Dårlig samvittighet...

Flere som meg? Som får hetta når barna blir levert tidlig i barnehagen?

Først og fremst- jeg vet at noen av dere er NØDT til og stå og trippe utenfor døra til barnehagen, til og med før de åpner. Dette er mest sannsynlig fordi dere skal rekke jobb. Men dere som IKKE har hastverk om morgenen, dere står mest sannsynlig ikke utenfor før kl.syv om morgenen?

I det siste, siden jeg er gravid og sliten med stor S. Har Kim levert i barnehagen noen få ganger, slik at jeg skal kunne sove, og ta det med ro om morgenen. Uten noe som helst stress, eller påkjenning for verken rygg eller sinn. Det er godt det, men det er med bismak. Hele dagen er samvittigheten min på bånn.

Jeg er ikke typen som setter egene behov forand barnas. Det skriker i hver celle i kroppen. Det er bare feil for meg. Og når de må stresse avgårde så tidlig, føler jeg at jeg er en egoistisk mor. Ikke bare blir det en "lang" dag, men de blir slitne, får ikke mammakosen sin, og må stresse unødig. Og det er vel unødvendig, så lenge mammaen fremdeles har to velfungerende armer og  bein??

Vi mammaer er vel utstyrt med dårlig samvittighet for det meste. Og noen av oss verre enn andre. Jeg har alltid vært den typen.

Hos oss er det slik at barna styrer det meste. (IKKE alt, for dere som måtte lese ting ordrett). De bestemmer jo stort sett hvordan hverdagen skal være, og noen ganger til og med når mammaen skal spise. Og jeg elsker det. Helt ok for meg, at livet tilpasses etter barna. De få gangene, jeg kjefter litt, for at de vekker meg tredvetusenganger om nettene, får jeg ultra dårlig samvittighet, og prøver gjerne og bøte på min egen samvittighet, med og gjøre ekstra koselige ting med de etterpå. Men, kjære vene, jeg synes egentlig ikke den dårlige samvittigheten jeg får i hytt og pine er fortjent altså. Når man ikke kan spise en sjokolade, uten og sikre barna en, fordi man får dårlig samvittighet, da er det vel noe rart?

Jeg er født samvittighetsløs. Det er min mors ord. Hun har jobbet hardt for at jeg skal få samvittighet. Og mamma- det har du klart, til de grader!!

Her er mine små herligheter på morgenen i dag. Samvittigheten min spiste meg opp, så jeg gikk ned og fikk en times tid med de, før jeg truet meg selv til og la de gå ut døra sammen med pappaen... 

7 Søte ord

mammantiljessicaogbenjamin

29.10.2012 kl.12:31

Jeg leverer barna klokka 8 både de dagene jeg er på jobb og om jeg har fri.Har jeg fri prøver jeg å hente de litt før.

Man har alltid dårlig samvittighet for noe.

Savner oppdatering om graviditeten din.Vet du om det er gutt eller jente?

Hanne på Landet

29.10.2012 kl.12:37

Du har vel rett i at de fleste mammaer er utstyr med mye dårlig samvittighet. =) Men noen eier det bare ikke. Jeg har en "bekjent" som er en slik mamma som står å venter når barnehagen åpner. Og hun er også den som henter sist, gjerne slik at de ansatte må vente. Ja, hun er alenemamma... Men hun er også hjemmeværende/ufør. Hun har bare seg selv og sønnen. Han er i barnehagen hver dag, fra tidlig til sent, mens hun farter rundt på cafe, shopping etc. I helgen er gutten hos besteforeldrene mens hun råner og fester. JEG får dårlig samvittighet ovenfor gutten på hennes vegne. Helt fælt. =(

Melissa- Pseudotvillingmamma

29.10.2012 kl.12:45

mammantiljessicaogbenjamin: Det skal ligge innlegg her om graviditeten:):) For eksempel graviditet status for uke 26..:)

Strenge meg:)

29.10.2012 kl.17:33

Jeg er av de få? Som mener at barn ikke skal bestemme så mye og hvertfall ikke når JEG skal spise.

Jeg har fulgt deg en god stund her på bloggen din og oppfatter deg som en god mor men er ofte uenig i barneoppdragelsen din.

Jeg tenker da på hvordan barna dine er i barnehagen når de ikke får bestemme alt der, eller når de blir eldre og skal på besøk til venner?

Jeg har en lillebror som er blitt behandlet slik av vår mor og han har null respekt for henne, og utnytter dumsnillheten hennes.

Men for all del jeg sier ikke at dine barn er/ blir sånn men tror ikke barn har godt av å bli "dullet" med til enhver tid.

Når det gjelder å levere tidlig i barnehagen så er jeg enig, også jeg får dårlig samvittighet når jeg må stå å vente på at barnehagen skal åpne og ikke får mulighet til å hente igjen før etter kl 16, men det er så sjeldent det skjer at jeg prøver å riste det av meg og kompenserer med masse kos og hygge når vi kommer hjem de dagene dette inntreffer.

Uansett, synes det er veldig koselig at du er gravid igjen og ønsker deg masse lykke til med graviditeten:)

Melissa- Pseudotvillingmamma

29.10.2012 kl.20:50

Strenge meg: Haha.. Ja, jeg MENER det samme som deg. Men i praksis så er det enklere sagt enn gjort. Men tro det eller ei, så er barna veldig veloppdratte, både hjemme og i barnehagen og hjemme hos andre uten meg tilstedet. Det høres nok litt verre ut enn hva det er i realiteten. Jeg er faktisk en veldig streng mor, men velger mine kamper med omhue...:)
Har du barn selv?
Barn har ikke godt av og styre en familie, da blir de ofte usikkre.. Det er ikke ment for de små at de skal bestemme så mye egentlig.
Takk:))

Strenge meg:)

29.10.2012 kl.21:21

Ja, jeg har barn og er enig med deg at man skal velge sine kamper:) Men noen ting firer jeg ikke en tomme på og det er ting som feks tannpuss og klær etter vind og vær, ikke tale om at ungene får gå ut i snøen uten riktig yttertøy på, altså valg som jeg mener de er for små til og skjønne konsekvensene av.

Mine barn er under 4 år og tester grenser så det holder. Jeg var veldig streng på at ungene ikke fikk sove i vår seng uten helt å vite hvorfor jeg var så streng på dette, for egentlig synes jeg det er ganske koselig, så den har jeg firt litt på:)

Elin Kingsrød

29.10.2012 kl.21:58

Noen ganger er det å ta vare på seg selv, det som er best for barna <3

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

24, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken, en chihuahua. Vi bor i et gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits