Verdifulle barn.

Jeg lurer på hva jeg bedrev tiden med før jeg fikk barn. Mulig det var betydningsløse hobbyer og liksomviktige gjøremål. Jeg ser ofte mennesker snakke om at de ikke har tid til barn, de har så mye annet livsviktig og gjøre til en hver tid og når de får barn kommer de ikke til og få gjort noenting. Ikke opplevd noe heller tror de. Og enkelte sier "Skjønner ikke hvordan du holder ut", "det er jo bare jobb", "vil du seriøst ha fler barn nå?", "du har mistet ungdomstiden".

Alt dreier seg om prioriteringer og selvsagt hvordan man ønsker og leve livet. Det er kanskje ikke like praktisk og oppleve verden med ryggsekk, og et barn på hoften.Men, det går faktisk det også.

Man prioriterer det man aller helst har lyst til og fylle dagene med. Og når man får barn, vil man jo ikke noe annet enn og tilbringe tid med barnet. (som oftest).

Jeg trodde aldri jeg skulle rekke og være mor for et barn, og i allefall ikke to. Men det er rart hvor mye rart man brukte tiden sin på før, som plutselig ikke lenger har noen verdi i det hele tatt.

Betydningsløst for meg er kanskje ikke det for deg.

Barna har ikke gitt meg noe annet enn et bedre liv. Selvfølgelig med x-antall fler bekymringer og sorte ringer rundt øynene. Men alt i alt, så har det vært fantastisk berikende. Og gjort livet så mye mer betydningsfullt.

Om de er borte noen timer, så har jeg ingenting og gjøre. Jeg kan gå frem og tilbake i stua ti ganger, uten og helt riktig vite hva jeg skal ta meg til.

Det er da jeg lurer på hva jeg egentlig holdt på med før. Hva jeg brukte alle timene på. Bortsett fra jobb da. Jeg husker jeg kunne nappe øyenbryn i fire (!) timer...

Jeg føler at jeg har nok tid somregel, både til meg selv, til kjærestekos, til husarbeid, til datasitting og til andre ting jeg vil.

Dessuten føler jeg at jeg får oppleve nye og spennende ting, og jeg lærer noe hver eneste dag. Jeg har flere gode opplevelser nå enn før.

Jeg får prøvd meg på mange ulike områder, både som sykepleier, psykolog, førskolelærer, danselærer, sangpedagog, vaskedame, økonom, kokk, organisator , kunstner, lærer og så videre. Jeg stortrives i jobben som mor og husmor.

Hver dag opplever jeg: kjærlighet (klemmer,kyss, kos, amming), bli verdsatt, latter, begeistring, lek, hyggelige stunder, oppmuntrende ord og glede.

Selvom jeg har to barn allerede, og venter nummer tre, har jeg masse av tid og kjærlighet til barna. Det er omprioriteringer, og kan være litt uvant når man får førstemann, men så lurer man virkelig på hva livet bestod av før.

Jeg kan ikke forestille meg et liv alene, uten barn og mann. Det hadde vært så ubeskrivelig trist, ensomt, og tomt.

Det er også rart hvor mye man faktisk får gjort selvom man får barn, det er bare en glede, som gjør opplevelsene enda mer betydningsfulle enn tidligere.

Bare det og gå en tur og titte på gresset, får en ny betydning. Man ser ting på en helt annen måte. Og små ting kan gi mye glede, og latter, når man opplever det sammen med et barn.

Selvom det er enkelte ting jeg kunne vært foruten, må jeg si at jeg er veldig veldig fornøyd med måten jeg har valgt og leve mitt liv på!Ingen søte ord

Skriv ett nytt søtt ord

Melissa- Pseudotvillingmamma

Melissa- Pseudotvillingmamma

24, Sarpsborg

Jeg er en dame med tusen baller i luften, lider av ekstrem skrivekløe og enorm tankevirksomhet. Det som blir skrevet er nok ikke alltid det mest gjennomtenkte, men jeg er ærlig og blåøyd helt inn til beinet. Jeg er gift med en stilig type, og har to barn med nesten 12 måneder mellomrom. Har også ei lita mopsefrøken, en chihuahua. Vi bor i et gammelt fransk murhus i Sarpsborg sentrum, som per nå er ett lite prosjekt i seg selv. Jeg elsker interiør, håndarbeide, blader, barn, kaffe, sjokolade og selvfølgelig familien og livet mitt. Jeg jobber innen helsesektoren, og trives med å være en omsorgsperson. På denne bloggen finner du skriblerier om livet vårt, på godt og vondt. Johannes Olander 02.09.08 Maren Elisabeth 01.09.09

Kategorier

Arkiv

hits