til mor står rett opp, av og til kan de krangle om mammaen sin, av og til kan de ha godt av å være hver for seg, men de blir såå glade når de møtes igjen etter å ha vært borte fra hverandre. Og når mamma og pappa er dumme da er det de som trøster hverandre.

Har mer enn nok kjærlighet til de begge to! Så lenge man klarer å se at de er to forskjellige individ, me d forskjellige behov, så går alt fint :)

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- trebarnsmamms

Melissa- trebarnsmamms

24, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har tre barn. Har også en chihuahua. Vi bor i et gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er et lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09 Jacob Matheo 16.01.13

Kategorier

Arkiv

hits